Polar FT7 Brugervejledning

6. VIGTIGE OPLYSNINGER

Registrer dit Polar-produkt på http://register.polar.fi/ for at sikre, at vi kan blive ved med at forbedre vores produkter og ydelser for bedre at gå dine behov i møde.

Brugernavnet til din Polar-konto er altid din e-mailadresse. Det samme brugernavn og den samme adgangskode gælder for Polar-produktregistrering og registrering til nyhedsbrevet.

Pleje af din FT7 pulsmåler

Pulsmåler: Rengør med en mild sæbeopløsning, og tør den af med et håndklæde. Tryk ikke på knapper under vand. Benyt aldrig sprit eller slibende materiale (ståluld eller rensekemikalier). Opbevares køligt og tørt. Opbevar ikke delene i fugtige omgivelser, i lufttæt materiale (en plastikpose eller sportspose) eller sammen med ledende materiale (et vådt håndklæde). Må ikke udsættes for direkte sollys over længere perioder.

Vaskeanvisninger til Polar H1 pulssensor

H1 pulssensor : Kobl sendermodulet fra stroppen, og skyl stroppen under rindende vand, hver gang du har brugt den, og hæng den til tørre. Tør sendermodulet med et blødt håndklæde. Benyt aldrig sprit eller slibemidler (ståluld eller rengøringskemikalier).

Rengør stroppen forsigtigt med en mild sæbeopløsning, når det er nødvendigt. Brug ikke blødgørende sæber, da de kan efterlade rester på stroppen. Du bør hverken iblødlægge, stryge eller blege stroppen. Undlad at strække stroppen og at bøje elektrodeområderne kraftigt. Grov håndtering kan beskadige elektroderne.

Tør og opbevar stroppen og sendermodulet separat for at maksimere levetiden af batteriet i pulssensoren. Vask stroppen inden langvarig opbevaring, og altid efter du har brugt den i bassinvand med et højt chlorindhold.

Service

I løbet af den toårige garantiperiode anbefaler vi, at du kun får foretaget et serviceeftersyn af dit udstyr hos et autoriseret Polar-servicecenter. Garantien dækker ikke direkte skader eller følgeskader, som skyldes et serviceeftersyn, der ikke er godkendt af Polar Electro.

Udskiftning af batterier

FT7 og Polar H1 pulssensor har begge et batteri, der kan udskiftes af brugeren. Følg anvisningerne omhyggeligt for selv at udskifte batteriet.

Bemærk venligst følgende:

• Indikatoren for lavt batteri bliver vist, når der er 10-15% af batterikapaciteten tilbage.

• Overdreven brug af baggrundslyset aflader batteriet hurtigere.

• Under kolde forhold kan indikatoren for lavt batteri blive vist, men vil forsvinde igen, når du vender tilbage til et varmere miljø.

• Der bliver automatisk slukket for baggrundslys og lyd, når batteriindikatoren vises. Hvis der indstilles alarmer før visningen af indikatoren for lavt batteri, vil de forblive aktive.

Sådan udskifter du selv batteriet:

Når du udskifter batteriet, bør du sørge for, at tætningsringen ikke er beskadiget. I så fald bør du udskifte den med en ny. Du kan købe sættene med tætningsring/batteri hos veludstyrede Polar-forhandlere og autoriserede Polar-servicecentre.

Hold batterierne væk fra børn. Hvis de sluges, skal du øjeblikkeligt kontakte en læge.

Brugte batterier skal bortskaffes i henhold til lokale regler om affald.

Når du håndterer et nyt, helt opladet batteri, skal du undgå spændelignende kontakt, dvs. fra begge sider, med metal- eller elektrisk ledende værktøj, som for eksempel en pincet. Dette kan kortslutte batteriet og få det til at aflade hurtigere. Normalt beskadiger en kortslutning ikke batteriet, men det kan formindske kapaciteten og dermed batteriets levetid.

Pulsmåler
  1. Åbn batteridækslet med en mønt.

2. Fjern det gamle batteri med en lille ubøjelig pind, som f.eks. en tandstik. Pas på, du ikke beskadiger pulsmåleren.

3. Indsæt det nye batteri med den positive (+) side udad. Kontrollér, om pakningen er ubeskadiget.

4. Luk batteridækslet.

Pulssensor

1. Løft batteridækslet op vha. hægten på stroppen.

2. Tag det gamle batteri ud af batteridækslet.

3. Sæt det nye batteri ind i dækslet med den negative (-) side udad.

4. Anbring fremspringet på batteridækslet ud for sprækken på sendermodulet, og tryk batteridækslet på plads. Du burde høre et klik.

Fare for eksplosion, hvis batteriet udskiftes med den forkerte type.

