Polar FT7 Manual de utilizare

6. INFORMAŢII IMPORTANTE

Înregistraţi-vă produsul Polar la http://register.polar.fi/ pentru a vă asigura că putem îmbunătăţi în continuare produsele şi serviciile noastre pentru a vă satisface mai bine nevoile.

Numele de utilizator pentru contul dvs. Polar este întotdeauna adresa dvs. de email. Acelaşi nume de utilizator şi aceeaşi parolă sunt valabile pentru înregistrarea produsului Polar şi înregistrarea la Ştiri.

Întreținerea dispozitivului FT7 de monitorizare a ritmului cardiac

Dispozitiv de monitorizare a ritmului cardiac: Curăţaţi cu soluţie de săpun neutru şi apă, uscaţi cu un prosop. Nu apăsaţi butoanele sub apă. Nu folosiţi niciodată alcool sau materiale abrazive (lână de oţel sau produse chimice pentru curăţare). Păstraţi la loc uscat şi răcoros. Nu depozitaţi în mediu umed, într-un material care nu permite aerisirea (pungă de plastic sau sac de sport) şi nici împreună cu materiale bune conducătoare (prosop umed). Nu expuneţi timp îndelungat la lumina directă a soarelui.

Instrucțiuni privind spălarea senzorului de ritm cardiac Polar H1

Senzor de ritm cardiac H1: Scoate conectorul transmițătorului din curea și clătește cureaua sub un jet de apă după fiecare utilizare, apoi atârn-o până se usucă. Șterge conectorul cu un prosop moale. Nu folosi niciodată alcool sau vreun material abraziv (lână metalică sau produse chimice de curățat).

Curăță cu grijă cureaua cu o soluție delicată de apă și săpun când este cazul. Nu folosi săpunuri hidratante, deoarece pot lăsa reziduuri pe curea. Cureaua nu se fierbe, nu se calcă, nu se curăță chimic sau nu se decolorează. Nu întinde cureaua și nu îndoi puternic zonele cu electrozi. Manipularea brutală poate deteriora electrozii.

Usucă și depozitează cureaua și conectorul transmițătorului separat pentru a maximiza durata de viață a bateriei transmițătorului. Spală cureaua înainte de a o depozita pe termen lung și de fiecare dată după utilizarea într-o piscină cu un conținut ridicat de clor.

Service

Pe timpul perioadei de garanţie de doi ani, vă recomandăm ca activităţile de service să fie realizate numai de către un centru service autorizat Polar. Garanţia nu acoperă daunele sau pagubelere cauzate de un service neautorizat de Polar Electro.

Schimbarea bateriilor

Dispozitivul FT7 și senzorii de ritm cardiac Polar H1 au baterie care poate fi înlocuită de utilizator. Pentru a schimba o baterie, vă rugăm să respectaţi cu atenţie instrucţiunile.

Vă rugăm să observaţi următoarele:

 • Indicatorul baterie descărcată se afişează când din capacitatea bateriei au mai rămas 10-15%.

 • Utilizarea excesivă a luminii de fundal duce la epuizarea mai rapidă a bateriei.

 • Pe vreme rece poate apărea indicatorul baterie descărcată, dar va dispărea odată cu creşterea temperaturii.

 • Lumina de fundal şi sunetul sunt oprite automat la afişarea indicatorului baterie descărcată. Toate alarmele setate anterior apariţiei indicatorului baterie descărcată vor rămâne active.

Pentru a schimba bateria:

Când înlocuiţi bateria, verificaţi ca inelul de etanşare să nu fie deteriorat, în acest caz trebuie să îl înlocuiţi cu unul nou. Puteţi achiziţiona inelul de etanşare/seturile bateriei la distribuitorii Polar şi centrele service autorizate Polar. În SUA şi Canada, inele de etanşare suplimentare sunt disponobile la Centrele de service autorizate Polar. În SUA, seturile inel de etanşare/baterie sunt de asemenea disponibile la www.shoppolar.com.

Nu lăsaţi bateriile la îndemâna copiilor. În cazul înghiţirii, adresaţi-vă imediat unui medic.

Bateriile trebuie eliminate corect, în conformitate cu reglementările legale.

