Csuklón mért pulzus

A sportóra a Polar Precision Prime™ érzékelőfúziós technológia segítségével méri a pulzust a csuklón. A pulzusmérési innovációnk az optikai és a bőrfelületi pulzusmérést egyesíti annak érdekében, hogy kizárja a pulzusjel észlelésének zavaró tényezőit. Pontosan követi a pulzust még a legzordabb körülmények között és legkeményebb edzésszakaszok során is.

Bár számos szubjektív érzés alapján értékelheted, hogyan reagál a tested az edzésre (érzékelt erőkifejtés, légzésszám, fizikai érzetek), egyik sem olyan megbízható, mint a pulzusmérés. Ez objektív, valamint külső és belső tényezők is hatással vannak rá — amit azt jelenti, hogy megbízható méréseket fog biztosítani a fizikai állapotodról.

Az óra viselése a csuklós pulzusmérés vagy alváskövetés során

Ahhoz, hogy az óra pontosan mérje a csuklón a pulzust edzés közben, valamint a Continuous heart rate (Folyamatos pulzusmérés) és a Nightly Recharge funkció használata és a Sleep Plus Stages segítségével történő alváskövetés során, megfelelően kell viselni:

  • Az órát a csuklón viseld, legalább egy ujj szélességnyire a csuklócsonttól (lásd az alábbi ábrát).
  • A csuklópántot szorosan húzd meg a csuklódon. A készülék hátoldalán található érzékelőnek folyamatosan érintkeznie kell a bőrrel, és az óra nem mozoghat a karodon. Egy jó módszer a csuklópánt megfelelő szorosságának ellenőrzésére, ha egy kissé felfelé nyomod a csuklópántot a karod mindkét oldalán, és ellenőrzöd, hogy az érzékelő nem emelkedik-e el a bőrödtől. Ekkor nem szabad látnod az érzékelőből érkező LED-lámpa fényét.
  • A lehető legpontosabb pulzusmérés érdekében javasoljuk, hogy viseld az órádat néhány percig a pulzusmérés megkezdése előtt. Továbbá jó ötlet lehet a bőröd felmelegítése, ha a kezed és a bőröd könnyedén kihűl. Az edzés megkezdése előtt serkentsd a vérkeringést!

Edzés közben csúsztasd feljebb a Polar eszközt, a csuklócsontodtól távolabbra, és az eszköz elmozdulásának minimalizálása érdekében húzd kicsit szorosabbra a szíjat. A bőrnek pár percre van szüksége az edzésszakasz megkezdése előtt, hogy a Polar eszközhöz alkalmazkodjon. Az edzésszakasz után lazítsd kicsit meg a szíjat.

Ha a csuklódon tetoválások vannak, ne helyezd az érzékelőt közvetlenül azokra, mivel akadályozhatják a pontos mérést.

Olyan sportok esetén, amelyeknél nagyobb kihívást jelent az érzékelőt egyhelyben tartani a csuklón, vagy ahol nyomás vagy mozgás keletkezik az érzékelő körül található izmokban vagy ínakban, válaszd a mellkaspántos Polar pulzusérzékelőt (Polar H10 vagy H9) vagy a Polar OH1 optikai pulzusmérőt, amely a karról vagy a homlokról méri a pulzust. A Polar H10 és H9 pulzusérzékelők gyorsabban reagálnak a pulzus hirtelen emelkedésére vagy csökkenésére, ezért ideális megoldást jelentenek a gyors sprintekből álló szakaszos edzésekhez, és kiváló pontosságot biztosítanak az edzések során. A Polar OH1 egy kompakt optikai pulzusmérő érzékelő, amely a karra vagy a homlokra helyezve méri a pulzust. A sokoldalú eszköz nagyszerű alternatívát jelet a mellkaspántos vagy csuklópántos pulzusmérő eszközökre. Lásd a kompatibilis érzékelőkkel kapcsolatos további tudivalókat.

A csuklón mért pulzus lehető legjobb teljesítményének fenntartása érdekében tartsd tisztán az órát, és ügyelj, hogy ne karcolódjon meg. Minden izzadtsággal járó edzés után enyhe szappanos vízzel, folyóvíz alatt öblítsd le a sportórát. Majd egy puha törölközővel töröld szárazra. Töltés előtt hagyd teljesen megszáradni.

Az óra viselése csuklón történő pulzusmérés, alváskövetés/Nightly Recharge nélkül

Lazítsd meg egy kicsit a csuklópántot, hogy az kényelmesebben illeszkedjen és hagyd bőrödet lélegezni. Viseld a sportórát, ahogy egy normál órát viselnél.

Alkalmanként javasoljuk, hogy hagyd a csuklódat egy kicsit fellélegezni, kifejezetten akkor, ha érzékeny a bőröd. Vedd le a sportórát, és töltsd fel az akkumulátort. Így a bőröd és az órád is megpihenhet, hogy készen álljon a következő edzésedre.