Polar FT7 Käyttöohje

6. TÄRKEITÄ TIETOJA

Voit rekisteröidä Polar-tuotteesi osoitteessa http://register.polar.fi/. Näin varmistat, että voimme kehittää tuotteitamme ja palvelujamme vastaamaan entistä paremmin tarpeitasi.

Polar-tilin käyttäjätunnuksena on aina oma sähköpostiosoite. Voit käyttää samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa seuraavissa Polarin palveluissa: Polar-tuotteen rekisteröinti ja uutiskirjeen tilaus.

FT7-sykemittarin huoltaminen

Sykemittari: Puhdista miedolla saippualiuoksella ja kuivaa pyyhkeellä. Älä paina harjoitustietokoneen näppäimiä veden alla. Älä koskaan käytä alkoholia, puhdistuskemikaaleja tai hankaavaa materiaalia, kuten teräsvillaa. Säilytä kuivassa ja viileässä paikassa. Älä säilytä kosteassa, hengittämättömässä (muovikassissa tai urheilukassissa) tai sähköä johtavassa materiaalissa (märkä pyyhe). Älä altista suoralle auringonpaisteelle pitkäksi aikaa.

Polar H1 -sykesensorin pesuohjeet

H1-sykesensori: Irrota lähetinyksikkö kiinnitysvyöstä, huuhtele vyö juoksevalla vedellä ja ripusta vyö kuivumaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Kuivaa lähetinyksikkö pehmeällä pyyhkeellä. Älä koskaan käytä puhdistamiseen alkoholia tai hankaavia materiaaleja (teräsvillaa tai puhdistuskemikaaleja).

Tarvittaessa puhdista kiinnitysvyö varovasti miedolla saippualiuoksella. Älä käytä kosteuttavia saippuoita, sillä niistä voi jäädä jäämiä kiinnitysvyöhön. Älä liota, silitä tai kuivapese kiinnitysvyötä, äläkä käytä siihen valkaisuainetta. Älä venytä kiinnitysvyötä tai taivuta sen elektrodipintoja jyrkästi. Kovakourainen käsittely voi vahingoittaa elektrodeja.

Kuivaa kiinnitysvyö ja lähetinyksikkö ja säilytä ne erillään. Tämä pidentää lähetinyksikön pariston käyttöikää. Pese kiinnitysvyö ennen pidempiaikaista säilytystä ja aina hyvin klooripitoisessa uima-allasvedessä käytön jälkeen.

Huolto

Suosittelemme, että tuotetta huolletaan kahden vuoden takuuaikana vain Polar Electron päähuollossa. Takuu ei kata suoria tai välillisiä vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet sellaisen huollon seurauksena, jota Polar Electro ei ole valtuuttanut.

Paristojen vaihtaminen

FT7:ssä ja Polar H1 -sykesensorissa on käyttäjän vaihdettavissa olevat paristot. Jos vaihdat pariston itse, noudata alla olevia ohjeita huolellisesti.

Huomioi seuraavat asiat:

• Näyttöön tulee heikon paristovirran symboli, kun pariston varauksesta on jäljellä 10-15 %.

• Taustavalon runsas käyttö kuluttaa huomattavasti pariston varausta.

• Heikon paristovirran symboli saattaa tulla näkyviin kylmissä olosuhteissa, mutta se katoaa, kun ympäristön lämpötila kohoaa.

• Äänet ja taustavalo menevät automaattisesti pois päältä, kun näyttöön tulee heikon paristovirran symboli. Hälytykset, jotka on asetettu ennen symbolin ilmestymistä, säilyvät aktiivisina.

Voit vaihtaa pariston itse seuraavasti:

Kun vaihdat paristoa, varmista, ettei tiivisterengas ole vaurioitunut. Jos se on vaurioitunut, vaihde se uuteen. Voit ostaa tiivisterenkaiden ja paristojen tuotepaketteja hyvin varustetuilta Polar-jälleenmyyjiltä ja valtuutetusta Polar-huollosta. Yhdysvalloissa ja Kanadassa tiivisterenkaita saa valtuutetuista Polar-huoltopisteistä. Yhdysvalloissa tiivisterenkaiden ja paristojen tuotepaketteja saa myös osoitteesta www.shoppolar.com.

Pidä paristot poissa lasten ulottuvilta. Jos paristo niellään, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Paristojen hävittämisessä tulee noudattaa paikallisia jätehuoltomääräyksiä.