Sikkerhedsforanstaltninger

Din Polar FT7 pulsmåler er udformet til at hjælpe dig med at nå personlige træningsmål og indikere niveauet af fysiologisk belastning og restitution under og efter et træningspas. Anden brug er hverken tilsigtet eller antydet.

Minimering af mulige risici

Træning kan indebære visse risici. Før du påbegynder et regelmæssigt træningsprogram, bør du besvare følgende spørgsmål om din helbredstilstand. Hvis du svarer ja til et eller flere af disse spørgsmål, bør du kontakte en læge, før du påbegynder et træningsprogram.

• Har du været fysisk inaktiv i de sidste fem år?

• Har du højt blodtryk eller forhøjet kolesteroltal?

• Har du symptomer på nogen form for sygdom?

• Tager du nogen form for blodtryks- eller hjertemedicin?

• Har du tidligere haft åndedrætsproblemer?

• Har du netop overstået en alvorlig sygdom eller medicinsk behandling?

• Bruger du pacemaker eller andre indopererede elektroniske apparater?

• Ryger du?

• Er du gravid?

Bemærk, at ud over træningsintensiteten, hjertemedicin/blodtryk/mentaltilstand/astma/åndedræt/osv. kan også visse energidrikke, alkohol og nikotin påvirke din puls.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på din krops reaktioner under træningen. Hvis du oplever uventet smerte eller bliver meget træt under træningen, bør du stoppe eller fortsætte med en lavere intensitet.

Hvis du har en pacemaker, defibrillator eller andre indopererede elektroniske apparater, bruger du Polar FT7 på egen risiko. Før du går i gang, bør du få foretaget en test, hvor du anstrenger dig maksimalt under overvågning af en læge. Testen skal godtgøre, at det er sikkert at anvende pacemakeren og Polar FT7 samtidig.

Hvis du er allergisk over for materiale, der kommer i kontakt med huden, eller hvis du har mistanke om, at du vil få en allergisk reaktion ved at benytte produktet, bedes du læse listen med tekniske specifikationer.

Den kombinerede påvirkning af fugt og intens slid kan resultere i, at der kommer en sort farve på pulssensorens overflade, hvilket muligvis kan forårsage pletter på tøj i lyse farver. Hvis du bruger parfume eller insektmiddel på din hud, skal du sørge for, at det ikke kommer i kontakt med pulsmåleren eller pulssensoren.

Træningsudstyr med eletroniske komponenter kan være årsag til forstyrrende omflakkende signaler.

Prøv følgende for at komme uden om disse problemer:

1. Fjern pulssensoren fra brystet, og brug træningsudstyret som normalt.

2. Bevæg pulsmåleren rundt, indtil du finder et område, hvor den ikke længere viser tilfældige data, eller hvor hjertesymbolet ikke længere blinker. Interferens er ofte stærkest direkte foran udstyrets displaypanel, mens der på siderne af displayet er relativt få forstyrrelser.

3. Tag pulssensoren på igen, og lad pulsmåleren blive i det interferensfrie område så meget som muligt.

Hvis Polar FT7 fortsat ikke virker, kan dette udstyr være for elektrisk støjende til trådløs måling af pulsen.

Polar FT7 pulsmålerens vandtæthed

Polar FT7 kan bæres under svømning. For at bevare vandtætheden bør du ikke trykke på knapperne under vandet. For at få yderligere oplysninger bedes du klikke ind på http://support.polar.com. Polar-produkters vandtæthed er testet i overensstemmelse med den internationale standard ISO 22810. Produkter er opdelt i tre kategorier efter deres vandtæthed. Se bag på Polar-produktet for at finde kategorien af vandtæthed, og sammenlign den med nedenstående oversigt. Bemærk, at disse definitioner ikke nødvendigvis gælder andre producenters produkter.

Mærke på æskens bagside

Karakteristika for vandtæthed

Water resistant

Beskyttet mod vandsprøjt, sved, regndråber osv. Ikke egnet til svømning.

Water resistant 30 m/50 m

WR 30M/ WR 50M

Egnet til badning og svømning

Water resistant 100 m

WR 100M

Egnet til svømning og snorkling (uden lufttanke)

Fejlfinding

Hvis du ikke ved, hvor du er i menuen, skal du trykke på BACK (Tilbage), og holde den nede, indstil klokkeslættet vises.

Hvis der ikke er nogen reaktioner på knapperne, eller FT7 viser usædvanlige målinger, skal du nulstille pulsmåleren ved at trykke samtidigt på fire knapper (OP, NED, TILBAGE og LYS) i fire sekunder. Displayet bliver blankt i et øjeblik. Tryk på OK, og Please enter basic settings (Indtast de grundlæggende indstillinger) vises kort efter. Angiv tid og dato. Med et langt tryk på BACK (Tilbage) vender displayet tilbage til klokkeslætsvisningen. Alle andre indstillinger bortset fra klokkeslæt og dato vil blive gemt.

