Navodila za uporabo Polar Unite

Navodila za uporabo vam bodo v pomoč pri prvih korakih z vašo novo uro. Obiščite support.polar.com/en/unite, da bi si ogledali video učni program ter pogosta vprašanja.

Uvod

Čestitke ob nakupu vaše nove ure Polar Unite!

S fitnes uro Polar Unite lahko poskrbite za popolno ravnotežje treninga, regeneracije in vsakodnevnih aktivnosti. S svojimi inteligentnimi funkcijami vas Polar Unite motivira, da ohranite doslednost pri svojem treningu ter omogoči, da skrb za telesno pripravljenost in zdravje postane sestavni del vašega vsakdana. Ura prinaša napredno merjenje srčnega utripa na zapestju. Funkcija za slednje spanja Sleep Plus Stages™ spremlja vaše faze spanja (REM, plitek in globok spanec) ter vam daje povratne informacije o vašem spancu in rezultatih spanca. Funkcija Nightly Recharge™ vsako noč meri vašo regeneracijo, vodnik za trening FitSpark™ pa vam zagotavlja prilagojeno vodenje po vadbi na osnovi vaše pripravljenosti. Ura Polar Unite vam pomaga tudi pri sproščanju in zmanjševanju stresa z vodenimi dihalnimi vajami Serene™. Svojo uro Polar Unite lahko povežete s telefonom in si tako omogočite uporabo GPS-sistema. Polar Unite lahko prilagajate svojemu okusu in slogu z različnimi zapestnimi paščki ter barvnimi ozadji ure. Svojo uro Unite lahko uporabite tudi med vadbo Polar Club in srčni utrip oddajate v sistemu Polar Club.

Funkcija Sleep Plus Stages prikazuje količino spanca in njegovo kakovost ter beleži, koliko časa ste bili v posamezni fazi spanca. Funkcija zbira podatke o času spanja in sestavnih delih kakovostnega spanca ter jih združuje v preglednem in hitrem prikazu vrednosti, ki se imenuje sleep score (rezultat spanca). Ta vam pove, kako dobro ste spali glede na kazalnike dobrega spanca, ki temeljijo na aktualni znanosti spanja. Primerjava sestavnih delov rezultata spanca in vaših običajnih ravni, vam razkrije, kateri vidiki vaše vsakodnevne rutine vplivajo na vaš spanec in bi jih bilo treba prilagoditi.

​Funkcija Nightly Recharge™ skrbi za merjenje regeneracije čez noč. Rezultat vam pove, v kolikšni meri se je vaše telo regeneriralo po napornem dnevu. Status Nightly Recharge vključuje dve vrsti podatkov: prvi povedo, kako ste spali (sleep charge (status spanca)), drugi razkrivajo, v kolikšni meri se je vaš avtonomni živčni sistem (AŽS) umiril z prvih urah spanja (ANS charge (status AŽS)). Obe komponenti temeljita na primerjavi s preteklo nočjo z običajnimi ravnmi v preteklih 28 dneh. Vaša ura čez noč samodejno meri status spanca in status AŽS. Na osnovi meritev, ki so bile opravljene na vas, vam bo aplikacija Polar Flow vsak dan ponudila prilagojene nasvete za vadbo, spanje in uravnavanje energije v dneh, ki so za vas še posebej naporni.

Vodič za trening FitSpark™ prinaša predhodno pripravljene dnevne vadbe, ki se na zahtevo prikažejo na vaši uri. Vadbe so prilagojene vaši telesni pripravljenosti, preteklim treningom, stopnji regeneracije in pripravljenosti, ki jih izkazuje status Nightly Recharge za preteklo noč. Funkcija FitSpark vam vsak dan predlaga od 2 do 4 različne vadbe: eno, ki vam najbolj ustreza, in od 1 do 3 dodatne možnosti. Dnevno prejmete največ štiri predloge, kar skupaj pomeni 19 različnih vadb. Predlogi vključujejo vadbe iz kategorij, kot so kardio vadba, vadba za moč in podporni trening.

Dihalna vaja Serene™ je orodje za obvladovanje stresa, ki vam pomaga, da sprostite telo in umirite misli. Vaja vas spodbuja k počasnemu dihanju s trebušno prepono, ki dokazano koristi zdravju. Med dihalno vajo ura zagotavlja biološke povratne informacije o usklajenosti med vašim dihanjem in intervalom med dvema utripoma srca. Hkrati ura meri čas, ko ste v območjih umirjenosti. To pomeni čas, ko je počasno dihanje poskrbelo, da sta se vaše srce in ritem dihanja blagodejno uskladili.

Z zamenljivimi zapestnimi paščki lahko prilagodite slog ure in poskrbite, da se poda vsaki priložnosti in slogu.

Zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje svoje izdelke nenehno razvijamo. Vedno, ko je na voljo nova različica vdelane programske opreme, posodobite svojo uro, da si zagotovite kar najboljšo učinkovitost. Posodobitve vdelane programske opreme (firmware) izboljšajo delovanje ure.

Izkoristite vse funkcije naprave Polar Unite

Uro lahko začnete uporabljati takoj, ko jo vzamete iz škatle. Za popolno uporabniško izkušnjo Polar pa vam svetujemo, da uro povežete z našo brezplačno aplikacijo in spletno storitvijo Polar Flow.

Aplikacijo Polar Flow lahko kupite v trgovini App Store® ali Google PlayTM. Svojo uro po vadbi sinhronizirajte z aplikacijo Flow, da dobite takojšnji pregled rezultatov vadbe in povratne informacije o svoji zmogljivosti, in delite svoje uspehe s prijatelji. V aplikaciji Flow lahko preverite tudi kakovost spanca in svojo dejavnost za ves dan.

Spletna storitev Polar Flow

Sinhronizirajte svoje podatke treninga s spletno storitvijo Polar Flow s pomočjo programske opreme FlowSync na svojem računalniku ali prek aplikacije Flow. Spletna storitev vam omogoča, da načrtujete trening in sledite svojim dosežkom, hkrati pa prinaša tudi vodenje in natančno analizo rezultatov treninga, aktivnosti ter spanca. S svojimi dosežki seznanite vse svoje prijatelje, poiščite osebe, ki prav tako izvajajo vadbo, in poiščite motivacijo v družbenih omrežjih za vadbo.

Vse to je na voljo na spletni strani polar.com/flow.