Când manipulaţi o baterie nouă, complet încărcată, evitaţi contactul de tip prindere, de exemplu prinderea simultană de ambele părţi, cu metal sau unelte conducătoare de electricitate, cum ar fi penseta. Asftel puteţi scurtciruita bateria, conducând la descărcarea mai rapidă a acesteia. De obicei, scurtciruitarea nu deteriorează bateria, dar poate reduce capacitatea acesteia, ducând astfel la reducerea perioadei de viaţă a bateriei.

Monitorul de ritm cardiac
 1. Deschideţi capacul bateriei folosind o monedă.

 2. Îndepărtaţi bateria cu ajutorul unui băţ mic, rigid. Aveţi grijă să nu deterioraţi monitorul de ritm cardiac.

 3. Introduceţi o baterie nouă cu partea pozitivă (+) orientată spre exterior. Asigurați-vă că inelul de etanşare nu este deteriorat.

 4. Închideţi capacul bateriei.

 

Senzor de ritm cardiac

 1. Ridicați capacul bateriei utilizând clema de pe curea.

 2. Îndepărtați vechea baterie de pe capacul bateriei.

 3. Introduceţi o baterie nouă cu partea negativă (-) orientată spre exterior.

 4. Aliniați marginea capacului bateriei la slotul conectorului și apăsați înapoi capacul bateriei. Ar trebui să auziți un zgomot.

Pericol de xeplozie dacă bateria este înlocuită cu una de tip eronat.

Precauţii

Dispozitivul FT7 Polar de monitorizare a ritmului cardiac este conceput pentru a te ajuta să-ți atingi obiectivele personale în ceea ce privește condiția fizică și indică nivelul de efort fizic și intensitatea în timpul sesiunilor de antrenament. Nu a fost creat pentru altă utilizare.

Reducerea la minim a riscurilor posibile

Antrenamentul poate include unele riscuri. Înainte de a începe un program de antrenament obişnuit, răspundeţi la următoarele întrebări referitoare la starea dumneavoastră de sănătate. Dacă răspundeţi da la oricare dintre aceste întrebări, consultaţi un medic înainte de a începe orice program de antrenament.

 • Aţi fost inactiv fizic în ultimii cinci ani?

 • Aveţi tensiune arterială ridicată sau nivel ridicat de colesterol?

 • Prezentaţi simptomele vreunei boli?

 • Vi se administrează medicamente pentru tensiunea arterială sau inimă?

 • Aveţi un istoric cu privire la probleme respiratorii?

 • Sunteţi în perioada de recuperare după o boală gravă sau un tratament medical?

 • Utilizaţi un pacemaker sau alt dispoziv electronic implantat?

 • Fumaţi?

 • Sunteţi însărcinată?

Observaţi că, în plus faţă de instensitatea antrenamentului, medicaţia pentru probleme cardiace/tensiune arterială/probleme psihologice/astm/respiraţie/etc., dar şi unele băuturi energizante, alcoolul şi nicotina pot afecta si ele ritmul cardiac.

Este important să acordaţi atenţie răspunsurilor corpului dumneavoastră în timpul antrenamentului. Dacă simţiţi dureri neaşteptate sau oboseală excesivă în timpul antrenamentului, opriţi exerciţiile sau continuaţi-le la intensitate mai scăzută.

Dacă aveţi un pacemaker, defibrilator sau al dispozitiv electronic implantat, utilizaţi Polar FT7 pe propriul risc. Înainte de începerea utilizării, faceţi un test de solicitare maximă în timpul antrenamentului sub supravegherea unui medic. Testul are rolul de a asigura siguranţa şi fiabilitatea utilizării simultane a pacemaker-ului şi a Polar FT7.

Dacă sunteţi alergic(ă) la orice substanţă care intră în contact cu pielea sau suspectaţi o reacţie alergică datorită utilizării produsului, verificaţi materialele prezentate în Specificaţiile tehnice.

Impactul combinat al umezelii și abraziunii intense pot cauza decolorarea culorii negre de pe suprafața senzorului pentru ritm cardiac, ceea ce poate păta hainele deschise la culoare. Dacă folosești pe piele parfum sau substanțe pentru îndepărtarea insectelor, trebuie să te asiguri că nu intră în contact cu dispozitivul de monitorizare a ritmului cardiac sau cu senzorul de ritm cardiac.

Echipamentul pentru exerciţii fizice care este prevăzut cu componente electronice poate produce semnale secundare de interferenţă.

