Povezan GPS

S Polar Unite in GPS-sistemom na svojem telefonu lahko beležite pot, hitrost, tempo in razdaljo svojih treningov na prostem. V ta namen morate na svoj mobilni telefon prenesti aplikacijo Polar Flow in jo seznaniti s svojo uro ter aplikaciji Flow dovoliti uporabo lokacije telefona. To morate narediti samo prvič. Pri kasnejših treningih vam ni več treba dati soglasja. Vse, kar morate storiti, je, da imate pri sebi svoj telefon.

Ko prvič odprete aplikacijo Polar Flow, ji boste morali dati dovoljenje za uporabo lokacije svojega telefona. Izberite možnost Always Allow (Vedno dovoli) na telefonu z operacijskim sistemom iOS ali Allow all the time (Dovoli ves čas) na telefonu z operacijskim sistemom Android.

Če želite pozneje prilagoditi dovoljenja za lokacijo, lahko do njih pridete na naslednji način:

iOS: Settings (Nastavitve) > Privacy (Zasebnost) > Location services (Storitve lokacije) > Polar Flow.

Android: Odprite možnost Settings (Nastavitve) in poiščite dovoljenja aplikacije. Aplikaciji Polar Flow dodelite dovoljenje za lokacijo. Pri nekaterih telefonih z operacijskim sistemom Android to naredite tako, da izberete možnost Settings (Nastavitve) > Apps & notifications (Aplikacije in obvestila) > Permissions (Dovoljenja).

Vklop GPS-sistema prek mobilnega telefona

  1. S svojim telefonom in uro pojdite na prosto.
  2. Odprite aplikacijo Flow, telefon naj bo poleg ure.
  3. Pritisnite gumb BACK (NAZAJ), da odprete glavni meni, dotaknite se možnosti Start training (Začetek vadbe) in izberite šport na prostem.
  4. Krog okrog ikone za povezan GPS bo postal zelen, ko bo GPS nared. Poleg tega vas bo o tem obvestila tudi ura, ki bo rahlo zavibrirala.
  5. Dotaknite se zaslona, da začnete z beleženjem treninga.

Med vadbo morate imeti mobilno napravo pri sebi.

Upoštevajte, da je natančnost zabeležene lokacije odvisna od natančnosti GPS-sistema na vašem mobilnem telefonu. Ta se lahko spreminja glede na vrsto mobilne naprave, ki jo uporabljate.