Olet täällä: Harjoittelu > Harjoittelun aikana

Harjoittelun aikana

Harjoitusnäkymien selaaminen

Voit selata harjoitusnäkymiä harjoittelun aikana YLÖS-/ALAS-näppäimillä. Huomaa, että käytettävissä olevat treeninäkymät ja niissä näkyvät tiedot riippuvat valitsemastasi lajista ja siitä, miten olet muokannut valitsemaasi lajiprofiilia.

Voit lisätä lajiprofiileja kelloosi ja määrittää kunkin lajiprofiilin asetukset Polar Flow -sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Voit luoda räätälöidyt treeninäkymät kutakin lajia varten ja valita, mitä tietoja haluat nähdä treenin aikana. Katso lisätietoja kohdasta Lajiprofiilit Flow’ssa.

Treeninäkymässä voi olla esimerkiksi seuraavat tiedot:

Syke ja sykkeen ZonePointer

Matka

Kesto

Vauhti/nopeus

Syke ja sykkeen ZonePointer

Kesto

Kalorit

Lasku

Hetkellinen korkeutesi

Nousu

Maksimisyke

Sykekäyrä ja hetkellinen sykkeesi

Keskisyke

Maksimiteho

Tehokäyrä ja hetkellinen tehosi

Keskiteho

Kellonaika

Kesto

Ajastimien asettaminen

Ennen kuin voit käyttää ajastimia treenin aikana, sinun on lisättävä ne treeninäkymiisi. Voit ottaa ajastinnäkymän käyttöön tämänhetkiselle treenille Pikavalikossa tai lisätä ajastimet lajiprofiilien treeninäkymiin Flow-verkkopalvelun lajiprofiiliasetuksissa ja synkronoida asetukset kelloosi.

Katso lisätietoja kohdasta Lajiprofiilit Flow’ssa.

Intervalliajastin

Jos asetit treenin ajastinnäkymän Pikavalikossa, ajastin käynnistyy, kun aloitat treenin. Voit pysäyttää ajastimen ja käynnistää uuden ajastimen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Jos olet lisännyt ajastimen käyttämäsi lajiprofiilin treeninäkymiin, voit käynnistää ajastimen seuraavasti:

1. Siirry Intervalliajastin-näkymään ja pidä OK-painiketta painettuna. Valitse Aloita, jos haluat käyttää aiemmin määritettyä ajastinta, tai luo uusi ajastin kohdassa Aseta intervalliajastin:
  2. Valitse Aikaan perustuva tai Matkaan perustuva: Aikaan perustuva: Määritä ajastimeen minuutit ja sekunnit ja paina OK-painiketta. Matkaan perustuva: Määritä ajastimeen matka ja paina OK-painiketta.
  3. Aseta toinen ajastin? tulee näyttöön. Aseta toinen ajastin painamalla OK-painiketta.
  4. Kun olet valmis, käynnistä intervalliajastin valitsemalla Aloita. Kello ilmoittaa intervallin päättymisestä värisemällä.

Pysäytä ajastin pitämällä OK-painiketta painettuna ja valitsemalla Pysäytä ajastin.

Alaspäin laskeva ajastin

Jos asetit treenin ajastinnäkymän Pikavalikossa, ajastin käynnistyy, kun aloitat treenin. Voit pysäyttää ajastimen ja käynnistää uuden ajastimen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Jos olet lisännyt ajastimen käyttämäsi lajiprofiilin treeninäkymiin, käynnistä ajastin seuraavasti:

1. Siirry Alaspäin laskeva ajastin ‑näkymään ja pidä OK-painiketta painettuna.
  2. Käytä aiemmin asetettua ajastinta valitsemalla Aloita tai aseta uusi ajastin valitsemalla Aseta alaspäin laskeva ajastin. Kun olet valmis, käynnistä alaspäin laskeva ajastin valitsemalla Aloita.
  3. Kello ilmoittaa laskennan päättymisestä värisemällä. Jos haluat käynnistää alaspäin laskevan ajastimen uudelleen, pidä OK-painiketta painettuna ja valitse Aloita.

Pysäytä ajastin pitämällä OK-painiketta painettuna ja valitsemalla Pysäytä ajastin.

Syke-, nopeus- tai tehoalueen lukitseminen

Voit lukita nykyisen syke-, nopeus-/vauhti- tai tehoalueesi ZoneLock-toiminnolla ja varmistaa siten, että pysyt treenin aikana valitulla alueella ilman, että sinun tarvitsee katsoa kelloasi. Jos siirryt treenin aikana lukitun alueen ulkopuolelle, kello värisee.