Pentru a face faţă acestor probleme, încercaţi următoarele:

 1. Îndepărtează senzorul de ritm cardiac de pe piept și folosește echipamentul de antrenament așa cum faci în mod normal.

 2. Mută dispozitivul de monitorizare a ritmului cardiac până când găsești o zonă în care acesta nu afișează valori incorecte, iar simbolul inimă nu pâlpâie. Interferența este adesea mai puternică direct în fața panoului de afișaj al echipamentului, în timp ce în partea stângă sau dreaptă a afișajului perturbările sunt relativ absente.

 3. Pune senzorul de ritm cardiac înapoi pe piept și menține dispozitivul de monitorizare a ritmului cardiac în această zonă fără interferențe cât mai mult timp posibil.

Dacă FT7 continuă să nu funcţioneze, echipamentul ar putea fi prea zgomotos din punct de vedere electric pentru măsurarea ritmului cardiac.

Rezistența la apă a dispozitivului FT7 Polar de monitorizare a ritmului cardiac

Polar FT7 poate fi purtat în timp ce înotaţi.Pentru menţinerea rezistenţei la apă, nu apăsaţi butoanele sub apă. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi http://support.polar.com. Rezistenţa la apă a produselor Polar este testată în conformitate cu standardul internaţional ISO 22810. Produsele sunt împărţite în trei categorii, conform rezistenţei lor la apă. Verificaţi partea posterioară a produsului dumneavoastră Polar pentru a afla categoria de rezistenţă la apă şi comparaţi-o cu tabelul de mai jos. Vă rugăm să observaţi că aceste definiţii nu se aplică în mod necesar produselor altor producători.

Marcajul de pe partea posterioară a carcasei

Caracteristici de rezistenţă la apă

Water resistant (Rezistent la apă)

Protejat împotriva stropirii cu apă, a transpiraţiei, picăturilor de ploaie etc. Nu este adecvat pentru înot.

Water resistant 30 m/50 m (Rezistent la apă 30 m/50 m)

WR 30M/ WR 50M

Adecvat pentru scăldat şi înot

Water resistant 100 m (Rezistent la apă 100 m)

WR 100M

Adecvat pentru înot şi scufundări (fără rezervoare de aer)

Depanare

Dacă nu ştiţi unde anume vă aflaţi în meniu, menţineţi apăsat BACK (ÎNAPOI) până când se afişează ora.

Dacă nu există nicio reacție la niciun buton sau dispozitivul FT7 afișează valori neobișnuite, resetează dispozitivul de monitorizare a ritmului cardiac prin apăsarea simultană a patru butoane (SUS, JOS, ÎNAPOI și LUMINĂ) timp de patru secunde. Afişajul nu va afişa nimic pentru un moment. Apăsaţi OK şi se afişează pentru scurt timp Please enter basic settings (Vă rugăm să introduceţi setările de bază). Introduceţi ora şi data. Cu o apăsare lungă a butonului BACK (ÎNAPOI), afişajul revine la vederea oră. Toate celelalte setări, cu excepţia orei şi a datei vor fi salvate.

Dacă valorile privind ritmul cardiac devin neregulate, extrem de mari sau 0, asigură-te că nu se găsesc senzori de ritm cardiac pe o rază de 1 m (3 ft). Totodată, senzorii de ritm cardiac/electrozii din plastic trebuie să fie potriviți strâns și să fie umeziți, curați și nedeteriorați.

Dacă măsurarea ritmului cardiac nu funcţionează cu îmbrăcămintea sport, încercaţi să utilizaţi banda. Dacă funcţionează astfel, este foarte probabil ca problema să fie îmbrăcămintea. Verificaţi dacă zonele electrodului de pe îmbrăcăminte sunt curate. Înainte de a spăla îmbrăcămintea, verificaţi instrucţiunile pentru spălare. Dacă măsurarea ritmului cardiac nu funcţionează în continuare, vă rugăm să vă adresaţi distribuitorului/producătorului îmbrăcămintei.

Semnalele electromagnetice puternice pot produce indicaţii neregulate. Perturbaţiile electromagnetice pot apărea lângă liniile de înaltă tensiune, semafoare, linii suspendate ale trenurilor electrice, linii ale troleibuzelor sau tramvaielor, televizoare, motoarele autoturismelor, calculatoarele bicicletelor, unele echipamente pentru antrenament acţionate electric, telefoane celulare sau la porţile electrice de securitate. Pentru evitarea indicaţiilor neregulate, îndepărtaţi-vă de posibilele surse de perturbaţie.

