ECG-meting vanaf je pols

De Vantage V3 heeft een ECG-sensor op het horloge die een elektrocardiogram(ECG)-signaal meet vanaf je pols. De ECG-sensor registreert de timing en sterkte van de elektrische signalen die je hart genereert met behulp van twee elektroden, waarvan de ene zich op de knop linksboven en de andere zich op de achterkant van het horloge bevindt. Het ECG-signaal wordt afgeleid van het spanningsverschil tussen de twee elektroden.

Met de ECG-test kun je je ECG-signaal in rust opnemen in slechts 30 seconden. Als resultaat van de test laten we je een grafiek van je ECG-signaal zien en ook je gemiddelde hartslag, hartslagvariabiliteit, hartslaginterval en pulsgolf-aankomsttijden (PAT). Je kunt deze bijhouden om de gezondheid van je hart en slagaders in de gaten te houden.

Dankzij de ECG-meting vanaf de pols kun je een Orthostatische test uitvoeren zonder dat je hiervoor een gekoppelde Polar hartslagsensor nodig hebt. Deze test is gebaseerd op metingen van je hartslag en hartslagvariabiliteit.

De ECG-sensormeetfunctie vanaf de pols is niet bedoeld voor medisch gebruik, diagnose of behandeling (waaronder zelfdiagnose of overleg met een arts) en de gegevens dienen niet te worden gebruikt voor medische doeleinden.

De test uitvoeren

Voor een nauwkeurige meting raden we je aan om het horloge minstens tien minuten voor de meting om te doen. Zorg ervoor dat je het horloge draagt aan de hand die je hebt gekozen in de instellingen. Als je de instelling wilt controleren, ga je naar Instellingen > Fysieke instellingen > Ik draag mijn horloge om mijn (Linkerhand / Rechterhand). Voer de test zittend uit en altijd op hetzelfde moment van de dag. Deze functie is alleen bedoeld voor metingen in rust. Zie het supportdocument ECG-meting vanaf je pols (in het Engels) voor meer informatie.

 1. Het horloge moet nauw om je pols sluiten, net boven het polsgewricht. Kies op je horloge Tests > ECG > Nu meten.

 2. Houd je armen losjes open en ontspannen, op een tafel of in je schoot. Plaats de wijsvinger van de hand waaraan je je horloge niet draagt op de knop linksboven (LICHT) van het horloge. Druk niet op de knop.

 3. Nadat het horloge het signaal heeft gevonden, wacht je totdat de timer is afgelopen.

 4. Na de test zie je de volgende resultaten op je horloge:

  • Gemiddelde hartslag
  • Hartslagvariabiliteit
  • Hartslaginterval

  Een typische rusthartslag ligt tussen de 40 en 100 slagen per minuut. De gemiddelde waarden zijn altijd persoonlijk, dus je moet de hartslagwaarden alleen vergelijken met jouw eigen eerdere metingen. Hartslagvariabiliteit is de variatie in tijd tussen opeenvolgende hartslagen. Het gemiddelde interval tussen hartslagen wordt een hartslaginterval genoemd.

  Je kunt je laatste metingresultaat op je horloge bekijken in Tests > ECG > Laatste resultaat.

  Nadat je je horloge met de Polar Flow app hebt gesynchroniseerd, kun je meer gedetailleerde informatie over je hartslag en een grafiek van je ECG-signaal bekijken in de app.

Resultaten van de ECG-test in de Polar Flow app

Synchroniseer je horloge met de Polar Flow app om de resultaten van he ECG-test te bekijken in de app.

Let op: je moet je horloge synchroniseren vanuit de Polar Flow app. De resultaten van de ECG-test kunnen niet worden gesynchroniseerd met de Polar FlowSync software op je computer.

Je kunt de resultaten van de ECG-test van de huidige dag bekijken in het Dagboek. Klik op de kaart om de weergave voor gedetailleerde testresultaten te openen.

In de gedetailleerde weergave van de testresultaten zie je de volgende resultaten naast de resultaten die je ook op het horloge ziet:

 • PAT bij ontspanning en PAT bij samentrekking: Pulsgolf-aankomsttijd (PAT) verwijst naar de tijd die de door je hartslag opgewekte drukgolf nodig heeft om je pols te bereiken. PAT bij samentrekking en PAT bij ontspanning worden gemeten op twee verschillende tijdstippen van de drukgolf.

 • ECG-grafiek: de pieken in de ECG-grafiek stellen je hartslagen voor. Veeg om verticaal door de grafiek te scrollen.

Je kunt het resultaat van je ECG-test ook exporteren naar een pdf-bestand. Als je op het lijstpictogram tikt, krijg je je eerdere ECG-resultaten te zien in de agendazoeklijst.

Meer ontdekken over ECG-meting vanaf je pols.