Vi ste tukaj: Za začetek > Uvod

Navodila za uporabo ure Polar Ignite

Navodila za uporabo vam bodo v pomoč pri začetku uporabe vaše nove ure. Za ogled videoposnetkov z navodili in pogosto zastavljenih vprašanj obiščite spletno stran support.polar.com/en/ignite.

Uvod

Čestitke za vašo novo uro Polar Ignite!

Polar Ignite je športna ura, ki vam pomaga uresničiti ves svoj potencial. Ura meri vaš srčni utrip na zapestju z novo Polarjevo fuzijsko senzorsko tehnologijo Precision Prime™ ter s funkcijo GPS spremlja vašo hitrost, razdaljo in pot. Funkcija Nightly Recharge™ vsako noč meri vašo regeneracijo, vodnik za vadbo FitSpark™ pa zagotavlja vam prilagojeno vodenje po vadbi na osnovi vaše zgodovine vadbe, stopnje telesne pripravljenosti in trenutnega stanja regeneracije. Nova funkcija za sledenje spanja Sleep Plus Stages™ nadzoruje vaše faze spanja (REM, plitek in globok spanec) ter vam pošilja povratne informacije o vašem spancu in rezultat spanca. Ura Polar Ignite vam pomaga pri sproščanju in zmanjševanju stresa z vodenimi dihalnimi vajami Serene™.

Nightly Recharge™ je merjenje regeneracije čez noč, ki pokaže, v kolikšni meri se je vaše telo regeneriralo po napornem dnevu. Status Nightly Recharge vključuje dve vrsti podatkov: prvi povedo, kako ste spali (sleep charge (status spanca)), drugi razkrivajo, v kolikšni meri se je vaš avtonomni živčni sistem (AŽS) umiril z prvih urah spanja (ANS charge (status AŽS)). Obe komponenti temeljita na primerjavi s preteklo nočjo z običajnimi ravnmi v preteklih 28 dneh. Vaša ura čez noč samodejno meri status spanca in status AŽS. Na osnovi meritev, ki smo jih izvedli pri vas, boste v aplikaciji Polar Flow vsak dan prejeli prilagojene nasvete za vadbo ter nasvete za spanje in uravnavanje energije v dneh, ki so za vas še posebej naporni.

Vodič za trening FitSpark™ vključuje predhodno pripravljene dnevne vadbe na zahtevo, ki so priročno na voljo na vaši uri. Vadbe so prilagojene vaši telesni pripravljenosti, preteklo vadbo in stopnji regeneracije ter pripravljenosti glede na status Nightly Recharge za preteklo noč. FitSpark vam vsak dan ponudi 2 do 4 različne vadbe: ena, ki vam najbolj ustreza, in 1 do 3 druge možnosti, med katerimi lahko izbirate. Dnevno prejmete največ štiri predloge, kar pomeni skupno 19 različnih vadb. Predlogi vključujejo vadbe iz kategorij, kot so kardio vadba, vadba moči in podporne vaje.

Funkcija Sleep Plus Stages prikazuje količino spanca in njegovo kakovost ter beleži, koliko časa ste bili v posamezni fazi spanca. Zbira podatke o času spanja in sestavnih delih kakovostnega spanca ter jih združi v preglednem in hitrem prikazu vrednosti, ki se imenuje sleep score (rezultat spanca). Ta vam pove, kako dobro ste spali glede na kazalnike dobrega spanca, ki temeljijo na aktualni znanosti spanja. S primerjavo komponent rezultata spanca z vašimi običajnimi ravnmi boste lahko prepoznali, kateri vidiki vaše vsakodnevne rutine vplivajo na vaš spanec in jih je morda treba prilagoditi.

Serene™ breathing exercise (Dihalna vaja Serene™) je orodje za obvladovanje stresa, ki vam pomaga, da sprostite telo in umirite misli. Usmerja vas k doseganju počasnega dihanja s trebušno prepono, ki ima dokazane koristi za zdravje. Med dihalnimi vajami vam vaša ura pošilja biološke povratne informacije o usklajenosti vašega dihanja in intervali med utripoma srca. Ura meri čas, ki ga preživite v območjih spokojnosti – čas, ko s počasnim dihanjem uspešno dosežete koristno sinhronost med srčnim utripom in ritmom dihanja.

Z zamenljivimi zapestnimi trakovi lahko prilagodite slog ure, da bo pristajala vsaki situaciji in slogu.

Zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje svoje izdelke nenehno razvijamo. Vedno, ko je na voljo nova različica vdelane programske opreme, posodobite svojo uro, da si zagotovite kar najboljšo učinkovitost. Posodobitve vdelane programske opreme izboljšajo delovanje ure z izboljšavami.

Izkoristite vse prednosti svoje ure Polar Ignite

Povežite se v ekosistem Polar in v celoti izkoristite zmogljivosti svoje ure.

Aplikacija Polar Flow

Aplikacijo Polar Flow lahko kupite v trgovini App Store® ali Google PlayTM. Po vadbi sinhronizirajte svojo uro z aplikacijo Flow, da dobite takojšnji pregled rezultatov vadbe in povratne informacije o svoji zmogljivosti. V aplikaciji Flow lahko preverite tudi svojo aktivnost za ves dan, kako se je vaše telo čez noč regeneriralo po vadbi in obremenitvi ter kako dobro ste spali. Na osnovi samodejne meritve čez noč Nightly Recharge in drugih meritev, ki smo jih izvedli pri vas, boste v aplikaciji Flow prejeli prilagojene nasvete za vadbo ter nasvete za spanje in uravnavanje energije v dneh, ki so za vas še posebej naporni.

Spletna storitev Polar Flow

Prek programske opreme FlowSync v računalniku ali aplikacije Flow svoje vadbene podatke sinhronizirajte s spletno storitvijo Polar Flow. Spletna storitev vam omogoča, da načrtujete svojo vadbo, sledite svojim dosežkom, pridobite navodila in si ogledate natančno analizo rezultatov vadbe, aktivnosti in spanca. S svojimi dosežki seznanite vse svoje prijatelje, poiščite osebe, ki prav tako izvajajo vadbo, in poiščite motivacijo v družbenih omrežjih za vadbo.

Vse to je na voljo na spletni strani polar.com/flow.