GPS:n vianetsintä

Varmista, että GPS-tallennus on kytketty päälle. Siirry kohtaan Asetukset > Lajiprofiilit, valitse laji ja ota GPS-tallennus käyttöön.

Tarkista A-GPS-tiedoston voimassaolo M460-laitteestasi. Siirry M460:ssa kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Tietoja tuotteesta > A-GPS päättyy. Jos tiedosto on vanhentunut, päivitä A-GPS-tiedot synkronoimalla M460 ja Flow-verkkopalvelu FlowSync-ohjelman tai Flow-sovelluksen avulla. Lisätietoja suosikeista on kohdassa A-GPS (Avustettu GPS). Mikä A-GPS on? Miten se toimii?

Laite löytää GPS-satelliittisignaalit paremmin ulkotiloissa loitolla korkeista rakennuksista ja puista. Pidä M460 paikallaan näyttö ylöspäin, kun laite etsii signaaleja. Pysy samassa asennossa, kunnes M460 löytää satelliittisignaalit. GPS-kuvakkeen vieressä näkyvä prosenttiarvo osoittaa, milloin GPS on valmis. Kun arvo on 100 %, näyttöön tulee OK ja voit aloittaa harjoituksen.

GPS-signaalin vastaanotto on parhaimmillaan harjoiteltaessa avoimella alueella, jolla ei ole esteitä satelliittisignaalien kululle. GPS toimii parhaiten, kun laitteen näyttö on ylöspäin. GPS-signaalin tyypistä johtuen esimerkiksi mäet, korkeat rakennukset ja puut voivat estää satelliittisignaalin kulun. Myös sade, sumu ja lumi voivat vaikuttaa signaalin laatuun. Nämä olosuhteet voivat aiheuttaa epätasaisen nopeuslukeman harjoituksen aikana ja epätasaisen nopeuskäyrän Polar-ohjelmistossa, vaikka olisit pitänyt harjoituksen aikana tasaista vauhtia.