Komoot

Plan gedetailleerde routes op de kaart met Komoot, importeer ze in je horloge en krijg turn-by-turn routebegeleiding onderweg! De superieure planning- en navigatietechnologie van Komoot maakt het je gemakkelijk om meer van de wijde natuur te ontdekken, of je nu kiest voor wegwielrennen, hiken, bikepacking of mountainbiken.

Maak een Komoot-account, als je dat nog niet hebt gedaan. Als je je aanmeldt voor Komoot, krijg je je eerste regio gratis, zodat je alle belangrijke functies kunt uitproberen. Komoot raadt je aan om je thuisregio te ontgrendelen als je gratis regio. Vervolgens koppel je Komoot aan Polar Flow, zodat je al je Komootroutes op je horloge ontvangt.

Voor hulp met Komoot ga je naar support.komoot.com/hc/en-us

Komootroutes vereisen een GPS-registratie-interval van 1 seconde. Het kan niet worden gebruikt met een registratie-interval van 1 minuut of 2 minuten.

Je Komoot-account koppelen met je Polar Flow-account

Controleer of je een Polar Flow- en een Komoot-account hebt. Je kunt je Komoot-account met je Polar Flow-account koppelen in de Polar Flow webservice of in de Polar Flow app.

Ga in de Polar Flow webservice naar Instellingen > Partners > Komoot > Verbinden.

of

Ga in de Polar Flow app naar Algemene instellingen > Verbinden > Komoot (veeg de knop om te verbinden).

Nadat je je Komoot- en Polar Flow-account hebt verbonden, worden al je geplande Komootroutes die beginnen in een regio die je in je Komoot account hebt ontgrendeld, gesynchroniseerd met je favoriete routes in Polar Flow.

Komootroutes synchroniseren met je horloge

Kies routes die je wilt importeren in je horloge in de Polar Flow webservice of Polar Flow app. Je kunt maximaal 100 favorieten tegelijk op je horloge instellen.

Klik in de Flow webservice op het favorietenpictogram in de menubalk boven aan de pagina om je favorietenpagina te openen.

 1. Kies de routes door op de selectievakjes links van de lijst met routes te klikken. Zo verplaats je ze naar de synchronisatielijst voor je horloge aan de rechterkant. Als je nieuwe routes hebt gepland met Komoot, kun je ze opnemen in je routelijst door op de knop te klikken.
 2. Je kunt de volgorde van de routes op je horloge wijzigen door ze te slepen en neer te zetten. Je kunt individuele routes verwijderen door op X te klikken of klik op VERWIJDEREN om alle routes tegelijk te verwijderen. Let op: je routes zijn nog steeds beschikbaar in je favorieten, zelfs als je ze uit je horloge hebt verwijderd.
 3. Synchroniseer je horloge om je wijzigingen op te slaan.

Ga in de Polar Flow app naar het menu Apparaten om de pagina voor je apparaat te openen. Scroll naar beneden en tik op Toevoegen/wijzigen om je huidige favorieten te bekijken op je horloge.

 1. Je kunt de volgorde van de routes op je horloge wijzigen door rechts in het scherm op het pictogram (iOS)/ (Android) te tikken en dit vast te houden. Sleep de route naar de gewenste positie.
 2. Als je een route wilt toevoegen of verwijderen, tik je opnieuw op Toevoegen/verwijderen om al je favorieten te bekijken.
 3. Je kunt je favorieten sorteren op Naam, Gewijzigd en Type.
 4. Veeg de wisselknop naar links om de route uit het horloge te verwijderen. Veeg de wisselknop naar rechts om een route toe te voegen.
 5. Synchroniseer je horloge met de app om de wijzigingen op te slaan.

 

Ga voor meer informatie over het beheer van je favorieten in de Polar Flow webservice en app naar Favorieten en trainingsdoelen beheren in Polar Flow.

Een trainingssessie met een Komootroute starten

 1. Druk in de pre-trainingsmodus op de knop LICHT of tik op om het snelmenu te openen.
 2. Kies Routes uit de lijst en selecteer de gewenste Komootroute. De route die het dichtstbij is, wordt het eerst getoond.
 3. Kies waar je de route wilt starten: Beginpunt route of Routepunt onderweg.
 4. Kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken en start je trainingssessie.
 5. Je horloge begeleidt je naar je route. Startpunt route gevonden wordt weergegeven als je dit hebt bereikt, en je bent klaar om te gaan.

Je horloge begeleidt je door je route met turn-by-turn instructies.