Uuteen täyteen ladattuun paristoon ei saa tarttua samanaikaisesti sen molemmilta puolilta metallisilla tai sähköä johtavilla työkaluilla, kuten pinseteillä. Tämä saattaa aiheuttaa oikosulun paristossa, jolloin se tyhjentyy tavallista nopeammin. Oikosulut eivät yleensä vahingoita paristoa, mutta ne saattavat lyhentää pariston käyttöikää.

Sykemittari
  1. Avaa paristotilan kansi kolikon avulla.

2. Poista vanha paristo sopivan pienen, jäykän tikun avulla. Varo, ettet vaurioita sykemittaria.

3. Aseta uusi paristo paikalleen positiivinen (+) puoli ulospäin. Varmista, että tiivisterengas ei ole vaurioitunut.

4. Sulje paristotilan kansi.

Sykesensori

1. Avaa paristotilan kansi kiinnitysvyössä olevan soljen avulla.

2. Poista vanha paristo paristotilan kannesta.

3. Aseta uusi paristo kanteen negatiivinen (-) puoli ulospäin.

4. Kohdista paristotilan kannessa oleva uloke lähetinyksikössä olevaan uraan ja paina kansi takaisin paikalleen. Tästä kuuluu napsahdus.

Vääränlaisen pariston käyttäminen aiheuttaa räjähdysvaaran.

Huomioitavaa

Polar FT7 -sykemittari on suunniteltu auttamaan omien kuntotavoitteidesi saavuttamisessa. Se kertoo fyysisen rasituksen ja harjoittelun intensiteetin tasosta harjoittelun aikana. Laitetta ei ole tarkoitettu mihinkään muuhun käyttöön.

Mahdollisten riskien minimointi

Harjoitteluun saattaa sisältyä joitakin riskejä. Ennen kuin aloitat säännöllisen harjoitusohjelman, on suositeltavaa, että vastaat seuraaviin terveydentilaasi koskeviin kysymyksiin. Jos vastauksesi yhteenkin kysymykseen on "kyllä", on suositeltavaa käydä lääkärintarkastuksessa ennen harjoitusohjelman aloittamista.

• Oletko ollut harrastamatta liikuntaa viimeiset viisi vuotta?

• Onko sinulla korkea verenpaine tai korkea veren kolesterolipitoisuus?

• Onko sinulla jonkin sairauden oireita?

• Käytätkö verenpaine- tai sydäntautilääkkeitä?

• Onko sinulla ollut hengitysvaikeuksia?

• Oletko toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta?

• Käytätkö sydämentahdistajaa tai muuta vastaavaa ihonalaista laitetta?

• Tupakoitko?

• Oletko raskaana?

Ota myös huomioon, että sykkeeseen vaikuttavat harjoitustehon lisäksi muun muassa sydän-, verenpaine-, psyyke-, astma- ja hengitystielääkkeet sekä jotkin energiajuomat, alkoholi ja nikotiini.

On tärkeää tarkkailla elimistön reaktioita harjoituksen aikana. Jos tunnet odottamatonta kipua tai väsymystä harjoituksen aikana, on suositeltavaa joko keskeyttää harjoitus tai jatkaa sitä kevyemmällä teholla.

Mikäli käytät sydämentahdistajaa tai muuta vastaavaa ihonalaista laitetta, käytät Polar FT7 -harjoitustietokonetta omalla vastuullasi. Ennen harjoitustietokoneen käytön aloittamista suosittelemme, että suoritat maksimirasitustestin lääkärin valvonnassa. Testin avulla voidaan varmistaa sydämentahdistimen ja Polar FT7 -harjoitustietokoneen yhtäaikaisen toiminnan turvallisuus ja luotettavuus.

Jos olet allerginen jollekin ihokosketukseen tulevalle aineelle tai epäilet allergista reaktiota tuotteen käytöstä johtuen, tarkista tuotteessa käytetyt materiaalit kohdasta Tekniset tiedot.

Kosteuden ja kovan hankauksen vaikutuksesta sykesensorin pinnasta irtoava musta väri saattaa värjätä vaaleita vaatteita. Jos käytät ihollasi hajustetta tai hyttyskarkotetta, varmista, että aine ei pääse kosketuksiin sykemittarin tai sykesensorin kanssa.

Harjoittelussa käytettävät laitteet, joissa on elektronisia komponentteja, voivat aiheuttaa häiriösignaaleja.

