Navodila za uporabo ure Polar Ignite

Navodila za uporabo vam bodo v pomoč pri prvih korakih z vašo novo uro. Za ogled videoposnetkov z navodili in pogosto zastavljenih vprašanj obiščite spletno stran support.polar.com/en/ignite.

Uvod

Čestitke za vašo novo uro Polar Ignite!

Polar Ignite je športna ura, ki vam pomaga uresničiti vaš pravi potencial. Ura meri vaš srčni utrip na zapestju s Polarjevo fuzijsko senzorsko tehnologijo Precision Prime™ ter s funkcijo GPS spremlja vašo hitrost, razdaljo in pot. Funkcija Nightly Recharge™ vsako noč meri vašo regeneracijo, vodnik za vadbo FitSpark™ pa zagotavlja vam prilagojeno vodenje po vadbi na osnovi vaše zgodovine vadbe, stopnje telesne pripravljenosti in trenutnega stanja regeneracije. Nova funkcija za spremljanje spanca Sleep Plus Stages™ nadzoruje vaše faze spanja (REM, plitek in globok spanec) ter vam pošilja povratne informacije ter rezultat spanca. Ura Polar Ignite vam pomaga pri sproščanju in zmanjševanju stresa z vodenimi dihalnimi vajami Serene™.

Nightly Recharge™ je merjenje regeneracije čez noč, ki pokaže, v kolikšni meri se je vaše telo regeneriralo po napornem dnevu. Status Nightly Recharge vključuje dve vrsti podatkov: prvi povedo, kako ste spali (status spanca), drugi razkrivajo, v kolikšni meri se je vaš avtonomni živčni sistem (AŽS) umiril z prvih urah spanja (status AŽS). Obe komponenti temeljita na primerjavi s preteklo nočjo z običajnimi ravnmi v preteklih 28 dneh. Vaša ura čez noč samodejno meri status spanca in status AŽS. Na osnovi meritev, ki smo jih izvedli pri vas, boste v aplikaciji Polar Flow vsak dan prejeli prilagojene nasvete za vadbo ter nasvete za spanje in uravnavanje energije v dneh, ki so za vas še posebej naporni.

Vodič za trening FitSpark™ prinaša predhodno pripravljene dnevne vadbe, ki se na zahtevo prikažejo na vaši uri. Vadbe so prilagojene vaši ravni fizične pripravljenosti, preteklim treningom, stopnji regeneracije in pripravljenosti, ki jih izkazuje status Nightly Recharge za preteklo noč. Funkcija FitSpark vam vsak dan predlaga od 2 do 4 različne vadbe: eno, ki vam najbolj ustreza, in od 1 do 3 dodatne možnosti. Dnevno prejmete največ štiri predloge, kar pomeni skupno 19 različnih vadb. Predlogi vključujejo vadbe iz kategorij, kot so kardio vadba, vadba za moč in podporni trening.

Funkcija Sleep Plus Stages prikazuje količino spanca in njegovo kakovost ter beleži, koliko časa ste bili v posamezni fazi spanca. Zbira podatke o času spanja in sestavnih delih kakovostnega spanca ter jih združi v preglednem in hitrem prikazu vrednosti, imenovanem rezultat spanca. Ta vam pove, kako dobro ste spali glede na kazalnike dobrega spanca, ki temeljijo na aktualni znanosti spanja. S primerjavo komponent rezultata spanca s svojimi običajnimi ravnmi boste lahko prepoznali, kateri vidiki vaše vsakodnevne rutine vplivajo na vaš spanec in jih je morda treba prilagoditi.

Serene™ breathing exercise (Dihalna vaja Serene™) je orodje za obvladovanje stresa, ki vam pomaga, da sprostite telo in umirite misli. Vaja vas spodbuja k počasnemu dihanju s trebušno prepono, ki dokazano koristi zdravju. Med dihalno vajo ura zagotavlja biološke povratne informacije o usklajenosti med vašim dihanjem in intervalom med dvema utripoma srca. Hkrati ura meri čas, ko ste v območjih umirjenosti. To pomeni čas, ko je počasno dihanje poskrbelo, da sta se vaše srce in ritem dihanja blagodejno uskladili.

Z zamenljivimi zapestnimi paščki lahko prilagodite slog ure in poskrbite, da se poda vsaki priložnosti in slogu.

Zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje svoje izdelke nenehno razvijamo. Vedno, ko je na voljo nova različica vdelane programske opreme, posodobite svojo uro, da si zagotovite kar najboljšo učinkovitost. Posodobitve vdelane programske opreme izboljšajo delovanje ure.

Izkoristite vse prednosti svoje ure Polar Ignite

Vključite se v ekosistem Polar in v celoti izkoristite zmogljivosti svoje ure.

Aplikacija Polar Flow

Aplikacijo Polar Flow lahko kupite v trgovini App Store® ali Google PlayTM. Po vadbi sinhronizirajte svojo uro z aplikacijo Flow, da dobite takojšnji pregled rezultatov vadbe in povratne informacije o svoji zmogljivosti. V aplikaciji Flow lahko preverite tudi svojo aktivnost za ves dan, kako se je vaše telo čez noč regeneriralo po treningu in obremenitvi ter kako dobro ste spali. Na osnovi samodejne meritve čez noč Nightly Recharge in drugih parametrov, ki smo jih izmerili pri vas, boste v aplikaciji Flow prejeli prilagojene nasvete za vadbo ter nasvete za spanje in uravnavanje energije v dneh, ki so za vas še posebej naporni.

Spletna storitev Polar Flow

Sinhronizirajte svoje podatke treninga s spletno storitvijo Polar Flow s pomočjo programske opreme FlowSync na svojem računalniku ali prek aplikacije Flow. Spletna storitev vam omogoča, da načrtujete trening in sledite svojim dosežkom, hkrati pa prinaša tudi vodenje in natančno analizo rezultatov treninga, aktivnosti ter spanca. S svojimi dosežki seznanite vse prijatelje, povežite se z drugimi, ki prav tako trenirajo, in poiščite motivacijo v skupnostih za trening na družbenih omrežjih.

Vse to je na voljo na spletni strani polar.com/flow.