Jotta voit lukita nopeus-/vauhti- tai tehoalueen ZoneLock-toiminnolla, sinun on lisättävä koko näytön Nopeus-/vauhtikaavio- tai Tehokaavio-treeninäkymä lajiprofiileihin, joissa haluat käyttää ZoneLock-toimintoa. Voit lisätä näkymän Flow-palvelun lajiprofiiliasetuksissa.

Sykealueen lukitseminen

Lukitse nykyinen sykealue pitämällä OK-painiketta painettuna näkymässä, joka näyttää sykkeesi.

Poista alueen lukitus pitämällä OK-painiketta painettuna uudelleen.

Nopeus-/vauhtialueen lukitseminen

Lukitse nykyinen nopeus-/vauhtialue pitämällä OK-painiketta painettuna koko näytön Nopeus-/vauhtikaavio-näkymässä.

Poista alueen lukitus pitämällä OK-painiketta painettuna uudelleen.

Tehoalueen lukitseminen

Lukitse nykyinen tehoalue pitämällä OK-painiketta painettuna koko näytön Tehokaavio-näkymässä.

Poista alueen lukitus pitämällä OK-painiketta painettuna uudelleen.

Mittaa kierrosaika

Voit mitata kierrosaikaa painamalla OK-nappia. Kierrokset voidaan mitata myös automaattisesti. Siirry Polar Flow -sovelluksen tai -verkkopalvelun lajiprofiiliasetuksiin ja valitse Automaattinen kierrostallennus -kohdassa Kierroksen pituus, Kierroksen kesto tai Sijaintiin perustuva. Jos valitset Kierroksen pituus, määritä matka, jonka kuluttua kierros mitataan. Jos valitset Kierroksen kesto, määritä aika, jonka kuluttua kierros mitataan. Jos valitset Sijaintiin perustuva, kierros mitataan aina, kun saavut harjoituksen aloituspisteeseen.

Lajin vaihtaminen multisport-harjoituksen aikana

Paina BACK (takaisin)-painiketta ja valitse laji, johon haluat vaihtaa. Vahvista valinta painamalla OK-painiketta.

Treenaaminen treenitavoitteen mukaan

Jos olet luonut Flow-sovelluksessa tai -verkkopalvelussa treenin kestoon, matkaan tai kaloreihin perustuvan pikatreenitavoitteen ja synkronoinut sen kelloon, seuraava treenitavoitenäkymä on oletuksena ensimmäinen treeninäkymä:

Jos olet luonut kestoon tai matkaan perustuvan tavoitteen, näet, kuinka paljon tavoitteestasi on vielä saavuttamatta.

Vaihtoehto:

Jos olet luonut kaloreihin perustuvan tavoitteen, näet, kuinka monta kaloria sinun on vielä poltettava.

Jos olet luonut Flow-sovelluksessa tai -verkkopalvelussa jaksotetun treenitavoitteen ja synkronoinut sen kelloon, seuraava treenitavoitenäkymä on oletuksena ensimmäinen treeninäkymä:

• Valitsemastasi intensiteetistä riippuen näet joko sykkeen tai nopeuden/vauhdin sekä meneillään olevan vaiheen alemman ja ylemmän syke- tai nopeus-/vauhtirajan.
  • Vaiheen nimi ja numero / vaiheiden kokonaismäärä
  • Kulunut aika / kuljettu matka
  • Meneillään olevan vaiheen tavoitekesto/-matka

Katso ohjeet treenitavoitteiden luomiseen kohdasta Harjoittelun suunnitteleminen.

Jakson vaihtaminen jaksotetussa harjoituksessa

Jos valitsit manuaalisen vaiheen vaihdon luodessasi jaksotetun tavoitteen, jatka seuraavaan vaiheeseen edellisen päätyttyä painamalla OK-painiketta.

Jos valitsit automaattisen vaiheen vaihdon, vaihe vaihtuu automaattisesti, kun se on suoritettu. Kello ilmoittaa vaiheen vaihtumisesta värisemällä.

Huomaa, että jos asetat erittäin lyhyitä vaiheita (alle 10 sekuntia), kello ei anna äänihälytystä, kun vaihe on ohi.

Treenitavoitteen tietojen tarkasteleminen

Näet treenitavoitteen tiedot treenaamisen aikana pitämällä OK-painiketta painettuna treenitavoitenäkymässä.

Ilmoitukset

Jos treenaat suunniteltujen sykealueiden tai nopeus-/vauhtialueiden ulkopuolella, kello ilmoittaa muutoksesta värinähälytyksellä.