GPS:n vianetsintä

Varmista, että GPS-tallennus on kytketty päälle:

• M400/M430: Siirry Polar-laitteessa kohtaan Asetukset > Lajiprofiilit, valitse laji ja ota GPS-tallennus käyttöön.
  • Grit X/Grit X Pro/Ignite/Ignite 2/Pacer/Pacer Pro/Vantage M/Vantage M2/Vantage V/Vantage V2: Ota GPS-tallennus käyttöön haluamasi lajiprofiilin asetuksissa Flow-sovelluksessa tai -verkkopalvelussa. Muista synkronoida asetukset kelloon.

Tarkista A-GPS-tiedoston voimassaolo Polar-laitteestasi. Siirry kohtaan AsetuksetYleisasetukset > Tietoja tuotteesta / Tietoja kellosta > A-GPS päättyy. Jos tiedosto on vanhentunut, päivitä A-GPS-tiedot synkronoimalla Polar-laite ja Flow-verkkopalvelu FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla. Lisätietoja A-GPS-toiminnosta (Avustettu GPS) on kohdassa Mikä A-GPS on? Miten se toimii?

Laite löytää GPS-satelliittisignaalit parhaiten ulkotiloissa loitolla korkeista rakennuksista ja puista. Pidä Polar-laite paikallaan näyttö ylöspäin, kun laite etsii signaaleja. Pidä laite vaakasuorassa asennossa edessäsi irti rintakehästäsi. Pidä käsivartesi paikallaan kohotettuna rintakehän yläpuolelle etsinnän aikana. Pysy paikallasi samassa asennossa, kunnes Polar-laite löytää satelliittisignaalit.

• M400/M430: GPS-kuvakkeen vieressä näkyvä prosenttiarvo osoittaa, milloin GPS on valmis. Kun arvo on 100 %, näyttöön tulee OK.
  • Grit X/Grit X Pro/Ignite/Ignite 2/Pacer/Pacer Pro/Vantage M/Vantage M2/Vantage V/Vantage V2: GPS-kuvakkeen ympärillä oleva ympyrä muuttuu vihreäksi, kun GPS on valmis.

GPS toimii parhaiten, kun pidät Polar-laitetta ranteessasi näyttö ulospäin. Polar-laitteen GPS-antennin sijainnin vuoksi sitä ei kannata pitää ranteessa niin, että näyttö on kämmenen puolella. Jos pidät laitetta polkupyörän ohjaustangossa, varmista, että näyttö on ylöspäin.

GPS-signaalin vastaanotto on parhaimmillaan harjoiteltaessa avoimella alueella, jolla ei ole esteitä satelliittisignaalien kululle. GPS-signaalin tyypistä johtuen esimerkiksi mäet, korkeat rakennukset ja puut voivat estää satelliittisignaalin kulun. Myös sade, sumu ja lumi voivat vaikuttaa signaalin laatuun. Nämä olosuhteet voivat aiheuttaa epätasaisen nopeuslukeman harjoituksen aikana ja epätasaisen nopeuskäyrän Polar-ohjelmistossa, vaikka olisit pitänyt harjoituksen aikana tasaista vauhtia.