Du er her: Funksjoner > Smart Coaching > Effekt ved løping via håndleddet

Effekt ved løping via håndleddet

Effekt ved løping er et godt komplement til pulsmåling – det hjelper deg å følge med på den eksterne belastningen av løpingen. Effektmålingen reagerer på endringer i intensitet raskere enn puls, noe som forklarer hvorfor Effekt ved løping er en god veiledende faktor i intervall- og bakkeøkter. Du kan også bruke den til å opprettholde et stabilt anstrengelsesnivå under løpingen, for eksempel under et løp.

Beregningen utføres med Polars proprietære algoritme, og er basert på dine GPS- og barometerdata. Vekten din påvirker også beregningen, så sørg for å holde den oppdatert.

Effekt ved løping and muskelbelastning

Polar bruker effekt ved løping til å beregne muskelbelastning, en av parameterne i Training Load Pro. Løping gir belastning av muskler og skjelett, og muskelbelastning forteller deg i hvor stor grad musklene dine ble belastet i løpet av treningsøkten. Verdien viser mengden mekanisk arbeid (kJ) du har produsert i løpet av løpeøkten (og sykkeløkten hvis du bruker en effektmåler for sykling). Muskelbelastning hjelper deg med å kvantifisere treningsbelastningen under løpetreningsøkter med høy intensitet, for eksempel korte intervaller, sprinter og trening i bakker, når det ikke er nok tid til at pulsen din reagerer på endringene i intensitet.

Hvordan effekt ved løping vises på klokken

Effekt ved løping beregnes automatisk for løpeøktene dine med en sportsprofil av typen løping med GPS tilgjengelig.

Velg effektdataene du vil se under øktene dine ved å tilpasse treningsvisningene i sportsprofilinnstillingene i Flow-nettjenesten.

Under løpingen kan du vise følgende data:

• Maksimumseffekt
  • Gjennomsnittseffekt
  • Effekt for etappe
  • Maksimumseffekt, etappe
  • Gjennomsnittseffekt, automatisk etappe
  • Maksimumseffekt, automatisk etappe

Velg hvordan effekt skal vises under økter og i Flow-nettjenesten og i appen:

• Watt, W
  • Watt per kilogram, W/kg
  • Prosent av MAP (% av MAP)

Etter økten ser du følgende i treningssammendraget på klokken:

• Gjennomsnittseffekten i watt
  • Maksimumseffekten i watt
  • Muskelbelastning
  • Tid i effektsoner

Hvordan effekt ved løping vises i Polar-nettjenesten og i appen:

Detaljert graf for analyse er tilgjengelig i Flow-nettjenesten og i appen. Se effektverdiene dine fra økten, og hvordan de var fordelt sammenlignet med puls, og hvordan de ble påvirket av oppover- og nedoverbakke og forskjellige hastigheter.