Je bent hier: Aan de slag > Inleiding

Polar Grit X Pro gebruiksaanwijzing

Deze gebruiksaanwijzing helpt je op weg met je nieuwe horloge. Op support.polar.com/en/grit-x-pro vind je videotutorials en veelgestelde vragen.

Inleiding

Gefeliciteerd met je nieuwe Polar Grit X Pro!

De Polar Grit X Pro is ontwikkeld voor iedereen die graag buiten traint en de wereld als een speelterrein beschouwt; conform militaire normen, met krasbestendig saffierglas voor ultieme duurzaamheid. Het horloge is gemaakt om de meest veeleisende situaties aan te kunnen.

Verken de wereld en ga voor avontuur met de gloednieuwe navigatiehulpmiddelen, altijd actieve outdoorfuncties en de optimale trainingsoplossingen van Polar. Het robuustste horloge dat er is, waterbestendig tot 100 m, met ongeëvenaarde GPS nauwkeurigheid en Polar Precision Prime™ optische hartslagmeting aan de pols, zodat je je hart kunt volgen waar je ook gaat.

De Polar Grit X Pro Titan edition met zijn ultrasterke, 12% lichtere kast van luchtvaarttitanium is een van de meest duurzame outdoorhorloges op de markt. De ultralange batterijduur laat je niet in de steek, en levert tot 40 uur batterijduur voor training met gebruik van GPS en hartslagmeting en zelfs tot 100 uur als je de energiebesparende opties gebruikt.

De gloednieuwe navigatiedashboards bevatten een hoogtemeter, kompas en locatiecoördinaten die altijd aan zijn, zodat je precies weet waar je bent en waar je naartoe gaat. Het nieuwe daglichtdashboard geeft je de tijden van zonsopgang, zonsondergang en avond/ochtendschemering. Met de functie Zelfde route terug navigeer je terug naar je startpunt via de route die je volgde. Met Zelfde route terug kun je je laten meeslepen door het avontuur, maar hoef je er nooit aan te twijfelen dat je de weg terug zult vinden.

De Polar Grit X Pro wordt geleverd met gloednieuwe route- en hoogteprofielen die je helpen je volgende avontuur beter te plannen en laten zien hoever je op je route gevorderd bent. De route- en hoogteprofielen geven je inzicht in je huidige positie, hoeveel je al bent gestegen of gedaald, en hoeveel je nog te gaan hebt. Met de app komoot (van een andere aanbieder) kun je je route voor al je avonturen plannen en deze gemakkelijk in je Grit X Pro importeren. De turn-by-turn begeleiding van komoot houdt je op het juiste spoor. Met de FuelWise™ slimme energieassistent weet je wanneer je je energie moet aanvullen wanneer je langer onderweg bent.

Met Training Load Pro™ krijg je inzicht in hoe je trainingssessies de verschillende systemen van je lichaam belasten, en hoeveel je de laatste tijd traint, zodat je je training kunt optimaliseren.

De functie Hill Splitter™ vertelt je hoe je hebt gepresteerd tijdens de heuvelopwaartse en heuvelafwaartse delen van je trainingssessie. Hill Splitter detecteert automatisch alle stijgingen en dalingen met behulp van je gegevens over snelheid, afstand en hoogte.

De Polar Grit X Pro beschikt ook over de volautomatische en intelligente functies Nightly Recharge™ en Sleep Plus Stages™, die een gemakkelijke en eenvoudige manier bieden om te zien hoe je lichaam herstelt van training en stress. Zo kun je optimale keuzes maken voor de komende dag.

Met de prestatietesten voor hardlopen en fietsen kun je je prestaties testen en je hartslag-, snelheids- en vermogenszones personaliseren. De Hersteltest benen laat je weten of je benen klaar zijn voor een training met hoge intensiteit. En vergeet de andere slimme functies niet, zoals weerberichten, smartphonemeldingen en muziekbediening. Met de Polar Grit X Pro kun je je hart volgen, waar je ook gaat.

We zijn voortdurend bezig onze producten verder te ontwikkelen en je een nog betere gebruikerservaring te bieden. Werk de firmware van je horloge bij zodra er een nieuwe versie beschikbaar is om je horloge up-to-date te houden en optimaal te laten werken. De firmware-updates verbeteren de functionaliteit van je horloge met nieuwe functies en verbeteringen.

Je Grit X Pro optimaal gebruiken

Je horloge is direct uit de verpakking te gebruiken, maar als je wilt profiteren van alle mogelijkheden die Polar biedt, sluit je je horloge aan op Polar Flow, onze gratis app en webservice.

Polar Flow app

Je kunt de Polar Flow app downloaden van de App Store® of van Google PlayTM. Synchroniseer je horloge na de training met de Flow app en je krijgt direct een overzicht van je trainingsresultaten en je prestaties, met bijbehorende feedback. Bovendien kun je je prestaties delen met al je vrienden. In de Flow app kun je ook zien hoe je hebt geslapen en hoe actief je overdag bent geweest.

Webservice Polar Flow

Synchroniseer je trainingsgegevens met de FlowSync software op je computer of via de Flow app naar de Polar Flow webservice. In de webservice kun je je training plannen, je prestaties volgen, begeleiding krijgen en een gedetailleerde analyse van je trainingsresultaten, je activiteit en je slaap bekijken. Informeer al je vrienden over je prestaties, zoek medesporters en krijg motivatie van je sociale trainingscommunity's. Om de ontwikkelingen op lange termijn te kunnen volgen, hebben we alle testgegevens op één plek in de Polar Flow webservice verzameld. Op de pagina Tests kun je alle tests die je hebt uitgevoerd zien en de resultaten ervan vergelijken. Je kunt je vooruitgang op langere termijn bekijken en gemakkelijk de veranderingen in je prestaties volgen.

Dit vind je allemaal op flow.polar.com.