GPS:n vianetsintä (M200)

Varmista, että GPS-tallennus on kytketty päälle.

Napsauta nimeäsi/profiilikuvaasi Polar Flow -verkkopalvelussa > valitse Lajiprofiilit > napsauta Muokkaa sen lajin kohdalla, jota haluat muokata > aseta GPS-tallennusnopeus-asetukseksi Korkea tarkkuus.

Seiso paikallasi ja odota, kunnes satelliittisignaalit löytyvät.

Seiso paikallasi ja odota, kunnes satelliittisignaalit löytyvät. Siirry ulkotiloihin loitolle korkeista rakennuksista ja puista. Pidä M200 paikallaan näyttö ylöspäin, jotta GPS-satelliittisignaalit löytyvät. Kun signaali löytyy, M200 värisee ja GPS-kuvake lakkaa vilkkumasta.

GPS-signaalin voimakkuus on parhaimmillaan avoimilla alueilla.

GPS-signaalin vastaanotto on parhaimmillaan harjoiteltaessa avoimella alueella, jolla ei ole esteitä satelliittisignaalien kululle. GPS-signaalin tyypistä johtuen esimerkiksi mäet, korkeat rakennukset ja puut voivat estää satelliittisignaalin kulun. Myös sade, sumu ja lumi voivat vaikuttaa signaalin laatuun. Nämä olosuhteet voivat aiheuttaa epätasaisen nopeuslukeman harjoituksen aikana ja epätasaisen nopeuskäyrän Polar-ohjelmistossa, vaikka olisit pitänyt harjoituksen aikana tasaista vauhtia.

Säännöllinen käyttö nopeuttaa signaalin löytymistä.

M200 käyttää SiRFInstantFix™-paikannustekniikkaa satelliittien nopeaan etsintään. Ihanteellisissa olosuhteissa eli ulkotiloissa loitolla korkeista rakennuksista ja puista M200 löytää satelliittisignaalit alle minuutissa. M200:n teknologia ennustaa satelliittien sijainnit tarkasti jopa kolmen päivän ajalle. Jos siis harjoittelet uudelleen seuraavien kolmen päivän aikana, M200 tietää, mistä etsiä satelliitteja, ja löytää signaalit nopeammin, jopa 5–10 sekunnissa.

Paikannuksen tarkkuus heikkenee progressiivisesti toisen ja kolmannen päivän aikana. Jos et harjoittele uudelleen parin päivän kuluessa, M200 joutuu seuraavalla kerralla aloittamaan satelliittisignaalien etsinnän alusta. Näin ollen niiden sijainnin määrittäminen voi viedä kauemmin.