Hitri meni

Do hitrega menija pridete tako, da med premorom vadbe ali ko je naprava v načinu pred vadbo, pritisnete ikono za hitri meni .

Možnosti, prikazane v hitrem meniju, so odvisne od izbrane vrste športa in od tega, ali uporabljate GPS.

Predlogi za trening:

Predlogi za trening vam prikazujejo dnevne predloge za trening s FitSpark.

Dolžina bazena:

Ko uporabljate profil Plavanje/Bazensko plavanje, je pomembno, da izberete pravilno dolžino bazena, saj vpliva na izračun tempa, razdalje in zamaha ter na vaš rezultat SWOLF. Pritisnite možnost Dolžina bazena za dostop do nastavitve dolžine bazena in po potrebi spremenite predhodno nastavljeno dolžino bazena. Privzete dolžine so 25 metrov, 50 metrov in 25 jardov, lahko pa dolžino tudi ročno prilagodite po meri. Minimalna dolžina, ki jo lahko izberete, je 20 metrov/jardov.

Do nastavitve dolžine bazena lahko dostopate samo v načinu pred vadbo v hitrem meniju.

Priljubljene:

V priljubljenih boste našli cilje treninga, ki ste jih shranili kot priljubljene v spletni storitvi Flow in jih sinhronizirali z uro. Izberite priljubljeni cilj treninga, ki ga želite izvesti. Ko izberete, se ura vrne v način pred vadbo, v katerem lahko začnete vadbo.

Za več informacij glejte razdelek Priljubljene.

Intervalna ura:

Nastavite lahko intervalne ure na podlagi časa in/ali razdalje, da natančno določite čas za faze vadbe in regeneracije v intervalni vadbi.

Za dodajanje intervalne ure v vpogled v trening za določeno vadbo izberite Časovnik za to vadbo > Vkl.. Uporabite lahko predhodno nastavljeni časovnik ali pa ustvarite nov časovnik, tako da se vrnete v hitri meni in izberete možnost Intervalna ura > Nastavi časovnike:

  1. Izberite Na podlagi časa ali Na podlagi razdalje: Na podlagi časa: Določite minute in sekunde za časovnik ter pritisnite ikona zelene kljukice. Na podlagi razdalje: Nastavite razdaljo za časovnik in pritisnite ikona zelene kljukice. Prikaže se Želite nastaviti drug časovnik?. Pritisnite ikona zelene kljukice, da nastavite drug časovnik.
  2. Ko zaključite, se ura vrne v način pred vadbo, v katerem lahko začnete z vadbo. Časovnik se aktivira, ko začnete z vadbo.

Za več informacij glejte razdelek Med treningom.

Odštevalnik:

Da dodate odštevalnik v vpogled v trening za določeno vadbo, izberite možnost Časovnik za to vadbo > Vkl.. Uporabite lahko predhodno nastavljeni časovnik ali pa ustvarite nov časovnik, tako da se vrnete v hitri meni in izberete možnost Odštevalnik > Nastavi časovnik: Nastavite čas odštevanja in pritisnite ikona zelene kljukice, da potrdite. Ko zaključite, se ura vrne v način pred vadbo, v katerem lahko začnete z vadbo. Časovnik se aktivira, ko začnete z vadbo.

Za več informacij glejte razdelek Med treningom.

Ko izberete cilj treninga za vadbo, sta funkciji Priljubljene in Predlogi za trening v hitrem meniju prečrtani, ker za vadbo lahko izberete samo en cilj. Za spremembo cilja izberite prečrtano možnost in ura vas bo vprašala, ali želite spremeniti cilj. Pritisnite ikona zelene kljukice, da potrdite novi cilj.