Hvis pulsmålingen bliver flakkende, ekstremt høj eller viser nul (00), skal du sørge for, at der ikke er andre pulssensorer inden for 1 meter, og at pulsmålerstroppen/plastikelektroderne sidder tæt og er fugtige, rene og ubeskadigede.

Såfremt pulsmålingen ikke virker med sportstøjet, kan du prøve at bruge bæltet. Hvis det virker, ligger problemet sandsynligvis i tøjet. Kontrollér, at elektrodeområderne på tøjet er rene. Se vaskeanvisningerne, før du vasker tøjet. Såfremt pulsmålingen fortsat ikke virker, bedes du kontakte forhandleren/producenten af tøjet.

Stærke elektromagnetiske signaler kan give forkerte målinger. Elektromagnetiske forstyrrelser kan forekomme nær højspændingskabler, trafiklys,kørestrømsledninger til elektrificerede jernbaner, trolleybusser eller sporvogne, fjernsyn, bilermotorer, cykelcomputere, visse former for motordrevet udstyr eller mobiltelefoner, eller ved elektriske sikkerhedsporte. Flyt væk fra mulige kilder til forstyrrelser for at undgå forkerte målinger.

Hvis den unormale måling fortsætter, selvom du flytter dig væk fra den forstyrrende kilde, skal du nedsætte tempoet og tage din puls manuelt. Hvis du synes, at pulsen svarer til den høje måling på displayet, kan det være, at du har hjertearytmi. De fleste tilfælde af hjertearytmi er ikke alvorlige, men kontakt din læge alligevel.

Hvis pulsmålingen ikke virker på trods af de tidligere nævnte handlinger, kan batteriet i din pulssensor være afladet.

Hvis du har haft problemer med hjertet, kan dette have ændret kurven på dit hjertekardiogram, så pulssensoren ikke er i stand til at måle den. I dette tilfælde skal du kontakte din læge.

Tekniske specifikationer

FT7 pulsmåler

Batteritype

CR1632

Batteriets levetid

Gennemsnitligt 11 måneder (træning 1 t/dag, 7 dage/uge)

Driftstemperatur

-10 °C til +50 °C

Materiale til bagplade

Polyamid

Materiale til håndledsrem

Polyuretan

Spænder på håndledsrem

Rustfrit stål i overensstemmelse med EU-direktiv 94/27/EU og ændringen 1999/C 205/05 om frigivelse af nikkel fra produkter, der kommer i direkte og længerevarende kontakt med huden.

Nøjagtighed af ur

Bedre end ± 0,5 sekunder/dag ved en temperatur på 25 °C.

Nøjagtighed ved pulsmåling

± 1% eller ± 1 slag i minuttet, hvad end der måtte være størst, definitionen gælder, når pulsen når et stabilt niveau.

Vandtæthed

30m (Egnet til badning og svømning)

Polar H1 pulssensor

Batteritype

CR 2025

Batteriets levetid

Gennemsnitligt 1500 timers brug

Tætningsring til batteri

O-ring 20,0 x 0,9 materiale silikone

Driftstemperatur

-10 °C til +50 °C

Sendermodulets materiale:

ABS

Stropmateriale:

38 % polyamid, 29 % polyuretan, 20 % elastan, 13 % polyester

Grænseværdier

Kronometer

23 t. 59 min. 59 sek.

Puls

15 - 240 slag i minuttet

Samlet tid

0 - 9999 t. 59 min. 59 sek.

Samlet antal kalorier

0 - 999999 kcal/Cal

Samlet antal træningspas

65 535

Fødselsår

1921 - 2020

Polar FT7 træningscomputer anvender bl.a. de følgende patenterede teknologier:

• OwnZone®-vurdering til fastsættelse af dagens personlige målpulsgrænser

• OwnCode®-kodet overførsel

• OwnCal® personlig kalorieberegning

Begrænset international Polar garanti

• Denne garanti påvirker hverken forbrugerens juridiske rettigheder under den gældende nationale eller regionale lovgivning eller forbrugerens rettigheder over for forhandleren, der er opstået fra deres salgs-/købskontrakt.

• Denne begrænsede internationale Polar-garanti er udstedt af Polar Electro Inc. til forbrugere, der har købt dette produkt i USA eller Canada. Denne begrænsede internationale Polar-garanti er udstedt af Polar Electro Oy til forbrugere, som har købt dette produkt i andre lande.

