Edzésszakasz indítása

 1. Vedd fel az órát és szorítsd meg a csuklópántot.
 2. Az edzés-előkészítés módba történő belépéshez nyomd meg a BACK (Vissza) gombot a főmenü megjelenítéséhez, majd koppints a Start training (Edzés kezdése) lehetőségre.

  Az edzés-előkészítés módból a gyorsmenüt a gyorsmenü ikonra koppintva érheted el. A gyorsmenüben megjelenő opciók függenek a kiválasztott sporttól és attól is, hogy használod-e a GPS-t.

  Például kiválaszthatsz egy elvégezni kívánt kedvenc edzési célkitűzést, és időzítőket adhatsz hozzá az edzési nézetekhez. További információkért lásd: Gyorsmenü.

  A kiválasztást követően az óra visszatér az edzés-előkészítés módba.

 3. Válaszd ki a kívánt sportot.
 4. Maradj az edzés-előkészítés módban, amíg az óra megtalálja a pulzusodat és a GPS-műholdjelet (ha ez használható a kiválasztott sport esetén), hogy az edzésadatok pontosak legyenek.
 5. A GPS-műholdjelek vételéhez:
  • Menj ki a szabadba a mobiltelefonoddal és az óráddal, az épületektől és fáktól távol.
  • Nyisd meg a Polar Flow alkalmazást, és tartsd a mobiltelefont az óra mellett.
  • Tartsd az órát mozdulatlanul, és a GPS-jel keresése közben ne érj hozzá az órához.

  A Polar Unite nem rendelkezik beépített GPS-szel, mégis rögzítheted a útvonalat, a sebességet, a tempót és a távot a szabadtéri edzésszakaszodról a mobiltelefonod GPS-ének használatával. A mobiltelefon keresztüli GPS-használat engedélyezésével kapcsolatos útmutatót a Csatlakoztatott GPS fejezetben találod.

  Ha kiegészítő Bluetooth-os pulzusérzékelőt is párosítottál az órával, akkor az óra automatikusan elkezdi keresni az érzékelő által leadott jelet.

  A csatlakoztatott GPS ikon körüli kör zöldre vált, amikor a GPS készen áll. Az óra rezgéssel figyelmeztet.

  Amikor megjelennek a pulzusadatok, az óra sikeresen észlelte a pulzust.

  Ha az óra készülékkel párosított Polar pulzusérzékelőt használsz, az óra automatikusan a csatlakoztatott jeladóval méri a pulzust az edzésszakasz során. A pulzus szimbólum körüli kék kör azt jelzi, hogy az óra a csatlakoztatott érzékelőt használja a pulzusméréshez.

 6. Az edzés rögzítésének indításához koppints a kijelzőre a jel megtalálása után.

Az óra edzés közben történő használatáról további információ az Edzés közben című fejezetben található.

Tervezett edzésszakasz indítása

A Polar Flow alkalmazásban vagy a Polar Flow webszolgáltatásban összeállíthatod edzéstervedet és létrehozhatsz részletes edzési célkitűzéseket, majd szinkronizálhatod őket az óráddal.

Az adott napra tervezett edzés elindításához:

 1. Lépj edzés-előkészítés módba; ehhez először nyomd meg a VISSZA gombot, majd koppints a Start training (Edzés indítása) lehetőségre.
 2. Az óra ekkor felkér az adott napra ütemezett edzési célkitűzés megkezdésére.

 3. A részletek megjelenítéséhez koppints ide zöld pipa ikon.
 4. Nyomd meg a Start gombot az edzés-előkészítés módba való visszatéréshez, és válaszd ki a használni kívánt sportprofilt.
 5. Amikor az óra megtalált minden jelet, koppints a kijelzőre. A kijelzőn megjelenik a Recording started (Rögzítés elkezdődött) üzenet és megkezdheted az edzést.

Az óra segíteni fog elérni a célkitűzésedet az edzés során. További információért lásd a During Training (edzés közben) lehetőséget.

 

A tervezett edzési célkitűzések megjelennek a FitSpark edzési javaslatokban is.