Dacă indicaţia anormală continuă în ciuda îndepărtării de sursa de perturbaţie, reduceţi ritmul şi verificaţi-vă manual pulsul. În cazul în care simţiţi că acesta corespunde indicaţiei de nivel ridicat de pe afişaj, este posibil să vă confruntaţi cu aritmia cardiacă. Majoritatea cazurilor de aritmie nu sunt grave, cu toate acestea consultaţi medicul.

Dacă măsurarea ritmului cardiac nu funcționează în ciuda măsurilor indicate mai sus, este posibil ca bateria senzorului de ritm cardiac să fie descărcată.

Este posibil ca un eveniment cardiac să fi modificat forma de undă a EKG-ului dumneavoastră aşa încât emiţătorul să nu poată detecta acest lucru. În acest caz, consultaţi-vă medicul.

Specificaţii tehnice

Dispozitiv FT7 de monitorizare a ritmului cardiac

Tipul bateriei

CR1632

Durata de viaţă a bateriei

Medie de 11 luni (antrenament 1 h/zi, 7 zile/săptămână)

Temperatura de funcţionare

-10 °C până la +50 °C / 14 °F până la 122 °F

Capac spate

Poliamidă

Materialul benzii pentru încheietură

Poliuretan

Catarama benzii pentru încheietură

Oţel inoxidabil conform cu Directiva UE 94/27/UE şi amendamentul 1999/C 205/05 cu privire la eliberarea nichelului din produsele care intră în contact direct şi prelungit cu pielea.

Precizia ceasului

Mai bună de ± 0,5 secunde/zi la o temperatură de 25 °C / 77 °F.

Precizia măsurării ritmului cardiac

± 1% sau ± 1 bpm, oricare este mai mare, definiţia se aplică condiţiilor stării staţionare.

Rezistenţa la apă

30m (Adecvat pentru scăldat şi înot)

Senzor de ritm cardiac Polar H1

Tipul bateriei

CR 2025

Durata de viaţă a bateriei

O medie de 1.500 de ore de funcționare

Garnitura bateriei

Garnitură torică 20,0 x 0,9 din silicon

Temperatura de funcţionare

-10 °C până la +50 °C / 14 °F până la 122 °F

Materialul conectorului

ABS

Materialul curelei

38% poliamidă, 29% poliuretan, 20% elastan, 13 % poliester

Valorile limită

Cronometru

23 h 59 min 59 s

Ritmul cardiac

15 - 240 bpm

Timpul total

0 - 9999 h 59 min 59 s

Calorii totale

0 - 999999 kcal/Cal

Numărătoarea totală a exerciţiilor

65 535

Anul naşterii

1921 - 2020

Calculatorul pentru antrenament Polar FT7 aplică următoarele tehnologii brevetate, între altele:

 • Evaluarea OwnZone® pentru determinarea limitelor ritmului cardiac personal pentru acea zi

 • Transmisia codificată OwnCode®

 • Calculul personal al caloriilor OwnCal®

Garanţia internaţională limitată Polar

 • Această garanţie nu afectează drepturile statutare ale consumatorului în condiţiile legislaţiei naţionale sau statale aplicabile în vigoare sau drepturile consumatorului faţă de distribuitor, provenite din contractul de vânzări/achiziţii.

 • Această garanţie internaţională limitată Polar este emisă de către Polar Electro Inc. pentru consumatorii care au achiziţionat acest produs în SUA sau Canada. Această garanţie internaţională limitată Polar este emisă de către Polar Electro Oy pentru consumatorii care au achiziţionat acest produs în alte ţări.

 • Polar Electro Oy/Polar Electro Inc. garantează consumatorului/cumpărătorului iniţial al acestui dispozitiv că produsul nu va avea defecte de material sau manoperă timp de doi (2) ani de la data achiziţionării.

 • Chitanţa achiziţiei iniţiale reprezintă dovada cumpărării!

 • Garanţia nu acoperă bateria, uzura normală, deteriorare datorată utilizării greşite, abuzului, accidentelor sau neconformării cu măsurile de precauţie; întreţinerea incorectă, utilizarea în scopuri comerciale, carcase/afişaje, bandă elastică şi îmbrăcăminte Polar fisurate, sparte sau zgâriate.