Voit yrittää ratkaista tällaisia ongelmia seuraavilla tavoilla:

1. Riisu sykesensori ja käytä harjoituslaitteita normaaliin tapaan.

2. Liikuta sykemittaria, kunnes löydät kohdan, jossa näytössä ei ole hajalukemaa eikä sydänsymboli vilku. Häiriöt ovat usein voimakkaimpia juuri laitteiston näytön edessä, kun taas näytön vasemmalla tai oikealla puolella häiriöitä ei yleensä esiinny.

3. Pue sykesensori uudelleen päällesi ja pyri pitämään sykemittaria häiriöttömällä alueella.

Jos Polar FT7 -harjoitustietokone ei vieläkään toimi kyseisen kuntolaitteen kanssa, häiriösignaalit voivat olla niin voimakkaita, ettei yhtäaikainen langaton sykkeenmittaus ole mahdollista.

Polar FT7 -sykemittarin vesitiiviys

Polar FT7 -harjoitustietokonetta voi käyttää uinnin aikana. Jotta se pysyisi vesitiiviinä, älä paina sen näppäimiä veden alla. Lisätietoja saat osoitteesta http://support.polar.com. Polar-tuotteiden vesitiiviys on testattu kansainvälisen ISO 22810 -standardin mukaisesti. Tuotteet on jaettu vesitiiviyden mukaan kolmeen kategoriaan. Tarkista oman Polar- tuotteesi takakannesta vesitiiviyskategoria ja vertaa sitä alla olevaan taulukkoon. Huomioithan, ettei taulukkoa voi välttämättä soveltaa muiden valmistajien tuotteisiin.

Takakannen merkintä

Vesitiiviysominaisuudet

Water resistant

Vesitiivis Kestää roiskevettä, hikeä, sadevettä jne. Ei sovellu uimiseen.

Water resistant 30 m/50 m

WR 30M/ WR 50M

Soveltuu kylpemiseen ja uimiseen

Water resistant 100 m

WR 100M

Soveltuu uimiseen ja snorklaukseen (ei paineilmalaitteita)

Ongelmatilanteita

Jos et tiedä missä kohtaa valikkoa olet, paina pitkään TAKAISIN-näppäintä, kunnes kellonaika tulee näyttöön.

Jos FT7 ei reagoi minkään painikkeen painamiseen tai sen näytössä näkyy epätavallisia lukemia, nollaa sykemittari painamalla neljää painiketta (YLÖS, ALAS, TAKAISIN ja VALO) samanaikaisesti neljän sekunnin ajan. Näyttö tyhjenee hetkellisesti. Paina OK ja näyttöön tulee pian Syötä perusasetukset. Syötä kellonaika ja päivämäärä. Painamalla pitkään TAKAISIN-näppäintä näyttö palaa ajannäyttötilaan. Aikaa ja päiväystä lukuun ottamatta asetukset tallennetaan.

Jos sykelukema muuttuu epäsäännölliseksi, erittäin korkeaksi tai nollaksi (00), varmista, ettei yhden metrin säteellä ole muita sykesensoreita ja että sykesensorin kiinnitysvyö / muoviset elektrodit ovat napakasti ihoa vasten ja että ne ovat kosteita, puhtaita ja ehjiä.

Jos sykkeenmittaus ei onnistu urheiluvaatteen kanssa, kokeile lähetinvyötä. Jos se toimii, vika johtuu todennäköisesti vaatteesta. Tarkista, että vaatteen elektrodipinnat ovat puhtaat. Tarkista pesuohjeet ennen vaatteen pesemistä. Jos sykkeenmittaus ei toimi vieläkään, ota yhteyttä vaatteen maahantuojaan/ valmistajaan.

Voimakkaat sähkömagneettiset signaalit voivat aiheuttaa virheellisiä lukemia. Sähkömagneettisia häiriöitä voi esiintyä sähkölinjojen, liikennevalojen, rautatie- tai raitiovaunulinjojen ilmajohtimien, televisioiden, autonmoottoreiden, polkupyörätietokoneiden, joidenkin moottoroitujen kuntoiluvälineiden tai matkapuhelinten läheisyydessä sekä kuljettaessa metallintunnistinporttien läpi. Virheellisten lukemien välttämiseksi siirry kauemmaksi häiriöitä mahdollisesti aiheuttavista tekijöistä.

Jos sykelukema on yhä virheellinen siirryttyäsi kauemmas häiriölähteestä, hidasta vauhtiasi ja tarkista pulssi manuaalisesti. Jos tuntemasi syke vastaa näytössä olevaa korkeaa lukemaa, sydämessä voi olla rytmihäiriöitä. Useimmissa tapauksissa satunnaiset rytmihäiriöt ovat vaarattomia, mutta ota siitä huolimatta yhteyttä lääkäriin.

