Inspanning-rustgids gebaseerd op je hartslag

Optimaliseer je trainingsritme en -efficiƫntie om je workouts zo effectief mogelijk te maken. De functie Inspanning-rustgids analyseert je hartslag tijdens de inspannings- en rustfasen van een trainingssessie en geeft je een persoonlijk advies over het optimale moment om weer met de inspanningsfase te starten. De functie detecteert automatisch je hoogste hartslag tijdens een set, houdt ook je hartslag tijdens de rustfase in de gaten en vertelt je wanneer je voldoende bent hersteld om aan je volgende set te beginnen.

Als je de functie Inspanning-rustgids tijdens je trainingen wilt gebruiken, moet je de trainingsweergave Inspanning-rustgids hebben toegevoegd aan het sportprofiel waarin je hem wilt gebruiken. De trainingsweergave Inspanning-rustgids is standaard ingeschakeld in de volgende sportprofielen: Krachttraining, Circuittraining, High-intensity interval training, Functional training, Bootcamp en Kettlebell. Je kunt deze trainingsweergave aan elk sportprofiel toevoegen in de sportprofielinstellingen in de Polar Flow app of webservice.

Trainen met de Inspanning-rustgids

Begin je trainingssessie met een goede warming-up om de voordelen van je training te maximaliseren. Een warming-up verbetert de effectiviteit van je workout en vermindert het risico op blessures. Start de inspanning-rustgids als je klaar bent om met de inspanningsfase van je training te beginnen. Gebruik de knoppen OMHOOG en OMLAAG om naar de trainingsweergave Inspanning-rustgids te bladeren en druk op OK om de functie in te schakelen.

Aanwijzingen op het display

De trainingsweergave Inspanning-rustgids toont je huidige hartslag en je realtimehartslaggrafiek. De verschillende kleuren geven de hartslagzone aan waarin je traint. De volgende aanwijzingen begeleiden je tijdens de inspannings- en rustfasen van je trainingssessie.

Verhoog je hartslag wordt getoond als je je hartslag moet verhogen om met de inspanningsfase te beginnen. Wanneer je hartslag voldoende is verhoogd en je met de inspanningsfase kunt beginnen, zie je op het display Inspanning verschijnen. Nadat je de set hebt voltooid, detecteert je horloge automatisch dat de inspanningsfase is afgelopen, en het detecteert ook automatisch de hoogste hartslag die tijdens de inspanningsfase is bereikt. Je kunt de inspanningsfase ook handmatig beƫindigen door op OK te drukken.

Rust tot je hartslag laag genoeg is wordt weergegeven op het display en het horloge geeft met een trilling aan als hetde gewenste herstelhartslag heeft bepaald. Tijdens de rustfase zie je op het display je huidige hartslag en de gewenste herstelhartslag. De stippellijn in de realtime hartslaggrafiek geeft de herstelhartslag aan. De minimale rusttijd is 20 seconden. Als je de gewenste herstelhartslag eerder bereikt, zie je Rust een paar seconden langer uit op het display.

Als de rustfase niet kan worden bepaald op basis van je hartslag, wordt een rustfase op basis van tijd weergegeven. Inspanningstijd afgelopen. Tijd om uit te rusten verschijnt op het display. Daarna zie je een afteltimer van 30 seconden.

Inspanning! wordt weergegeven op het display en het horloge geeft met een trilling aan dat je voldoende hersteld bent en het tijd is voor de volgende set.

Als je de functie wilt uitschakelen, druk je in de weergave Inspanning-rustgids op de knop TERUG. Inspanning-rustgids stoppen? verschijnt. Druk op OK om bevestigen. Als je de Inspanning-rustgids stopt, stopt de training niet.

Vooral bij krachttraining voer je activiteiten uit die extreme druk op je polsen geven, zoals gewichtheffen of pull-ups. Dat maakt het moeilijker om je hartslag met voldoende nauwkeurigheid vanaf je pols vast te stellen. Daarom raden we aan een Polar H10 hartslagsensor of een Polar Verity Sense optische hartslagsensor te gebruiken. Deze leveren een zeer nauwkeurige hartslagmeting en zorgen zo voor een optimale werking van de functie Inspanning-rustgids.

Meer ontdekken over Inspanning-rustgids.