Baterija

Ob koncu življenjske dobe izdelka Polar vas prosimo, da skušate čim bolj zmanjšati vpliv na okolje in zdravje ljudi ter upoštevate lokalne predpise s področja odlaganja odpadkov. Če je le mogoče, poskrbite za ločeno zbiranje elektronskih naprav. Ne odstranjujte tega izdelka med ostale komunalne odpadke.

Polnjenje baterije

Pred polnjenjem baterije se prepričajte, da na priključkih za polnjenje na uri in kablu ni vlage, prahu ali umazanije. Morebitne nečistoče ali vlago nežno obrišite. Ure ne polnite, ko je mokra.

Vaša ura ima notranjo polnilno baterijo. Polnilne baterije imajo omejeno število ciklov polnjenja. Baterijo lahko napolnite in spraznite več kot 500-krat, preden se opazi zmanjšanje njene kapacitete. Število ciklov polnjenja je odvisno tudi od pogojev uporabe in delovanja.

Baterije ne polnite pri temperaturah pod 0 °C ali nad +40 °C ali ko je vhod USB moker.

Uporabite kabel USB, ki je priložen izdelku, da ga prek vhoda USB napolnite v računalniku. Baterijo lahko napolnite tudi iz električne vtičnice. Če se odločite za to možnost, morate uporabiti napajalni USB-adapter (ki ni priložen izdelku).

Baterijo lahko napolnite tudi prek stenske vtičnice. Če se odločite za to možnost, morate uporabiti električni USB-adapter (ki ni priložen izdelku). Če uporabljate napajalni adapter USB, poskrbite, da je označen z »output 5Vdc« z najmanj 500 mA. Uporabite izključno varnostno odobren napajalni kabel USB (označen z »LPS«, »Limited Power Supply«, »UL listed« ali »CE«).

Za polnjenje z računalnikom uro preprosto priključite v računalnik, obenem pa jo lahko še sinhronizirate s programsko opremo FlowSync.

  1. Da uro napolnite, jo s priloženim kablom priključite v aktivna vrata USB ali polnilnik USB. Kabel se zaradi magneta zaskoči na svoje mesto, poskrbite le, da rob kabla poravnate z režo na uri (označeno rdeče).

  2. Na zaslonu se izpiše napis Polnjenje.
  3. Ko se ikona baterije zapolni, je ura v celoti napolnjena.

Ne puščajte baterije do konca izpraznjene dlje časa, prav tako naj ne bo ves čas napolnjena, saj lahko to vpliva na njeno življenjsko dobo.

Stanje baterije in obvestila

Simbol stanja baterije

Simbol za stanje baterije se prikaže, ko zasukate zapestje, da bi pogledali na uro, pritisnete gumb za lučko v prikazu časa, ali ko se iz menija vrnete v časovni način. Ikona za stanje baterije je prisotna tudi v meniju Quick settings (Hitre nastavitve) in prikazuje odstotek preostale baterije.

Opozorila za baterijo

  • Ko je napolnjenost baterije nizka, se v časovnem načinu prikaže sporočilo Baterija je skoraj prazna. Napolnite jo. Priporočamo, da napolnite uro.
  • Sporočilo Napolnite pred treningom se prikaže, če je avtonomija baterije prenizka za beleženje vadbe.

Opozorila o nizki avtonomiji baterije med treningom:

  • Ko je avtonomija baterije nizka, se prikaže sporočilo Baterija je skoraj prazna. Obvestilo se znova prikaže, če je avtonomija prenizka za merjenje srčnega utripa in beleženje GPS-podatkov, merjenje srčnega utripa in beleženje GPS-podatkov pa se izklopi.
  • Ko je avtonomija baterije zelo nizka, se prikaže Beleženje končano. Ura prekine beleženje treninga in shrani podatke treninga.

Če je zaslon prazen, to pomeni, da je baterija prazna in je ura v neaktivnem načinu. Napolnite uro. Če je baterija povsem izpraznjena, bo morda trajalo nekaj časa, da se bo na zaslonu prikazala animacija polnjenja.

Čas delovanja je odvisen od mnogih dejavnikov, kot so temperatura okolja, v katerem uporabljate uro, uporabljenih funkcij in senzorjev ter staranja baterije. Čas delovanja baterije se skrajša tudi ob pogosti sinhronizaciji z aplikacijo Flow. Čas delovanja se občutno zmanjša pri temperaturah pod lediščem. Če uro nosite pod jakno, jo s tem ohranjate toplo in podaljšate njen čas delovanja.