Jos sykkeenmittaus ei toimi edellä kuvattujen toimintojen tekemisestä huolimatta, sykesensorin paristo voi olla tyhjä.

Sydämen toimintahäiriö on voinut muuttaa sydämesi EKG-käyrän muotoa siten, että sykesensori ei pysty havaitsemaan sitä. Jos epäilet tätä, ota yhteyttä lääkäriin.

Tekniset tiedot

FT7-sykemittari

Paristotyyppi

CR1632

Pariston kesto

Noin 11 kuukautta (harjoittelua 1 h/vrk, 7 vrk/vko)

Toimintalämpötila

-10 °C to +50 °C

Takakannen materiaali

Polyamidi

Rannekkeen materiaali

Polyuretaani

Rannekkeen soljen materiaali

Ruostumaton teräs, joka täyttää EU-direktiivin 94/27/EY ja sen lisäyksen 1999/C 205/05 (nikkelin vapautuminen ihon kanssa suoraan ja pitkitettyyn kontaktiin joutuvista tuotteista) vaatimukset.

Kellon tarkkuus

Tarkempi kuin ± 0,5 sekuntia/pv 25 °C:n lämpötilassa.

Sykkeenmittauksen mittaustarkkuus

±1 prosentti tai ±1 lyönti minuutissa, kumpi tahansa on suurempi. Tarkkuusarvo pätee vakiosykkeellä.

Vesitiiviys

30 m (soveltuu kylpemiseen ja uimiseen)

Polar H1 -sykesensori

Paristotyyppi

CR 2025

Pariston kesto

Keskimäärin 1 500 käyttötuntia

Paristokannen tiivisterengas

O-rengas 20,0 x 0,9, materiaali silikoni

Toimintalämpötila

-10 °C to +50 °C

Lähetinyksikön materiaali

ABS

Kiinnitysvyön materiaalit

38 % polyamidia, 29 % polyuretaania, 20 % elastaania, 13 % polyesteria

Raja-arvot

Kronometri

23 h 59 min 59 s

Syke

15 - 240 lyöntiä minuutissa

Kokonaisaika

0 - 9999 h 59 min 59 s

Kalorikertymä

0 - 999999 kcal/Cal

Harjoituskertojen kertymä

65 535

Syntymävuosi

1921 - 2020

Polar FT7 -harjoitustietokone hyödyntää muun muassa seuraavia patentoituja tekniikoita:

• OwnZone® määrittää henkilökohtaiset päivittäiset tavoitesykerajat

• Koodattu OwnCode®-lähetys

• Henkilökohtainen OwnCal® -kalorilaskenta

Kansainvälinen Polar-takuu

• Tämä takuu ei vaikuta kuluttajan voimassa olevien asianmukaisten kansallisten lakien mukaisiin oikeuksiin eikä osto- tai kauppasopimukseen perustuviin kuluttajan oikeuksiin myyjään nähden.

• Tämä kansainvälinen Polar-takuu on Polar Electro Inc:n myöntämä kuluttajille, jotka ovat hankkineet tämän tuotteen USA:sta tai Kanadasta. Tämä kansainvälinen Polar-takuu on Polar Electro Oy:n myöntämä kuluttajille, jotka ovat hankkineet tämän tuotteen muista maista kuin USA:sta tai Kanadasta.

• Polar Electro Oy/Polar Electro Inc. myöntää tämän tuotteen alkuperäiselle kuluttajalle/ostajalle kahden (2) vuoden takuun ostopäivästä lukien. Takuu kattaa tuotteen raaka-aine- ja valmistusviat.

• Ostokuitti toimii tositteena tuotteen ostamisesta!

• Takuu ei korvaa paristoa, kiinnitysvyötä, Polar-vaatetta, normaalia kulumista eikä vahinkoa, joka on aiheutunut tuotteen väärinkäytöstä, onnettomuuksista, valmistajan antamien ohjeiden laiminlyönnistä, sopimattomasta säilyttämisestä, kaupallisesta käytöstä tai haljenneesta, rikkoutuneesta tai naarmuuntuneesta pakkauksesta/näytöstä.

• Takuu ei kata mitään vahinkoja, menetyksiä, kuluja tai maksuja, suoria, epäsuoria tai satunnaisia, välillisiä tai erityisiä, jotka saavat alkunsa tuotteesta tai voidaan yhdistää tuotteeseen.

• Kahden (2) vuoden takuu ei koske käytettyinä ostettuja tuotteita, ellei paikallinen lainsäädäntö muuta määrää.

