Začnite z vadbo

 1. Uro si namestite na zapestje in zategnite zapestni pašček.
 2. Aktivirajte način pred vadbo tako, da pritisnete in zadržite gumb V REDU ali pritisnete gumb NAZAJ, da odprete glavni meni in izberete možnost Začni trening

  Iz načina pred vadbo lahko dostopate do glavnega menija tako, da pritisnete ikono ali gumb za LUČKO. Možnosti, prikazane v hitrem meniju, so odvisne od izbrane vrste športa in od tega, ali uporabljate GPS.

  Izberete lahko npr. najljubši cilj treninga ali pot, po kateri želite iti, in vpogledom v trening dodate časovnike. Tukaj lahko prav tako nastavite možnosti za varčevanje z energijo. Za več informacij glejte razdelek Hitri meni.

  Ko zaključite izbiro, se ura vrne v način pred vadbo.

 3. Pomaknite se do želenega športa.
 4. Ostanite v načinu pred vadbo, dokler ura ne najde vašega srčnega utripa in satelitskih signalov GPS (če je to primerno za izbrani šport). S tem poskrbite, da bodo podatki treninga točni. Za zaznavanje signala satelitov GPS pojdite na prosto ter se odmaknite od visokih stavb in dreves. Uro držite pri miru, tako da je njen zaslon obrnjen navzgor, in se je med iskanjem signala GPS ne dotikajte.

  Če ste uro seznanili s senzorjem Bluetooth, bo ura prav tako samodejno začela iskati signal senzorja.

 5. ~ 38 h Predvideni čas treninga ob trenutnih nastavitvah. Z nastavitvami varčevanja z energijo lahko podaljšate predvideni čas treninga.

  Ura je zaznala vaš srčni utrip, ko se ta prikaže na zaslonu.

  Če uporabljate senzor srčnega utripa Polar, ki ste ga seznanili z uro, ura samodejno uporabi priključeni senzor za merjenje srčnega utripa med vadbo. Moder krog okrog simbola srčnega utripa pomeni, da vaša ura uporablja priključeni senzor za merjenje srčnega utripa.

  Krog okoli ikone za GPS se bo obarval oranžno, ko bo zaznano najmanjše število satelitov (4), ki so potrebni za določitev položaja GPS. Na tej točki lahko že začnete z vadbo, a če želite natančnejše rezultate, počakajte, da se krog obarva zeleno.

  Krog okrog ikone GPS bo postal zelen, ko je GPS nared. Ura vas na to opozori s tresenjem.

  Vaš seznanjeni mobilnik je povezan in obvestila na mobilniku, upravljanje glasbe ali glasovno vodenje je vklopljeno.

 6. Ko so najdeni vsi signali, pritisnite V REDU, da pričnete z beleženjem treninga.

Za več informacij o načinih uporabe vaše ure med vadbo glejte razdelek Med treningom.

Začetek načrtovane vadbe

V aplikaciji Polar Flow in spletni storitvi Polar Flow lahko načrtujete svoj trening in ustvarite podrobne cilje treninga ter jih sinhronizirate z uro.

Za pričetek vadbe, načrtovane za trenutni dan:

 1. Pritisnite in zadržite gumb V REDU, da aktivirate način pred vadbo.
 2. Prejeli boste sporočilo, da začnete cilj treninga, načrtovan za ta dan.

 3. Pritisnite V REDU, da prikažete informacije o cilju.
 4. Pritisnite V REDU, da se vrnete v način pred vadbo, in izberite športni profil, ki ga želite uporabiti.
 5. Ko ura najde vse signale, pritisnite V REDU. Prikaže se Beleženje se je začelo in lahko pričnete s treningom.

Ura vas bo med treningom vodila k doseganju cilja. Za več informacij glejte razdelek Med treningom.

Vaši načrtovani cilji treninga bodo vključeni tudi v predloge za trening FitSpark.

Začetek vadbe z več športi

Vadba z več športi vam omogoča vključitev več različnih športov v eno vadbo ter brezhibno preklapljanje med posameznimi športi, brez da bi pri tem prekinili beleženje treninga. Med vadbo z več športi se vaši prehodni časi med športi samodejno spremljajo, kar vam omogoča, da vidite, kako dolgo je trajalo, da ste prešli iz enega športa v drugega.

Za izvedbo vadbe z več športi obstajata dve možnosti: fiksna in prosta vadba z več športi. Pri fiksni vadbi z več športi (profili več športov na Polarjevem seznamu športov), kot je triatlon, je zaporedje športov, v katerem morajo biti izvedeni, fiksno. Pri prosti vadbi z več športi lahko izbirate, katere športe boste izvajali in v katerem vrstnem redu, in sicer tako, da jih izberete s seznama športov. Med športi lahko preklapljate naprej in nazaj.

Pred začetkom vadbe z več športi se prepričajte, da ste nastavili nastavitve športnega profila za vsak šport, ki ga boste uporabili za vadbo. Za več informacij glejte razdelek Športni profili v storitvi Flow.

 1. Pritisnite NAZAJ, da odprete glavni meni, in izberite možnost Začni trening, nato pa poiščite ustrezen športni profil. Izberite triatlon, prosto vadbo z več športi ali kateri koli drugi profil z več športi (lahko ga dodate v spletni storitvi Flow).
 2. Ko ura najde vse signale, pritisnite V REDU. Prikaže se Beleženje se je začelo in lahko pričnete s treningom.
 3. Za spremembo športa pritisnite NAZAJ, da preklopite v način prehoda.
 4. Izberite naslednji šport in pritisnite V REDU (prikazan je vaš čas prehoda) ter nadaljujte s treningom.