Polar Unite használati útmutató

Jelen használati útmutató segíti a kezdeteket az új sportórával. Az oktatóvideó és a GYIK megtekintéséhez látogass el a support.polar.com/en/unite honlapra.

Bevezetés

Gratulálunk az új Polar Unite készülékedhez!

A Polar Unite sportóra segít tökéletes egyensúlyba hozni az edzéseket, a regenerálódást és a mindennapi életet. A Polar Unite következetes edzésre motivál, a fittséged és egészséged megőrzését pedig a mindennapi életed természetes részévé teszi az intelligens funkcióival. Fejlett csuklóérzékelős pulzusmérővel rendelkezik. A Sleep Plus Stages™ alváskövetés figyelemmel kíséri az alvásfázisokat (REM, könnyű és mély alvás), és alvásra vonatkozó visszajelzést, valamint számban kifejezett alvásértéket szolgáltat. A Nightly Recharge™ minden éjjel méri a regenerálódási állapotot, a FitSpark™ edzési útmutató pedig személyre szabott tréningútmutatót biztosít a készenléted alapján. A Polar Unite a Serene™ irányított légzőgyakorlatokkal segíti az ellazulást és stresszoldást, valamint a Polar Unite képes a telefonodhoz kapcsolódni a GPS használatához. A Polar Unite órádat különböző csuklópántokkal és az óralap színtémáinak beállításával is személyre szabhatod. A Unite-ot a Polar Club edzéseid alatt is használhatod, a pulzusodat pedig a Polar Club rendszerre is továbbíthatod.

A Sleep Plus Stages automatikusan nyomon követi az alvás mennyiségét és minőségét, és megmutatja, hogy mennyi időt töltöttél az egyes alvásfázisokban. Összefoglalja az alvási időd és az alvási minőséged adatait egyetlen könnyedén áttekinthető érték, az alvásérték formájában. Az alvásérték megmutatja, hogy hogyan aludtál a jelenlegi tudományos alváskutatások alapján meghatározott mutatókhoz hasonlítva. Ha összehasonlítod az alvásértéket a szokásos szinteddel, az segíthet annak felismerésében, hogy a napi rutin mely szempontjai befolyásolhatják alvásodat, és melyeken kell változtatnod.

​A Nightly Recharge™ egy éjszakai regenerálódásmérő, amely megmutatja, hogy mennyire regenerálódsz a napi igénybevétel után. A Nightly Recharge státusz két összetevőn alapul: hogyan aludtál (kialvadtsági állapot), és mennyire nyugodott le a vegetatív idegrendszered (ANS) az alvásod kezdeti szakaszában (ANS-állapot). Az óra mindkét összetevő megállapításakor az előző 28 nap átlagos szintjeihez hasonlítja az előző éjjel mért értékeket. Órád az éjszaka során automatikusan méri a kialvadtsági állapotot és az ANS-állapotot is. A mért értékek alapján személyre szabott napi tippek jelennek meg a Polar Flow alkalmazásban a gyakorlatokra, az alvásra, valamint az energiaszintek szabályozására a különösen nehéz napokra vonatkozóan.

A FitSpark™ edzési útmutató az órádon könnyedén elérhető, napi igényeidnek megfelelő edzéseket kínál számodra. Az edzések úgy épülnek fel, hogy megfeleljenek az edzettségi szintednek, az edzési előzményeidnek, valamint a regenerálódásodnak és a felkészültségednek az előző éjszakádra vonatkozó Nightly Recharge státuszod alapján. A FitSpark minden nap 2–4 edzési opciót javasol: egy legjobban rád szabott lehetőséget, illetve 1–3 másik alternatívát, amit helyette választhatsz. Naponta maximum négy javaslatot kapsz, összesen 19 különböző edzés közül. A javaslatok kardio-, erőnléti és kiegészítő edzési kategóriákra oszlanak.

A Serene™ légzőgyakorlat egy olyan stresszkezelő eszköz, amely segít ellazítani a tested és lecsendesíteni az elméd. Lassú diafragmatikus (hasi) légzőgyakorlaton vezet végig, amelynek egészségügyi előnyeit már bizonyították. A légzőgyakorlatok során az óra visszajelzéseket ad a légzés és a szívdobbanások között eltelt idő összhangjára vonatkozóan. Nyomon követed a nyugalmi zónákban töltött időt, vagyis azt az időtartamot, amely során a lassú légzésnek köszönhetően a szív ritmusa jótékony hatású összhangba került a légzés ritmusával.

A cserélhető csuklópántokkal az alkalomnak és a stílusodnak megfelelően szabhatod személyre a sportórát.

Termékeinket a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében folyamatosan fejlesztjük. Sportórád naprakészen tartásához és a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez mindig frissítsd a firmware-t, amint új verzió válik elérhetővé. A firmware-frissítések az új fejlesztéseknek köszönhetően hatékonyabbá teszik a sportóra működését.

Hozd ki a maximumot Polar Unite sportórádból!

Az órád egyből használatra kész, amint kibontod a dobozból, de a teljes Polar élmény kihasználásához csatlakoztasd az órádat a Polar Flow-hoz, az ingyenes alkalmazásunkhoz és a webszolgáltatásunkhoz.

Töltsd le a Polar Flow alkalmazást az App Store® vagy Google PlayTM webáruházból. Eredményeid és teljesítményed azonnali áttekintéséhez és visszajelzés azonnali megtekintéséhez szinkronizáld a sportórád a Flow alkalmazással az edzés után, és barátaidnak is mutasd meg az eredményeid. A Flow alkalmazásban azt is ellenőrizheted, hogy hogyan aludtál és hogy mennyire voltál aktív a nap folyamán.

Polar Flow webszolgáltatás

Szinkronizáld a Polar Flow webszolgáltatásnak elküldött edzésadataidat a FlowSync szoftverrel számítógépeden, vagy a Polar Flow alkalmazáson keresztül. A webszolgáltatásban megtervezheted edzéseidet, számon tarthatod eredményeidet, útmutatást és részletes elemzést kaphatsz edzési eredményeidről, aktivitásodról és alvásodról. Oszd meg eredményeidet barátaiddal is, keress edzőpartnereket, és eddz együtt a helyi közösséggel.

Mindezt megtalálod a flow.polar.com oldalon.