Paikannus Polar Grit X2 Pro/Ignite 3/Vantage V3 ‑kellossa

Polar Grit X2 Prossa/Ignite 3:ssa/Vantage V3:ssa on sisäänrakennettu GPS-ominaisuus (GNSS), joka mittaa nopeutta, vauhtia, matkaa ja korkeutta ulkolajeissa. Lisäksi se tallentaa reittisi, jonka näet treenin jälkeen Polar Flow ‑sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Kello käyttää samanaikaisesti GPS-, GLONASS-, Galileo-, BeiDou- ja QZSS-järjestelmiä, joten se toimii tarkasti eri puolilla maailmaa. Kello käyttää oletusarvoisesti kaksitaajuuksista GPS-tilaa, joka parantaa paikannuksen tarkkuutta erityisesti vaikeissa olosuhteissa. Voit asettaa kellon käyttämään myös yksitaajuuksista GPS-virransäästötilaa. Yksitaajuuksinen GPS ei tuota yhtä tarkkoja tuloksia vaikeissa olosuhteissa, mutta se parantaa akunkestoa treenin aikana. Asetusta voi muuttaa kohdassa Yleisasetukset > Paikannussatelliitit. Valitse Tarkempi (kaksitaajuuksinen GPS) tai Virransäästö (yksitaajuuksinen GPS).

Kellon virransäästötilat pidentävät treeniaikaa esimerkiksi muuttamalla GPS-tallennusvälin harvemmaksi (sekunnista yhteen tai kahteen minuuttiin). Huomaa, että GPS-tallennusvälin muuttaminen harvemmaksi voi heikentää nopeuden/vauhdin, matkan ja reitin seurannan tarkkuutta.

Toimivaa paikannusta varten kellon on löydettävä vähintään neljä satelliittia. Näiden löydettyä uusia satelliitteja lisätään sitä mukaan, kun niitä löydetään. Paikannuslaskelmissa voidaan käyttää enintään 64:ää satelliittia. A-GPS eli avustettu GPS auttaa kasvattamaan paikannuksessa käytettyjen satelliittien määrää. Kun satelliitit ovat löytyneet ja treeni on käynnissä, kello pyrkii lisäämään laskelmiin uusia satelliitteja lennosta.

Mikä A-GPS eli avustettu GPS on?

A-GPS-tietojen avulla kello löytää GPS-, Glonass-, Galileo-, BeiDou- ja QZSS-satelliittien ennakoidut sijainnit. Näin kello tietää, mistä satelliitteja kannattaa aluksi etsiä. Tämä nopeuttaa sijaintisi löytämistä ja parantaa paikannuksen tarkkuutta.

A-GPS-tiedot päivittyvät kerran päivässä. Uusin A-GPS-datatiedosto päivitetään automaattisesti kelloon, kun se synkronoidaan Flow-verkkopalvelun kanssa FlowSync-ohjelmalla tai Polar Flow -sovelluksella.

A-GPS-tiedosto on voimassa enintään 14 päivää. Paikannustarkkuus on suhteellisen hyvä kolmena ensimmäisenä päivänä, jonka jälkeen se heikkenee asteittain seuraavien päivien kuluessa. Säännöllinen päivittäminen auttaa varmistamaan satelliittien nopean löytymisen.

Miten A-GPS-tiedot pidetään ajan tasalla?

Voit tarkistaa A-GPS-tiedoston voimassaolon Polar-laitteestasi. Siirry kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Tietoja kellosta > Avustettu GPS päivittyy aina, kun synkkaat. Voimassaolo päättyy: XX.XX.XXXX. Jos tiedosto on vanhentunut, päivitä A-GPS-tiedot synkronoimalla kello ja Flow-verkkopalvelu FlowSync-ohjelman tai Polar Flow -sovelluksen avulla. Kun A-GPS-tiedosto on vanhentunut, sijainnin määrittämiseen kuluva aika voi pidentyä.