• Polar Electro Oy/Polar Electro Inc. giver den oprindelige forbruger/køber af denne enhed garanti for, at produktet vil være fri for fejl i materiale og fremstilling i to (2) år fra købsdatoen.

• Kvitteringen for det originale køb er dit købsbevis!

• Garantien dækker ikke batteriet, normalt slid, skader forårsaget af forkert brug, misbrug, ulykker eller manglende overensstemmelse med forholdsreglerne; forkert vedligeholdelse, kommerciel brug, revnede, ødelagte eller ridsede æsker/displays, elastisk rem og Polar-beklædning.

• Garantien dækker ikke eventuelle skade(r), tab, omkostninger eller udgifter, direkte, indirekte eller tilfældige, deraf følgende eller specielle, der er opstået fra eller er relateret til produktet.

• Produkter, der er købt brugte, er ikke dækket af den toårige (2) garanti, med mindre andet er påkrævet af den lokale lovgivning.

• Under garantiperioden vil produktet enten blive repareret eller udskiftet på hvilket som helst af de autoriserede Polar-serviceværksteder, uanset hvilket land det er købt i.

Garantien på ethvert produkt vil være begrænset til lande, hvor produktet oprindeligt blev markedsført.

© 2010 Polar Electro Oy, FIN-90440 KEMPELE, Finland.

Polar Electro Oy er et ISO 9001:2008-certificeret firma. Alle rettigheder forbeholdes. Ingen dele af denne brugervejledning må anvendes eller gengives i nogen form eller på nogen måde uden forudgående skriftlig tilladelse fra Polar Electro Oy. Navne og logoer, der er markeret med symbolet ™ i denne brugervejledning eller på produktemballagen, er varemærker tilhørende Polar Electro Oy. Navne og logoer, der er markeret med symbolet ® i denne brugervejledning eller på produktemballagen, er registrerede varemærker tilhørende Polar Electro Oy, dog undtaget Windows , der er et varemærke tilhørende Microsoft Corporation.

Ansvarsfraskrivelse

• Materialet i denne vejledning er kun til informationsbrug. De beskrevne produkter kan ændres uden varsel, i overensstemmelse med producenten fortsatte udviklingsprogram.

• Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy giver ingen garantier med hensyn til denne vejledning eller med hensyn til produkterne beskrevet heri.

• Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy kan ikke stilles til ansvar for eventuelle skader, tab, omkostninger eller udgifter, direkte, indirekte eller ved uheld som følge af eller specielt opstået af eller som kan relateres til brug af dette materiale eller produkter beskrevet heri.

Dette produkt er beskyttet af de immaterielle rettigheder af Polar Electro Oy som defineret af de følgende dokumenter: FI115084, US7418237, EP1543769, FI110915, US7324841, EP1361819, FI23471, EU00046107-0001, USD492783S, USD492784S, USD492999S, FI96380, JP3568954, US5611346, EP665947, DE69414362, FI6815, EP1245184, US7076291, HK1048426, FI 114202, US 6537227, EP1147790, HK1040065, DE60128746.0, FI 115289, EP 1127544, US 6540686, HK 1041188, FI 88972, DE4223657.6 A, FI 9219139.8, FR 92.09150, GB 2258587, HK 306/1996, SG 9592117-7, US 5486818, FI111215, EP0747003, US5690119. Andre patenter under behandling.

Fremstillet af Polar Electro Oy, Professorintie 5, FIN-90440 KEMPELE, Tlf +358 8 5202 100, Fax +358 8 5202 300, www.polar.fi

Dette produkt er i overensstemmelse med direktiv 2014/53/EU og 2011/65/EU. Den relevante overensstemmelseserklæring og andre regulatoriske oplysninger om hvert produkt findes på www.polar.com/da/oplysninger_om_regulering.
Denne overstregede affaldsspand på hjul viser, at Polar-produkter er elektronisk udstyr, som er indeholdt i direktiv 2002/96/EC fra Europaparlamentet og Rådet om elektrisk og elektronisk affald (WEEE), og batterier og akkumulatorer anvendt i produkter er indeholdt i direktiv 2006/66/EC fra Europaparlamentet og Rådet den 6 September 2006 om batterier og akkumulatorer og batteri- og akkumulatoraffald. Disse produkter og batterier/akkumulatorer inden i Polar-produkter bør kasseres separat i EU-landene. Polar opfordrer dig til at minimere mulige effekter af affald på miljøet og menneskers helbred også uden for EU ved at følge lokale affaldsregler og om muligt aflevere produktet på særlige indsamlingssteder for elektronik samt aflevere batterier og akkumulatorer på særlige indsamlingssteder for batterier og akkumulatorer.

17938095.02 DNK C