Nopeus ja matka suoraan ranteesta GPS:n kalibroinnin avulla

Polar-laitteesi (Grit X, Grit X Pro, Grit X2 Pro, Ignite, M430, Vantage M, Vantage M2, Vantage V, Vantage V2, Vantage V3) pystyy mittaamaan nopeutta ja matkaa sisäänrakennetulla kiihtyvyysanturilla ranteen liikkeiden perusteella. Ominaisuus on kätevä esimerkiksi sisätiloissa juoksumatolla juostaessa ja sellaisissa paikoissa, joissa GPS ei aina ole käytettävissä. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi laaksot, korkeiden rakennusten ympäristö ja puiden varjostamat alueet. Huomaa, että nopeutta ja matkaa mitataan ranteesta vain, kun treenin aikana ei käytetä juoksusensoria tai GPS:ää.

Varmista, että kätisyytesi ja pituutesi on asetettu oikein fyysisissä asetuksissa, jotta saat mahdollisimman tarkkaa tietoa. Ominaisuuden tarkkuus on parhaimmillaan, kun juokset sinulle luontevaa ja mukavaa vauhtia.

Näet kellon näytöltä treenin aikana hetkellisen nopeutesi ja matkan, jonka olet jo kulkenut. Kun lopetat harjoituksen, näet nopeutesi ja kokonaismatkasi yhteenvedon. Synkronoi kello Polar Flow -sovellukseen ja -verkkopalveluun, niin saat tarkemman analyysin.

GPS:n kalibroinnin toiminta

Kello parantaa ranteesta tehtävän nopeuden ja matkan mittauksen tarkkuutta GPS-kalibroinnin avulla. Kello vertaa kiihtyvyysanturilla mitattuja nopeusarvoja GPS:llä mitattuihin ja laskee eron perusteella hetkellisen nopeuden kalibrointiarvon.

Kalibroinnin edellytykset:

• Lajiprofiilin on oltava juoksu- tai kävelyprofiili (luettelo alla)
  • Tasainen nopeus on vähintään 7 km/h vähintään 15 minuutin ajan
  • Juoksumaasto on riittävän tasaista

Tämä ominaisuus on käytettävissä seuraavissa lajiprofiileissa:

• Kävely
  • Hölkkä
  • Juoksu
  • Maantiejuoksu
  • Maastojuoksu
  • Juoksumatto
  • Ratajuoksu
  • Ultrajuoksu

Kun kalibrointikerroin on määritetty onnistuneesti, se tallennetaan laitteeseesi. Kello säilyttää viimeisimmät 20 kalibrointikerrointa ja käyttää niiden keskiarvoa nopeuden ja matkan kalibrointiin treeneissä, joissa GPS tai juoksusensori eivät ole käytettävissä. Huomaa, että kertoimia ei voi tarkastella.