Gebruiksaanwijzing Polar Vantage V3

Deze gebruiksaanwijzing helpt je op weg met je nieuwe horloge. Op support.polar.com/en/vantage-v3 vind je videotutorials en veelgestelde vragen.

Inleiding

Gefeliciteerd met je nieuwe Polar Vantage V3!

De Polar Vantage V3 is een premium multisporthorloge voor atleten die hun prestaties willen verbeteren. Het biedt een unieke combinatie van geavanceerde biosensingtools, AMOLED display, GPS met dubbele frequentie, kaarten én het meest uitgebreide pakket aan trainings- en herstelfuncties in de markt. Het heldere AMOLED touchscreendisplay met hoge resolutie fungeert ook als zaklamp; snel en handig te gebruiken als het donker is. Met de geavanceerde navigatietools en gedetailleerde offline kaarten kun je vol vertrouwen de wereld verkennen. De ultralange levensduur van de batterij laat je niet in de steek en geeft je tot 8 volledige dagen in horlogemodus, tot 61 uur training als je GPS en hartslagmeting gebruikt en zelfs tot 140 uur training als je de energiebesparende opties inschakelt.

Dankzij de nieuwe Polar Elixir™ biosensingtechnologie kan de Polar Vantage V3 de huidtemperatuur en de zuurstofsaturatie in het bloed meten, evenals het elektrische signaal van het hart met de functie voor ECG-meting vanaf de pols; de meest nauwkeurige optische hartslagmeting in een Polar horloge tot nu toe.

De tools voor trainingsbelasting en herstelmeting helpen je om je trainingen te optimaliseren en om overtraining te vermijden. Recovery Pro, de unieke oplossing voor herstel, helpt je om overtraining en blessures te voorkomen. De functie meet in hoeverre je lichaam is hersteld en geeft je herstelfeedback en begeleiding bij je herstel. Met de ECG-meting vanaf de pols kun je een Orthostatische test uitvoeren, een integraal onderdeel van de Recovery Pro-functie, zonder dat je hiervoor een gekoppelde Polar hartslagsensor nodig hebt.

Bereik de ideale hoeveelheid training om optimaal te presteren met Training Load Pro. Blijf energiek tijdens je trainingssessie met de nieuwe FuelWise™ slimme energieassistent. FuelWise™ herinnert je eraan om energie bij te tanken en helpt je je optimale energieniveau te behouden tijdens je lange trainingssessies. Bekijk hoe je lichaam verschillende energiebronnen gebruikt tijdens een trainingssessie.

Volg je vooruitgang over een langere periode met de Polar tests. Met de Prestatietest hardlopen weet je wat het huidige niveau van je hardloopprestatie is en kun je je hartslag-, snelheids- en vermogenszones personaliseren. Zo haal je altijd het meeste uit je hardloopsessies. Je kunt met de test ook je maximale hartslag achterhalen. Met de Prestatietest fietsen kun je je vermogenszones personaliseren en je persoonlijke FTP (functional threshold power) bepalen. Met de Hersteltest benen weet je in een paar minuten en zonder specialistische apparatuur of je benen klaar zijn voor een training met hoge intensiteit - het enige wat je nodig hebt is je horloge.

Vantage V3 biedt je een volledige analyse van het herstel van je lichaam 's nachts en een prognose voor je alertheid voor de komende dag. Sleep Plus Stages™ slaapregistratie registreert je slaapfasen (REM, lichte en diepe slaap) en geeft je feedback over je slaap en een numerieke slaapscore. Nightly Recharge™ is een meting van je herstel 's nachts die laat zien hoe goed je bent herstelt van de belasting van de voorafgaande dag. De functie Sleepwise™ helpt je te begrijpen hoe slaap bijdraagt aan je alertheid overdag en je prestatiebereidheid.

Andere belangrijke functies zijn onder meer:

  • Verdiep je inzicht in de intensiteit van je hardloopsessies met Hardloopvermogen.
  • De functie Zwemgegevens detecteert automatisch je hartslag, zwemstijl, afstand, tempo, aantal slagen en rusttijden. Afstand en slagen worden ook bijgehouden wanneer je in open water zwemt.
  • Je hardloopsessies en fietstochten worden nog leuker met Strava Live-segmenten. Ontvang waarschuwingen wanneer je een segment nadert, bekijk realtime prestatiegegevens tijdens een segment en check je resultaten na afloop.
  • De functie Hill Splitter™ vertelt je hoe je hebt gepresteerd tijdens de heuvelopwaartse en heuvelafwaartse delen van je trainingssessie. Hill Splitter detecteert automatisch alle stijgingen en dalingen met behulp van je gegevens over snelheid, afstand en hoogte.

  • De Inspanning-rustgids analyseert je hartslag terwijl je aan krachttraining doet en geeft je persoonlijke begeleiding voor het optimaliseren van je rust. De functie laat je weten wanneer je klaar bent om aan je volgende set te beginnen, zodat je pas begint zodra je voldoende hersteld bent.

  • De FitSpark™ trainingsbegeleiding zorgt ervoor dat je voorbereid bent als je de paden op wilt gaan met kant-en-klare dagelijkse workouts die passen bij je herstel, fitheid en trainingsgeschiedenis.
  • Met de functie Spraakbegeleiding kun je in realtime tijdens de training op je hoofdtelefoon of via speakers gesproken aanwijzingen krijgen via de Polar Flow app.
  • De Polar Vantage V3 bevat essentiële slimme horlogefuncties: muziekbediening, weer- en smartphonemeldingen.
  • Met de verwisselbare horlogebanden kun je het horloge aanpassen aan elke situatie en stijl.
  • De Polar Vantage V3 ondersteunt meer dan 150 verschillende sporten. Voeg in Polar Flow je favoriete sporten toe aan je sporthorloge.

We zijn voortdurend bezig onze producten verder te ontwikkelen voor een nog betere gebruikerservaring. Werk de firmware van je horloge bij zodra er een nieuwe versie beschikbaar is om je horloge up-to-date te houden en optimaal te laten werken. De firmware-updates verbeteren de functionaliteit van je horloge.

Je Polar Vantage V3 optimaal gebruiken

Maak verbinding met het Polar ecosysteem en maak optimaal gebruik van je horloge.

Polar Flow app

Je kunt de Polar Flow app downloaden van de App Store® of van Google PlayTM. Synchroniseer je horloge na de training met de Polar Flow app en je krijgt direct een overzicht van en feedback over je trainingsresultaten en je prestaties. In de Polar Flow app kun je ook zien hoe actief je overdag bent geweest, hoe je lichaam gedurende de nacht is hersteld van je training en van stress, en hoe goed je hebt geslapen. Op basis van de Nightly Recharge automatische nachtmeting en andere parameters krijg je gepersonaliseerde tips in de Polar Flow app over beweging, slaap en het herstellen van je energieniveaus op zwaardere dagen.

Polar Flow webservice

Synchroniseer je trainingsgegevens met de FlowSync software op je computer of via de Polar Flow app naar de Polar Flow webservice. In de webservice kun je je training plannen, je prestaties volgen, begeleiding krijgen en een gedetailleerde analyse van je trainingsresultaten, je activiteit en je slaap bekijken. Informeer al je vrienden over je prestaties, zoek medesporters en krijg motivatie van je sociale trainingscommunity's.

Dit vind je allemaal op flow.polar.com.