Träna i simläge

Innan du kan registrera ett simpass med Polar Verity Sense måste den registreras och länkas till ett Polar Flow-konto. Det gör du under konfigurationen. Information finns i Konfigurera din Polar Verity Sense.

Verity Sense registrerar automatiskt puls, distans och tempo i bassängen med det särskilda simläget. Beräkningen av distans och tempo baseras på den angivna bassänglängden och det antal vändningar som känns av. Sensorn känner av vändningarna med ett inbyggt gyroskop. För att mätvärdena för simning ska bli exakta är det viktigt att du har på dig sensorn på rätt sätt. Instruktioner finns i Bära din Verity Sense.

1. Aktivera Verity Sense genom att trycka på knappen.
  2. Välj simläge genom att kort trycka på knappen tills lampan vid simningsikonen tänds. När du väljer simläge lyser lampan på sidan vitt.

3. När du har gjort ditt val väntar du tills alla sex lamporna lyser. Då är sensorn redo att mäta din puls.

4. Sätt på dig sensorn och börja träningspasset.

Efter träningspasset kan du stoppa registreringen genom att trycka på och hålla in knappen tills lamporna har slocknat. Synkronisera sedan träningspasset till Flow-appen eller -webbtjänsten för att se informationen för passet.

Sensorn synkroniseras automatiskt med Flow-appen när du avslutar registreringen om telefonen är inom Bluetooth-räckvidden. Mer information finns i Synkronisering.

Observera att du kan ändra bassänglängden efter simpasset från träningsanalysvyn i Flow-appen, så uppdateras mätvärdena för simningen på motsvarande sätt.