Sleep Plus Stages™ – usein kysytyt kysymykset

Miten Polar Sleep Plus Stages™ havaitsee nukahtamisen ja nukkumisen?

Sleep Plus Stages havaitsee automaattisesti nukahtamisesi ja nukkumisesi heikomman kätesi liikkeistä, jotka se havaitsee Polar-laitteen sisäänrakennetulla 3D-kiihtyvyysanturilla. Erillistä unitilaa ei tarvitse aktivoida, eikä sinun tarvitse kertoa laitteelle heränneesi. Varmista, että jatkuva sykeseuranta tai vain yöaikaan tapahtuva sykeseuranta on päällä. Ota Jatkuva sykeseuranta käyttöön siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Jatkuva sykeseuranta. Kiristä ranneke napakasti ranteesi ympärille. Kellon takaosassa olevan sensorin on oltava jatkuvasti kiinni ihossa. Katso tarkemmat ohjeet laitteen pukemiseen kohdasta Ranteesta tehtävä sykkeen mittaus.

Uniaika on pisin yhtenäinen lepoaika 24 tunnin ajanjaksolta, joka lasketaan klo 18.00–18.00 väliltä. Alle tunnin mittaiset katkokset unessa eivät keskeytä unen seurantaa. Niitä ei kuitenkaan lasketa mukaan uniaikaan. Yli yhden tunnin mittaiset tauot keskeyttävät nukutun ajan seurannan.

Havaitseeko Polar Sleep Plus Stages™ lyhyet torkut?

Sleep Plus Stages ei havaitse lyhyitä torkkuja, joten esimerkiksi iltapäivätorkut eivät sisälly Sleep Plus Stages ‑unitietoihin.

Kuinka kauan minun on vähintään nukuttava, jotta saan Polar Sleep Plus Stages™ ‑unitiedot?

Uniaikasi eli nukahtamisen ja heräämisen välisen ajanjakson on oltava vähintään neljä tuntia, jotta saat Sleep Plus Stages ‑unitiedot.

Teen vuorotyötä ja nukun päivällä. Toimiiko Polar Sleep Plus Stages™ silti?

Sleep Plus Stages havaitsee nukkumisen myös päivällä, joten se sopii myös vuorotyöläisille. Jos nukut pisimmän unijaksosi päivällä, Sleep Plus Stages havaitsee sen. Sleep Plus Stages huomioi kuitenkin vain yhden eli pisimmän unijakson vuorokaudessa.

Sillä ei ole merkitystä, mihin aikaan vuorokaudesta nukut. Se vaikuttaa vain siihen, mille päivälle unitietosi merkitään Flow-verkkopalvelun ja -sovelluksen kalenterissa.

Kuinka monen yön tiedot tarvitaan, jotta saan unipalautetta?

Ensimmäisen yön jälkeen saat tiedot univaiheista (kevyt uni, syvä uni ja REM-uni) ja unituloksen sekä palautetta unen teemoista (unen määrä, eheys ja uudistavuus). Kolmannen yön jälkeen saat myös vertailun omaan tasoosi nähden.

Miten vain yöaikaan tapahtuvaa jatkuvaa sykeseurantaa käytetään?

Jos haluat säästää akkua ja silti käyttää Sleep Plus Stages -toimintoa, voit asettaa jatkuvan sykeseurannan toimimaan vain yöaikaan kellosi asetuksissa. Siirry kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Jatkuva sykeseuranta ja valitse Päällä vain yöaikaan. Aseta sykeseuranta alkamaan aikaisimpaan mahdolliseen nukkumaanmenoaikaasi.

Kuinka paljon syvää unta / REM-unta minun tulisi saada yössä?

Yleensä unisyklissä siirrytään kevyestä unesta syvään uneen ja sen jälkeen REM-uneen. Terveellinen unen rakenne sisältää riittävän määrän sekä syvää unta että REM-unta.

Aikuisilla syvän unen keskimääräinen osuus uniajasta on noin 15 prosenttia. Noin 17 prosenttia antaa maksimituloksen tästä unituloksen osatekijästä. Suurempi prosenttiosuus ei paranna tulosta.

Aikuisilla REM-unen keskimääräinen osuus uniajasta on noin 21 prosenttia. 25 prosenttia antaa maksimituloksen tästä unituloksen osatekijästä. Suurempi tai pienempi prosenttiosuus laskee tulosta.

Voiko uniaikaa muokata manuaalisesti Polar Flow -verkkopalvelussa tai -sovelluksessa?

Valitettavasti uniaikaa ei voi muokata Polar Flow -verkkopalvelussa. Voit muokata untasi puhelimessa Flow-sovelluksella. Voit

• muokata unen ajoitusta tai palauta automaattisesti mitatut unitiedot
  • lisätä uuden uniajan
  • poistaa unijaksoja yksi kerrallaan.