Polar FT7 Bruksanvisning

5. INSTÄLLNINGAR

Klockinställningar

Välj det värde du vill ändra och tryck på OK. Justera värdena med UPP/NED och bekräfta med OK.

Välj Inställn. Klocka, tid & datum.

• Alarm: Ställ alarmet på Av eller . Om du väljer , ställ in timmar och minuter. Tryck på BAKÅT för att stoppa alarmet eller UPP/NED/OK för att använda snooze i 10 minuter. Alarmet kan inte användas under träning.

• Tid: Välj Tid 1 och ställ in tidsformat (12/24h), timmar och minuter. Välj Tid 2 för att ställa in tiden för en annan tidszon genom att öka eller minska antalet timmar. I klockfunktionen, kan du snabbt ändra från Tid 1 till Tid 2 genom att tryck på och hålla in NED. När Tid 2 har valts visas 2 längst ner i det högra hörnet på displayen.

• Tidszon: Välj tidszon 1 eller 2.

• Datum: Ställ in datumet.

• Klockdisplay: Välj Endast tid, Tid och och logo eller Födelsedagslogo (Visas endast på din födelsedag). För att snabbt ändra klockdisplay, tryck och håll in UPP, Klockdisplay ändrad visas.

Träningsinställningar

Välj Inställn. > Träningsinställn.

• Träningsljud: Välj Av eller .

• Pulsformat: Ställ in FT7 för att visa pulsen som Slag per minut eller som Procent av maxpuls (% AV MAX) .

SLAG/MIN: mätningen av ditt hjärtats arbete, uttryckt som antal slag per minut.

% AV MAX: Mätningen av ditt hjärtats arbete, uttryckt i % av din maxpuls.

• HeartTouch: Välj eller Av. Du kan visa klocktid under träning genom att föra pulsmätaren nära sändarenheten. Bakgrundsbelysningen tänds också, förutsatt att du har tryckt på LYS-knappen under träningspasset.

• Övre pulsgräns hjälper dig att träna i din personliga målpulszon (t.ex. efter en läkares/tränares rekommendation). Aktivera den övre pulsgränsen genom att välja och justera gränsen med UPP/NED och tryck på OK.

Användarinformation

Välj Inställn. > Användarinformation

• Vikt: Ange din vikt.

• Längd: Ange din längd.

• Födelsedag: Ange din födelsedag

• Kön: Välj MAN eller KVINNA.

• Maxpuls är det högsta antalet pulsslag per minut hjärtat kan slå vid maximal fysisk ansträngning. Ändra det förinställda värdet bara om du känner till ditt uppmätta maxpulsvärde.

Allmänna inställningar

Välj Inställn. > Allmänna inställn.

• Knappljud: Välj knappljud eller Av.

• Enheter: Välj Metriska (kg/km) eller Eng./Am. (lb/ft). Om du väljer lb/ft visas kalorier som Cal, annars visas de som kcal. Kalorier mäts som kilokalorier.

• Veckans startdag: Välj veckans startdag Måndag, Lördag eller Söndag.

• Språk: Välj Deutsch, English, Español, Français, Italiano, Português, Suomi eller Svenska.