Polar Sleep Plus Stages™ ‑toiminnon vianetsintä

Polar-kellon unen seuranta toimii täysin automaattisesti. Sleep Plus Stages ‑mittaus perustuu heikomman kätesi liikkeiden seurantaan sisäänrakennetun 3D-kiihtyvyysanturin avulla ja sydämesi sykevälitietojen mittaamiseen ranteestasi optisen sykesensorin avulla. Sleep Plus Stages ‑toiminto edellyttää, että jatkuva sykeseuranta on käytössä.

Me ja muut tahot olemme havainneet, että Sleep Plus Stages ‑algoritmi on melko tarkka, mutta unen seurannassa käytettävän automaattisen teknologian haasteet on hyvä huomioida. On mahdollista, että kellosi ei havaitse untasi oikein joka yö tai että sen ilmoittamat nukahtamisen ja heräämisen ajankohdat eroavat itse havaitsemastasi uniajasta. Tässä asiakirjassa kerrotaan, mistä tämä voi johtua ja millaisia haasteita automaattiseen unen havaitsemiseen liittyy.

Polar Sleep Plus Stages ‑toiminto on kehitetty seuraamaan normaalia unta. Mitattujen tietojen avulla saat lisätietoa nukkumistavoistasi ja voit hyödyntää niitä unesi optimoinnissa. Toimintoa ei ole tarkoitettu unihäiriöiden tai niihin liittyvien sairauksien diagnosointiin tai hoitoon.

Joidenkin öiden Sleep Plus Stages ‑tiedot puuttuvat

Jos Sleep Plus Stages ‑tiedot puuttuvat, Sleep Plus Stages ‑laskenta on epäonnistunut. Tämä voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Sleep Plus Stages ‑toiminto edellyttää, että jatkuva sykeseuranta on käytössä. Ota jatkuva sykeseuranta käyttöön siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Jatkuva sykeseuranta ja valitsemalla Päällä tai Päällä vain yöaikaan.
  • Varmista, että kello on puettu oikein. Kiristä ranneke napakasti ranteesi ympärille. Kellon takaosassa olevan sensorin on oltava jatkuvasti kiinni ihossa. Katso tarkemmat ohjeet kellon pukemiseen kohdasta Polarin ranteesta tehtävän sykkeenmittauksen perusteet.
  • Nukuit alle neljä tuntia. Uniaikasi eli nukahtamisen ja heräämisen välisen ajanjakson on oltava vähintään neljä tuntia, jotta saat Sleep Plus Stages ‑unitiedot.
  • Kellosi havaitsi alle neljä tuntia unta, vaikka todellisuudessa nukuit kauemmin. Automaattinen unen havaitseminen voi olla hankalaa esimerkiksi öinä, joina nukut levottomasti ja liikut unissasi paljon. Tämä voi johtaa siihen, että tiedot ovat epätarkempia. Sleep Plus Stages ‑laskenta voi epäonnistua esimerkiksi siksi, että laitteen havaitsema nukahtamisaika on todellista nukahtamista myöhemmin ja/tai laitteen havaitsema heräämisaika on todellista heräämistä aiemmin, jolloin havaittu uniaikasi ei ehkä riitä Sleep Plus Stages ‑laskentaa varten.
  • Automaattinen unen havaitseminen perustuu siihen, että ihminen liikkuu nukkuessaan ainakin jonkin verran, ja kuten edellä jo mainittiin, kellosi havaitsee unen seuraamalla kätesi liikkeitä. Jos olet hyvin liikkumatta pitkiä aikoja, laitteen voi olla hankala varmistaa, että se on ranteessa. Tämä voi joissakin tapauksissa johtaa siihen, että unitiedot ovat epätarkkoja ja riittämättömiä.
  • Laitteen ottaminen pois ranteesta heti heräämisen jälkeen tai sen kiinnittäminen ranteeseen vain nukkumaan mennessä voi sekoittaa Sleep Plus Stages ‑laskennan.

Et saa täydellistä unipalautetta, jos et ole ottanut jatkuvaa sykeseurantaa käyttöön kellossasi. Unitulosta, palautetta unen teemoista (unen määrä, eheys ja uudistavuus) ja univaihetietoja ei voida tallentaa, jos jatkuva sykeseuranta on pois käytöstä. Saat kuitenkin unta koskevat perustiedot, joihin sisältyvät uniaika, keskeytykset, varsinainen uni ja unen yhtenäisyys.

Nukahtamis-/heräämisaika on virheellinen

Jos laitteen havaitsema nukahtamis- tai heräämisaika vaikuttaa virheelliseltä, tarkista, voisivatko epätarkat tulokset johtua seuraavista syistä.

• Jos olet hyvin levoton ja liikut nukahtaessasi paljon, Polar-kellon voi olla hankala havaita, milloin nukahdat. Tämä voi johtaa siihen, että kellon havaitsema nukahtamisaika on todellista nukahtamishetkeäsi myöhemmin.
  • Jos olet hyvin levoton ja liikut ennen heräämistäsi paljon, Polar-kello voi erehdyksessä luulla, että olet hereillä, vaikka todellisuudessa nukut vielä. Tämä voi johtaa siihen, että kellon havaitsema heräämisaika on todellista heräämishetkeäsi aiemmin.
  • Jos makaat melko liikkumatta paikallasi pitkän aikaa ennen nukahtamistasi tai aamulla ennen sängystä nousemista (esimerkiksi kun luet kirjaa tai katselet televisiota), Polar-kellon voi olla hankala määrittää, oletko hereillä vai nukutko. Näin ollen on mahdollista, että Polar-kello tallentaa uniajan virheellisesti.
  • Jos et ole käyttänyt laitetta hetkeen ja kiinnität sen ranteeseesi juuri ennen nukkumaanmenoa, laitteella ei ehkä ole riittävästi tietoa siitä, että se on ranteessa. Polar-kellon kiinnittäminen ranteeseen hyvissä ajoin (noin puolitoista tuntia) ennen nukkumaanmenoa voi auttaa.
  • Jos olet sitä mieltä, että laitteen havaitsemat nukahtamis- ja heräämisajat ovat virheellisiä, voit muokata aikoja manuaalisesti Flow-sovelluksessa, jotta ne vastaavat uniaikaasi paremmin.

Polar-laite ei mittaa Sleep Plus Stages ‑tietoja lainkaan

Kokeile, auttaako laitteen tehdasasetusten palauttaminen. Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot ja asetukset laitteesta. Laite on otettava uudelleen käyttöön. Kaikki laitteesta Flow-tilillesi synkronoidut tiedot ovat tallessa. Tehdasasetusten palauttamisen jälkeisen ensimmäisen yön jälkeen saat tiedot univaiheista (kevyt uni, syvä uni ja REM-uni) ja unituloksen sekä palautetta unen teemoista (unen määrä, eheys ja uudistavuus). Kolmannen yön jälkeen saat myös vertailun omaan tasoosi nähden.

Polar Igniten, Polar Ignite 3:n, Polar Grit X:n, Polar Grit X Pron, Polar Grit X2 Pron, Polar Uniten, Polar Vantage M:n, Polar Vantage M2:n, Polar Vantage V:n, Polar Vantage V2:n ja Polar Vantage V3:n nollausohjeet löytyvät alla olevista linkeistä.

Miten Ignite nollataan? (Käyttöohje)

Miten Ignite 3 nollataan? (Käyttöohje)

Miten Polar Unite nollataan? (Käyttöohje)

Miten Grit X / Vantage nollataan?