 • Garanţia nu acoperă nicio daună, pierdere, costuri sau cheltuieli, directe, indirecte sau incidente, pe cale de consecinţă sau speciale, datorate sau în legătură cu produsul.

 • Articolele achiziţionate uzate nu sunt acoperite de garanţia de doi (2) ani decât dacă legislaţia locală stipulează acest lucru.

 • În timpul perioadei de garanţie, produsul va fi reparat sau înlocuit la oricare din centrele pentru service autorizate Polar, indiferent de ţara de achiziţie.

Garanţia pentru oricare dintre produse va fi limitată la ţările în care produsul a fost pus pe piaţă iniţial.

© 2010 Polar Electro Oy, FIN-90440 KEMPELE, Finlanda.

Polar Electro Oy este o companie certificată ISO 9001:2008. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestui manual nu poate fi utilizată sau reprodusă în nicio formă sau prin nicio metodă fără permisiunea exprimată anterior în scris a Polar Electro Oy. Numele şi logo-urile marcate cu simbolul ™ din acest manual de utilizare sau din ambalajul acestui produs sunt mărci comerciale ale Polar Electro Oy. Numele şi logo-urile marcate cu simbolul ® din acest manual de utilizare sau din ambalajul acestui produs sunt mărci comerciale înregistrate ale Polar Electro Oy, cu excepţia Windows, care este o marcă comercială a Microsoft Corporation.

Precizări legale

 • Materialul din acest manual are numai rol informativ. Produsele descrise sunt supuse unor modificări fără preaviz, datorită programului continu de dezvoltare al producătorului.

 • Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy nu realizează reprezentaţii sau garanţii cu privire la produsele descrise în prezentul.

 • Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy nu va răspunde de nicio daună, pierdere, costuri sau cheltuieli, indirecte sau incidente, pe cale de consecinţă sau speciale, provenite din sau în legătură cu utilizarea acestui material sau a produselor descrise în prezentul.

Acets produs este protejat de drepturile de încorporare ale Polar Electro Oy, aşa cum sunt definite de următoarele documente: FI115084, US7418237, EP1543769, FI110915, US7324841, EP1361819, FI23471, EU00046107-0001, USD492783S, USD492784S, USD492999S, FI96380, JP3568954, US5611346, EP665947, DE69414362, FI6815, EP1245184, US7076291, HK1048426, FI 114202, US 6537227, EP1147790, HK1040065, DE60128746.0, FI 115289, EP 1127544, US 6540686, HK 1041188, FI 88972, DE4223657.6 A, FI 9219139.8, FR 92.09150, GB 2258587, HK 306/1996, SG 9592117-7, US 5486818, FI111215, EP0747003, US5690119. Alte brevete aflate în aşteptare.

Produs de Polar Electro Oy, Professorintie 5, FIN-90440 KEMPELE, Tel +358 8 5202 100, Fax +358 8 5202 300, www.polar.fi

Acest produs respectă Directivele 2014/53/UE şi 2011/65/UE.
Declarația de conformitate și alte informații de reglementare aplicabile pentru fiecare produs sunt disponibile pe www.polar.com/ro/Informatii_de_reglementare.

Acest marcaj care reprezintă o pubelă pe roţi tăiată cu o linie arată că produsele Polar sunt dispozitive electronice şi se încadrează în Directiva 2002/96/CE a Parlamentului European şi a Consiliului cu privire la deşeurile de echipamente electrice şi electronice (WEEE) şi bateriile şi acumulatorii utilizaţi în produse se încadrează în Directiva 2006/66/CE a Parlamentului European şi a Consilului din 6 septembrie 2006 cu privire la baterii şi acumulatori şi la deşeurile de baterii şi acumulatori. Aceste produse şi bateriile/acumulatorii din interiorul produselor Polar trebuie deci eliminate separat în ţările UE. Polar vă încurajează să reduceţi la minim efectele posibile ale deşeurilor asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane şi în exteriorul Uniunii Europene, respectând reglementările locale referitoare la eliminarea deşeurilor şi, acolo unde este posibil, utilizarea colectării separate a dispozitivelor electronice pentru produse şi colectarea bateriilor şi a acumulatorilor pentru baterii şi acumulatori.