Orthostatische test

De Orthostatische test is een algemeen gebruikt hulpmiddel voor het volgen van de balans tussen training en herstel. De test laat zien hoe je lichaam reageert op training. Naast veranderingen als gevolg van je training zijn er nog veel andere factoren die je resultaten van de Orthostatische test kunnen beïnvloeden, zoals mentale stress, slaap, een latente ziekte en omgevingsfactoren (temperatuur, hoogte).

De test is gebaseerd op de meting van de hartslag en de hartslagvariabiliteit. Wijzigingen in de hartslag en de hartslagvariatie weerspiegelen veranderingen in de autonome werking van het hart.

De test uitvoeren

Je kunt de test uitvoeren doen met een gekoppelde Polar hartslagsensor of met de ECG-meting vanaf je pols op je horloge. De test duurt vier minuten en om er zeker van te zijn dat je resultaten zo betrouwbaar mogelijk zijn, moet je de test elke keer onder vergelijkbare omstandigheden uitvoeren - we raden je aan om de test 's ochtends voor het ontbijt te doen. Doe de test regelmatig om je persoonlijke basislijn vast te stellen. Plotselinge afwijkingen in je gemiddelden kunnen betekenen dat er iets uit balans is. Zie de volgende instructies:

Orthostatische test met Recovery Pro

De Orthostatische test vormt ook een integraal onderdeel van de functie Recovery Pro die aangeeft of je cardiovasculaire systeem is hersteld of niet. Deze functie vergelijkt de resultaten van je Orthostatische test met je basislijn die in de loop der tijd is bepaald, en houdt ook rekening met je subjectieve herstel en je lange trainingsgeschiedenis.