Polar Grit X Pro användarhandbok

Denna användarhandbok hjälper dig att komma igång med din nya klocka. Du kan se videohandledningar och få svar på vanliga frågor på support.polar.com/en/grit-x-pro.

Introduktion

Grattis till din nya Polar Grit X Pro!

Polar Grit X Pro är avsedd för dig som gillar att träna utomhus och vill erövra ny mark. Den är konstruerad enligt militär standard med reptåligt safirglas och ultralång batteritid och klarar även de tuffaste situationer.

Utforska världen och ta dig an nya utmaningar med helt nya navigeringsverktyg, utomhusfunktioner som alltid är på och Polars ultimata träningslösningar. Den är vattenresistent ned till 100 m med oöverträffad GPS-precision och Polar Precision Prime™-pulsmätning på handleden, så du får den tuffast tänkbara klockan och kan gå dit hjärtat leder dig.

Polar Grit X Pro Titan och dess ultrastarka, 12 % lättare aerospace-titan ger dig en av marknadens mest hållbara friluftsklockor. Den ultralånga batteritiden ger dig upp till 40 timmars batteritid vid träning med full GPS och pulsmätning, och ända upp till 100 timmar med strömsparalternativ.

Helt nya displayvyer för navigering med höjdmätare som alltid är på, en kompass och platskoordinater så att du vet exakt var du är och vart du är på väg. Med den nya displayvyn för dagsljus får du tiderna för soluppgång, solnedgång och skymning. Med funktionen Samma väg tillbaka kan du navigera tillbaka till startpunkten via den rutt du kom. Med Samma väg tillbaka kan du hänge dig åt äventyret och veta att du alltid hittar tillbaka.

Polar Grit X Pro har helt nya rutt- och höjdprofiler som hjälper dig att planera ditt väntande äventyr bättre och se var på rutten du är. Med rutt- och höjdprofilerna kan du se din nuvarande position, hur mycket du har gått uppför och nedför och hur mycket du har kvar. Med tredjepartsappen Komoot kan du planera din rutt för alla äventyr, enkelt importera rutten till din Grit X Pro och få stegvis vägledning så att du håller dig på rätt spår. Med den smarta energiassistenten FuelWise™ lär du dig att fylla på energin under långa pass.

Training Load Pro™ hjälper dig att se hur mycket du har tränat den senaste tiden och hur dina träningspass belastar olika delar av din kropp, så att du kan optimera träningen.

Med funktionen Hill Splitter™ kan du se hur du har presterat i träningspassets uppförs- och nedförsbackar. Hill Splitter känner automatiskt av alla uppförs- och nedförsbackar med hjälp av dina data om fart, distans och höjd.

Polar Grit X Pro har även de helautomatiska och intelligenta funktionerna Nightly Recharge™ och Sleep Plus Stages™, som ger ett enkelt sätt att se hur din kropp återhämtar sig från träning och stress så att du kan göra de bästa valen för din dag.

Med prestationstesterna för löpning och cykling kan du testa din prestation och personanpassa dina puls-, hastighets- och effektzoner. Återhämtningtestet för ben visar om dina ben är redo för högintensiv träning. Polar Grit X Pro har ytterligare smarta funktioner som väder, telefonnotiser och musikkontroller, så du kan gå dit hjärtat leder dig.

Vi utvecklar kontinuerligt våra produkter för bättre användarupplevelse. Var noga med att uppdatera firmware när en ny version är tillgänglig för att hålla din klocka uppdaterad och få bästa prestanda. Firmware-uppdateringar förbättrar klockans funktionalitet genom nya funktioner och förbättringar.

Dra full nytta av din Grit X Pro

Du kan använda din klocka direkt från paketet, men anslut klockan till Polar Flow, vår kostnadsfria app och webbtjänst, för en fullständig Polar-upplevelse.

Polar Flow-appen

Ladda ner Polar Flow-appen från App Store® eller Google PlayTM. Synkronisera din klocka med Flow-appen efter träning och få en snabb översikt och feedback på dina träningsresultat och dina prestationer och låt alla dina vänner få ta del av dem. I Flow-appen kan du också se hur du har sovit och hur aktiv du har varit under dagen.

Webbtjänsten Polar Flow

Synkronisera dina träningsdata till Polar Flow-webbtjänsten med programmet FlowSync i din dator eller via Flow-appen. I webbtjänsten kan du planera din träning, följa dina prestationer, få vägledning och se en detaljerad analys av dina träningsresultat, din aktivitet och sömn. Låt dina vänner få ta del av dina prestationer, hitta andra träningsutövare och få motivation från dina sociala träningscommunities. Som hjälp för långsiktig uppföljning har vi samlat alla testdata på ett ställe i Polar Flow-webbtjänsten. På testsidorna ser du alla tester du har genomfört och kan jämföra resultaten. Du kan se din långsiktiga utveckling och enkelt se förändringar i din prestation.

Allt detta finns på flow.polar.com.