Treenin aikana

Treeninäkymien selaaminen

Voit selata treeninäkymiä treenaamisen aikana pyyhkäisemällä näyttöä vasemmalle tai oikealle. Huomaa, että käytettävissä olevat treeninäkymät ja niissä näkyvät tiedot riippuvat valitsemastasi lajista ja siitä, miten olet muokannut valitsemaasi lajiprofiilia.

Voit lisätä lajiprofiileja kelloosi ja määrittää kunkin lajiprofiilin asetukset Polar Flow -sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Voit luoda räätälöidyt treeninäkymät kutakin lajia varten ja valita, mitä tietoja haluat nähdä treenin aikana. Katso lisätietoja kohdasta Lajiprofiilit Flow’ssa.

Treeninäkymässä voi olla esimerkiksi seuraavat tiedot:

Syke ja sykkeen ZonePointer

Matka

Kesto

Vauhti/nopeus

Syke ja sykkeen ZonePointer

Kesto

Kalorit

Lasku

Hetkellinen korkeutesi

Nousu

Maksimisyke

Sykekäyrä ja hetkellinen sykkeesi

Keskisyke

Kellonaika

Kesto

Taustavalo päällä aina treenin aikana: Avaa pika-asetusvalikko pyyhkäisemällä näytön yläreunasta alaspäin. Valitse Aina päällä tai Automaattinen napauttamalla taustavalokuvaketta. Jos valitset Aina päällä, kellon näytössä on taustavalo koko treenisi ajan. Taustavalon asetus palaa oletusasetukseen (Automaattinen), kun lopetat treenin. Huomaa, että jos taustavalo on aina päällä, kellon akku kuluu huomattavasti oletusasetusta nopeammin.

Ajastimien asettaminen

Ennen kuin voit käyttää ajastimia treenin aikana, sinun on lisättävä ne treeninäkymiisi. Voit ottaa ajastinnäkymän käyttöön tämänhetkiselle treenille Pikavalikossa tai lisätä ajastimet lajiprofiilien treeninäkymiin Flow-verkkopalvelun lajiprofiiliasetuksissa ja synkronoida asetukset kelloosi.

Katso lisätietoja kohdasta Lajiprofiilit Flow’ssa.

Intervalliajastin

Jos asetit treenin ajastinnäkymän Pikavalikossa, ajastin käynnistyy, kun aloitat treenin. Voit pysäyttää ajastimen ja käynnistää uuden ajastimen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Jos olet lisännyt ajastimen käyttämäsi lajiprofiilin treeninäkymiin, voit käynnistää ajastimen seuraavasti:

1. Siirry Intervalliajastin-näkymään ja paina näyttöä kolmen sekunnin ajan. Napauta Aloita, jos haluat käyttää aiemmin määritettyä ajastinta, tai luo uusi ajastin kohdassa Aseta intervalliajastin.
  2. Valitse Aikaan perustuva tai Matkaan perustuva: Aikaan perustuva: Määritä ajastimeen minuutit ja sekunnit ja napauta . Matkaan perustuva: Määritä ajastimeen matka ja napauta .
  3. Aseta toinen ajastin? tulee näyttöön. Aseta toinen ajastin napauttamalla .
  4. Kun olet valmis, käynnistä intervalliajastin napauttamalla Aloita. Kello ilmoittaa intervallin päättymisestä värisemällä.

Pysäytä ajastin painamalla näyttöä kolmen sekunnin ajan ja napauttamalla Pysäytä ajastin.

Alaspäin laskeva ajastin

Jos asetit treenin ajastinnäkymän Pikavalikossa, ajastin käynnistyy, kun aloitat treenin. Voit pysäyttää ajastimen ja käynnistää uuden ajastimen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Jos olet lisännyt ajastimen käyttämäsi lajiprofiilin treeninäkymiin, käynnistä ajastin seuraavasti:

1. Siirry Alaspäin laskeva ajastin -näkymään ja paina näyttöä kolmen sekunnin ajan.
  2. Käytä aiemmin asetettua ajastinta napauttamalla Aloita tai aseta uusi ajastin valitsemalla Aseta alaspäin laskeva ajastin. Kun olet valmis, käynnistä alaspäin laskeva ajastin napauttamalla Aloita.
  3. Kello ilmoittaa laskennan päättymisestä värisemällä. Jos haluat käynnistää alaspäin laskevan ajastimen uudelleen, paina näyttöä kolmen sekunnin ajan ja napauta Aloita.

Automaattisen kierroksen asetukset

Määritä Polar Flow -sovelluksen tai -verkkopalvelun lajiprofiiliasetuksissa Automaattinen kierros -toiminnon asetukseksi Kierroksen pituus tai Kierroksen kesto. Jos valitset Kierroksen pituus, määritä matka, jonka kuluttua kierros mitataan. Jos valitset Kierroksen kesto, määritä aika, jonka kuluttua kierros mitataan.

Treenaaminen treenitavoitteen mukaan

Jos olet luonut Flow-sovelluksessa tai -verkkopalvelussa treenin kestoon, matkaan tai kaloreihin perustuvan pikatreenitavoitteen ja synkronoinut sen kelloon, seuraava treenitavoitenäkymä on oletuksena ensimmäinen treeninäkymä:

Jos olet luonut kestoon tai matkaan perustuvan tavoitteen, näet, kuinka paljon tavoitteestasi on vielä saavuttamatta.

TAI

Jos olet luonut kaloreihin perustuvan tavoitteen, näet, kuinka monta kaloria sinun on vielä poltettava.

Jos olet luonut Flow-sovelluksessa tai -verkkopalvelussa jaksotetun treenitavoitteen ja synkronoinut sen kelloon, seuraava treenitavoitenäkymä on oletuksena ensimmäinen treeninäkymä:

• Valitsemastasi intensiteetistä riippuen näet joko sykkeen tai nopeuden/vauhdin sekä meneillään olevan vaiheen alemman ja ylemmän syke- tai nopeus-/vauhtirajan.
  • Vaiheen nimi ja numero / vaiheiden kokonaismäärä
  • Kulunut aika / kuljettu matka
  • Meneillään olevan vaiheen tavoitekesto/-matka

Suunnittelemasi treenitavoitteet sisältyvät myös FitSpark-treeniehdotuksiin.

Katso ohjeet treenitavoitteiden luomiseen kohdasta Harjoittelun suunnitteleminen.

Vaiheen vaihtaminen jaksotetussa treenissä

Jos valitsit manuaalisen vaiheen vaihdon luodessasi vaiheistetun tavoitteen, jatka seuraavaan vaiheeseen edellisen päätyttyä napauttamalla näyttöä.

Jos valitsit automaattisen vaiheen vaihdon, vaihe vaihtuu automaattisesti, kun se on suoritettu. Kello ilmoittaa vaiheen vaihtumisesta värisemällä.

Huomaa, että jos asetat erittäin lyhyitä vaiheita (alle 10 sekuntia), kello ei värise, kun vaihe on ohi.

Ilmoitukset

Jos treenaat suunniteltujen sykealueiden tai nopeus-/vauhtialueiden ulkopuolella, kello ilmoittaa muutoksesta värinähälytyksellä.