Bära din Verity Sense

Med Polar Verity Sense får du fullständig rörelsefrihet oavsett idrott. Du kan använda den med armbandet, klämman till simglasögonbandet eller bara placera den tätt mot huden.

Bära den på armen med armbandet

För att pulsen ska mätas korrekt när du använder armbandet måste sensorn sitta tätt mot din underarm eller överarm, inte på handleden.

1. Placera sensorn i armbandshållaren med linsen uppåt.
  2. Bär armbandet så att sensorn är på undersidan av armbandet och ligger an mot huden.
  3. Bär din Verity Sense i armbandet runt underarmen eller överarmen.

Bära den med simglasögon

Verity Sense registrerar automatiskt puls, distans och tempo i bassängen med det särskilda simläget. Beräkningen av distans och tempo baseras på den angivna bassänglängden och det antal vändningar som känns av. Sensorn känner av vändningar med ett inbyggt gyroskop. För att mätvärdena för simning ska bli mest exakta är det viktigt att du har på dig sensorn på rätt sätt. Följ instruktionerna nedan. Om sensorn inte sitter rätt blir inte data från simpasset korrekta.

1. Placera sensorn i klämman till simglasögonbandet med linsen uppåt.
  2. Fäst klämman på simglasögonens band. Placera klämman på bandet så att sensorn sitter på din högra tinning med knappen uppåt.

3. Linsen ska ligga direkt mot huden vid tinningen. Fäst sensorn så långt upp du kan på tinningen utan att få håret emellan sensorn och din hud.

Andra alternativ för att bära sensorn

I allmänhet kan du bära Verity Sense där det känns bekvämt och där det verkar som att du får korrekt läsning. Kontrollera bara att sensorn sitter ordentligt och ligger tätt mot huden, till exempel under åtsittande kläder. Observera att precisionen från olika platser varierar från person till person.

Du tar enkelt bort sensorn från hållaren genom att trycka genom hålet i hållaren.

Om du vill kan du också ta bort armbandet från hållaren och enbart använda hållaren för att placera sensorn där det är lämpligt för din sport.

Observera att förutom att hålla sensorn på plats har armbandshållaren och klämman till simglasögonband även en annan funktion: de fungerar som antenner som ökar Bluetooth-räckvidden för överföring betydligt. När du behöver bästa möjliga räckvidd låter du sensorn sitta i armbandshållaren eller i klämman på simglasögonens band. Mer information om Bluetooth-räckvidd för överföring finns i Tekniska specifikationer.