Je bent hier: Actieve tijd > Trainen met je Polar Loop 2

Trainen met je Polar Loop 2

Polar Loop 2 volgt al je activiteiten. Om nog meer uit je dagelijkse sporten te halen, is de Polar Bluetooth Smart® hartslagsensor een optionele, maar perfecte aanvulling voor de Polar Loop 2.

Met de hartslagsensor krijg je meer informatie over je training. Je kunt je hartslag nauwkeurig en direct zien op je Polar Loop 2. Naast je hartslag zie je het hoofdeffect van je training, en je kunt je richten op wat je wilt bereiken - vetverbranding of conditieverbetering. Deze functie wordt EnergyPointer genoemd. Zie EnergyPointer voor meer informatie.

Door een hartslagsensor te gebruiken kun je je fietssessies veel nauwkeuriger volgen. Als je een hartslagsensor draagt, is dat in de Polar Flow webservice zichtbaar als een trainingssessie nadat je je gegevens gesynchroniseerd hebt.

We adviseren om een hartslagsensor Polar H7 Bluetooth Smart® te gebruiken. We kunnen geen volledige compatibiliteit garanderen met hartslagsensoren van andere fabrikanten.

Hartslagsensor dragen

1. Bevochtig de elektroden van de band.
  2. Doe de borstband om je borst, net onder de borstspieren, en bevestig het haakje aan de andere kant van de borstband. Stel de lengte zo in dat de borstband strak maar comfortabel zit.
  3. Bevestig de zender aan de borstband.
  4. Zorg dat de vochtige elektroden goed in contact komen met de huid en dat het Polar-logo op de zender rechtop in het midden zit.

Maak de zender na elke trainingssessie los van de band en spoel hem af onder stromend water. Door zweet en vocht kan de hartslagsensor geactiveerd blijven; vergeet dus niet ook deze droog te wrijven. Zie Onderhoud van je Polar Loop 2 voor meer gedetailleerde onderhoudsinstructies.

Hartslagsensor koppelen

Voordat je gaat trainen met de hartslagsensor, moet deze aan je Polar Loop 2 worden gekoppeld.

1. Doe je compatibele hartslagsensor om. Zorg dat de elektroden van de band vochtig zijn. Zie desgewenst de verdere instructies in de gebruiksaanwijzing van de hartslagsensor.
  2. Houd de Polar Loop 2 vlakbij de sensor.
  3. Tik op de aanraakknop van de Polar Loop 2 en wacht totdat het LED-display uitschakelt. Wacht daarna enkele seconden totdat PAIRED over het display scrolt.

Nu worden je huidige hartslag en EnergyPointer aan de displayrotatie toegevoegd.

Als PAIRED niet op het display verschijnt, herhaal dan de stappen 2 en 3 en zorg dat er geen textiel zit tussen de Polar Loop 2 en de hartslagsensor.

Als je problemen hebt met het koppelen, ga dan naar support.polar.com/en/Loop2 voor nadere instructies.

Training starten

De Polar Loop 2 kan geen hartslag registreren in water. Reden daarvoor is dat de Bluetooth Smart®-transmissie niet werkt in water.

Om een trainingssessie met hartslagmeting te starten doe je de hartslagsensor en de Polar Loop 2 om. Tik op de aanraakknop en wacht totdat het LED-display uitschakelt. Wacht daarna enkele seconden totdat je hartslag op het display verschijnt.

Je kunt een trainingssessie met hartslagmeting niet starten terwijl de Polar Loop 2 synchroniseert met de Polar Flow mobiele app. Wacht totdat het synchronisatieteken verdwijnt alvorens een trainingssessie te starten.

Tijdens trainen met de hartslagsensor kun je de Polar Loop 2 niet synchroniseren met de Polar Flow mobiele app. Je kunt je gegevens synchroniseren nadat je gestopt bent met de trainingssessie.

Hartslagbegeleiding tijdens training

Tik op de aanraakknop om de gegevens tijdens de training weer te geven. Je huidige hartslag wordt weergegeven in aantal hartslagen per minuut (hsm).

Wacht twee seconden en het display toont het huidige hoofdeffect van je training - vetverbranding of conditieverbetering. Zie EnergyPointer voor meer informatie.

FAT BURN

In de zone vetverbranding is de trainingsintensiteit lager en is de energiebron hoofdzakelijk vet. Vet verbrandt daarom efficiënt en je stofwisseling, voornamelijk vetverbranding, neemt toe.

FIT

In de fitnesszone is de trainingsintensiteit hoger en verbeter je je cardiovasculaire conditie, d.w.z. je hart wordt sterker en de bloedcirculatie naar de spieren en de longen verbetert. De belangrijkste energiebron zijn koolhydraten.

Training stoppen

Om de registratie van de sessie te stoppen maak je de borstband los en koppel je de zender los van de band.

Vergeet niet de zender los te koppelen van de band om de verbinding tussen de hartslagsensor en de Polar Loop 2 te verbreken. Anders wordt de batterij van je Polar Loop 2 verbruikt.

Wacht na het verwijderen van de hartslagsensor twee minuten alvorens hem te gebruiken met een ander apparaat of andere software.

Na de training worden je gegevens automatisch gesynchroniseerd met de Polar Flow mobiele app, als je de app in gebruik hebt genomen en deze op je mobiele apparaat wordt uitgevoerd.