• Takuuaikana viallinen tuote joko korjataan tai vaihdetaan uuteen Polarin päähuoltopisteessä riippumatta siitä, mistä maasta tuote on ostettu.

Tuotteiden takuu on voimassa vain niissä maissa, joissa tuotetta on alunperin myyty.

© 2010 Polar Electro Oy, FIN-90440 KEMPELE, Suomi

Polar Electro Oy on ISO 9001:2008 -sertifioitu yritys. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöohjeen mitään osaa ei saa käyttää tai jäljentää missään muodossa tai millään tavoin ilman Polar Electro Oy:n ennalta myöntämää kirjallista lupaa. Tässä käyttöohjeessa tai tuotteen pakkauksessa ™-symbolilla merkityt nimet ja logot ovat Polar Electro Oy:n tavaramerkkejä. Tässä käyttöohjeessa tai tuotteen pakkauksessa ®-symbolilla merkityt nimet ja logot ovat Polar Electro Oy:n rekisteröityjä tavaramerkkejä paitsi Windows, joka on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki.

Vastuunrajoitus

• Tämän käyttöohjeen sisällön tarkoitus on kuluttajan tiedottaminen. Ohjeessa kuvattuja tuotteita saatetaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta, koska valmistaja jatkaa tuotteiden kehittämistä.

• Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy ei esitä mitään väitteitä tai myönnä mitään takuita tähän käyttöohjeeseen liittyen tai tässä ohjeessa kuvattuihin tuotteisiin.

• Polar Electro Inc./Polar Electro Oy ei ole velvollinen korvaamaan mitään vahinkoja, tappioita, kuluja tai kustannuksia, mukaan luettuna välittömät, epäsuorat, satunnaiset, välilliset tai erityiset kulut, jotka aiheutuvat tämän aineiston tai tässä kuvattujen tuotteiden käytöstä tai jotka liittyvät tämän aineiston tai tässä kuvattujen tuotteiden käyttöön.

Tämä tuote on suojattu Polar Electro Oy:n seuraavissa asiakirjoissa määritetyillä immateriaalioikeuksilla: FI115084, US7418237, EP1543769, FI110915, US7324841, EP1361819, FI23471, EU00046107-0001, USD492783S, USD492784S, USD492999S, FI96380, JP3568954, US5611346, EP665947, DE69414362, FI6815, EP1245184, US7076291, HK1048426, FI 114202, US 6537227, EP1147790, HK1040065, DE60128746.0, FI 115289, EP 1127544, US 6540686, HK 1041188, FI 88972, DE4223657.6 A, FI 9219139.8, FR 92.09150, GB 2258587, HK 306/1996, SG 9592117-7, US 5486818, FI111215, EP0747003, US5690119. Muita patenttihakemuksia on vireillä.

Valmistaja: Polar Electro Oy, Professorintie 5, 90440 KEMPELE, SUOMI, Puh: 08-5202 100, Faksi: 08-5202 300, www.polar.fi

Tämä tuote on direktiivien 2014/53/EU ja 2011/65/EU mukainen.
Asiaankuuluva vaatimustenmukaisuusvakuutus ja tuotteiden muut lainsäädännölliset tiedot ovat luettavissa osoitteessa www.polar.com/fi/lainsaadannolliset_tiedot.

Asiaankuuluva Vaatimustenmukaisuusvakuutus löytyy osoitteesta www.support.polar.fi.Tämä pyörillä varustetun jäteastian kuva, jonka yli on vedetty rasti, tarkoittaa, että Polar-tuotteet ovat elektronisia laitteita ja kuuluvat Euroopan parlamentin ja neuvoston sähkölaitteiden ja elektronisten laitteiden jätteidenkäsittelyä (WEEE) koskevan direktiivin 2002/96/EY piiriin. Tuotteissa käytetyt paristot ja akut kuuluvat Euroopan parlamentin ja neuvoston 6. syyskuuta 2006 antaman akkuja ja paristoja sekä käytettyjä akkuja ja paristoja koskevan direktiivin 2006/66/EY piiriin. Määräysten mukaan nämä Polar-tuotteet ja niissä olevat paristot/akut on EU-maissa hävitettävä erikseen. Polar suosittelee, että minimoit jätteistä ympäristölle ja ihmiselle aiheutuvat haitat myös EU:n ulkopuolisissa maissa noudattamalla paikallisia jätteidenkäsittelymääräyksiä ja hyödyntämällä elektronisten laitteiden, paristojen ja akkujen lajittelua mahdollisuuksien mukaan.

17938093.02 FIN C