Je bent hier: Aan de slag > Batterij en opladen

Batterij en opladen

Polar moedigt je aan om aan het einde van de levensduur van het product de mogelijke effecten van afval op het milieu en de gezondheid te minimaliseren door je te houden aan de plaatselijke regelgeving voor afvalverwerking en, waar mogelijk, gebruik te maken van gescheiden inzameling van elektronische apparaten. Ruim dit product niet op als gewoon huisvuil.

De Polar Loop 2 heeft een interne oplaadbare batterij. Als hij volledig is opgeladen, kan de Polar Loop 2, afhankelijk van het gebruik, maximaal acht dagen vermogen leveren. Als je bijvoorbeeld vaak door het display bladert of je Polar Loop 2 voor hartslagtraining gebruikt, moet je de batterij vaker opladen.

Gebruik de USB-kabel van de productset om je Polar Loop 2 via de USB-connector op je computer op te laden. Als je de USB-connector op een stopcontact wilt aansluiten, gebruik dan een USB voedingsadapter (niet opgenomen in de productset). Als de batterij leeg is en het display niet oplicht na het aansluiten, kan het 20 seconden duren voordat de laadanimatie verschijnt. Het display schakelt tussen het laadsymbool en het laadpercentage van de batterij tot deze voor 100% geladen is. Het duurt ongeveer 90 minuten om de batterij volledig op te laden.

Je kunt de batterij via een stopcontact opladen. Gebruik bij het opladen via een stopcontact een USB-voedingsadapter (niet meegeleverd bij het product). Gebruik je een USB-voedingsadapter? Zorg dan dat je adapter is gemarkeerd met “output 5Vdc” en dat de adapter minimaal 500 mA levert. Gebruik alleen een USB-voedingsadapter met het juiste veiligheidskeurmerk (gemarkeerd met "LPS", "Limited Power Supply", "UL listed" of “CE”).

Laad Polar producten niet op met een oplader van 9 volt, anders kunnen ze beschadigd raken.

Je Polar Loop 2 meldt je wanneer het laadniveau van de batterij laag wordt. Zie Berichten weergeven voor meer informatie over meldingen over de batterijstatus.