FuelWise™

Blijf energiek tijdens je trainingssessie met de FuelWise™ energie-assistent. FuelWise™ heeft drie functies die je eraan herinneren energie bij te tanken en je helpen je optimale energieniveau te behouden tijdens je lange sessies. Deze functies zijn: Slimme koolhydraten reminder, Handmatige koolhydraten reminder en Drink reminder.

Het is essentieel voor elke serieuze duursporter om voldoende energie te behouden en gehydrateerd te blijven tijdens een langdurige prestatie. Om optimaal te presteren, moet je je systeem tijdens een lange race of trainingssessie van energie voorzien door koolhydraten in te nemen en regelmatig te drinken. Dankzij twee handige hulpmiddelen, koolhydraten reminder en drink reminder, helpt FuelWise je de optimale manier te vinden om energie aan te vullen en gehydrateerd te blijven.

Koolhydraten zijn ideaal om energie aan te vullen, omdat ze snel kunnen worden geabsorbeerd en omgezet in glucose, in tegenstelling tot vet of eiwit. Glucose is de primaire energiebron die tijdens de training wordt gebruikt. Hoe hoger je trainingsintensiteit, hoe meer glucose je gebruikt in verhouding tot vet. Als je trainingssessie korter is dan 90 minuten, hoef je meestal geen koolhydraten aan te vullen. Maar extra koolhydraten kunnen je wel helpen om ook tijdens een kortere trainingssessie alerter en gefocust te blijven.

Trainen met FuelWise

Je vindt FuelWise™ in het hoofdmenu onder Energie aanvullen. Het bevat drie soorten herinneringen voor tijdens de trainingssessies. Dit zijn Slimme koolhydraten reminder, Handmatige koolhydraten reminder en Drink reminder. De Slimme koolhydraten reminder berekent je behoefte aan energieaanvulling op basis van de geschatte sessie-intensiteit en -duur, en houdt daarbij rekening met je trainingsachtergrond en fysieke gegevens. De Handmatige koolhydraten reminder en Drink reminder werken op basis van tijd, wat betekent dat je een herinnering krijgt op vooraf ingestelde momenten, bijvoorbeeld om de 15 of 30 minuten.

Als je gebruikmaakt van een functie voor energieaanvulling, wordt de trainingssessie gestart vanuit het menu Energie aanvullen. Nadat je je reminder hebt ingesteld en Volgende hebt geselecteerd, wordt de pre-trainingsmodus geopend. Kies vervolgens je sportprofiel en start je trainingssessie.

Slimme koolhydraten reminder

Als je de slimme koolhydraten reminder gebruikt, stel je de geschatte duur en intensiteit van de trainingssessie in. We schatten dan de hoeveelheid koolhydraten die je nodig hebt om energie aan te vullen tijdens je trainingssessie. Bij het schatten van de koolhydratenbehoefte voor je energieaanvulling houden we rekening met je trainingsachtergrond en fysieke instellingen zoals leeftijd, geslacht, lengte, gewicht, maximale hartslag, rusthartslag, VO2max, aerobe hartslagdrempel en anaerobe hartslagdrempel.

Je vermogen om koolhydraten te absorberen wordt geschat op basis van je trainingsachtergrond. Dit beperkt de maximale hoeveelheid koolhydraten (gram per uur) die de slimme koolhydraten reminder je kan geven. Deze gegevens worden gebruikt om de relatie tussen je hartslag en je koolhydratenverbruik voor te berekenen op basis van je fysieke instellingen. De aanbevolen koolhydrateninname wordt vervolgens naar boven of naar beneden bijgesteld (binnen minimale/maximale limieten) op basis van je hartslaggegevens en de vooraf berekende verhouding van je hartslag ten opzichte van je koolhydratenconsumptie.

Tijdens de training houdt je horloge je werkelijke energiegebruik bij en past het de frequentie van de reminders aan, maar de portiegrootte (koolhydraten in grammen) is altijd hetzelfde tijdens een trainingssessie.

Slimme koolhydraten reminder instellen

  1. Kies in het hoofdmenu Energie aanvullen > Slimme koolh. rem.
  2. Stel de geschatte duur in van je trainingssessie. De minimumwaarde is 30 minuten.
  3. Stel de geschatte intensiteit in van je trainingssessie. De intensiteit wordt ingesteld op basis van je hartslagzones. Zie Hartslagzones om meer te weten te komen over de verschillende trainingsintensiteiten.
  4. Stel Koolhydraten per portie in (5 -100 gram) van je favoriete sportvoeding.
  5. Kies Volgende.

Na het instellen van de reminder zie je een overzicht van je keuzes. Op dit moment kun je de reminder die je zojuist hebt ingesteld nog steeds verwijderen of een drink reminder toevoegen. Wanneer je klaar bent om je trainingssessie te starten kies je Nu gebruiken om naar de pre-trainingsmodus te gaan.

Als je een drink reminder toevoegt aan een Slimme koolhydraten reminder, zie je een schatting van je hydratatiebehoefte per reminder. Dit is gebaseerd op het gemiddelde zweetpercentage in gematigde weersomstandigheden.

Eet ( ) g koolh.! wordt weergegeven op het display, vergezeld van trillingen en geluid, wanneer het tijd is om wat koolhydraten te nemen.

 

Handmatige koolhydraten reminder

Een op tijd gebaseerde reminder die je helpt om je energie aan te vullen door je er op vooraf ingestelde momenten aan te herinneren dat je koolhydraten moet nemen. Kan worden ingesteld om je te herinneren in intervallen van 5 tot 60 minuten.

Handmatige koolhydraten reminder instellen

  1. Kies in het hoofdmenu Energie aanvullen > Handmatige koolh. reminder.

  2. Stel het interval in voor de herinnering (5-60 minuten).

Na het instellen van de reminder zie je een overzicht van je keuzes. Op dit moment kun je de reminder die je zojuist hebt ingesteld nog steeds verwijderen of een drink reminder toevoegen. Wanneer je klaar bent om je trainingssessie te starten kies je Nu gebruiken om naar de pre-trainingsmodus te gaan.

Eet koolhydr.! wordt weergegeven op het display, vergezeld van trillingen en geluid, wanneer het tijd is om wat koolhydraten te nemen.

Drink reminder

Een op tijd gebaseerde reminder die je helpt om gehydrateerd te blijven door je eraan te herinneren om te drinken. Kan worden ingesteld om je te herinneren in intervallen van 5 tot 60 minuten.

Drink reminder instellen

  1. Kies in het hoofdmenu Energie aanvullen > Drink reminder.

  2. Stel het interval in voor de herinnering (5-60 minuten).

Na het instellen van de reminder zie je een overzicht van je keuzes. Op dit moment kun je de reminder die je zojuist hebt ingesteld nog steeds verwijderen of een koolhydraten reminder toevoegen. Wanneer je klaar bent om je trainingssessie te starten kies je Nu gebruiken om naar de pre-trainingsmodus te gaan.

Drink! wordt weergegeven op het display, vergezeld van trillingen en geluid, wanneer het tijd is om te drinken.

Meer ontdekken over FuelWise™ op FuelWise™