Prikazi ure

Prikazi ure vam pokažejo veliko več kot čas. Prikaz ure vsebuje najbolj aktualne in pomembne informacije, vključno s stanjem aktivnosti, srčnim utripom, zadnjimi treningi, statusom Nightly Recharge, predlogi za trening na zahtevo FitSpark, vremenom in tedenskim povzetkom treninga. Po prikazih ure se lahko pomikate tako, da podrsate levo ali desno, za bolj podroben pogled pa se dotaknite prikaza ure.

Polar Ignite 2 podpira do deset različnih prikazov ure. Odprite Nastavitve > Izberite vpoglede in izberite prikaze ure, ki jih želite imeti na zaslonu v prikazu ure.

Izbirate lahko med analognim in digitalnim prikazom, ki ga določite v meniju Nastavitve prikazov ure.

Čas

Osnovni prikaz ure z uro in datumom.

Aktivnost

Palični grafikon okoli ozadja ure in odstotek pod časom in datumom kažeta vaš napredek glede na cilj dnevne aktivnosti.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate naslednje podrobnosti skupne dnevne aktivnosti:

  • Koraki, ki ste jih prehodili do zdaj. Podatki o količini in vrsti telesnega gibanja se beležijo ter pretvarjajo v ocenjeno število korakov.
  • Čas aktivnosti vam pokaže skupni čas telesnega gibanja, ki je koristno za vaše telo in zdravje.
  • Kalorije, porabljene s treningom, aktivnost in BMR (osnovna hitrost presnove: minimalna aktivnost presnove, potrebna za ohranjanje življenja).

Za več informacij glejte razdelek Sledenje aktivnosti 24/7.

Srčni utrip

Če uporabljate funkcijo Neprekinjeno merjenje srčnega utripa, vam ura neprekinjeno meri srčni utrip in ga prikazuje v prikazu srčnega utripa.

Neprekinjeno merjenje srčnega utripa omogoča, da spremljate najvišje in najnižje dnevne vrednosti svojega srčnega utripa in preverite, koliko je znašal vaš najnižji srčni utrip prejšnjo noč. Funkcijo neprekinjenega merjenja srčnega utripa na uri lahko vklopite, izklopite ali preklopite v način merjenja samo ponoči v možnosti Nastavitve > Splošne nastavitve > Neprekinjeno merjenje srčnega utripa.

Za več informacij glejte razdelek Neprekinjeno merjenje srčnega utripa.

Če ne uporabljate funkcije Neprekinjeno merjenje srčnega utripa, lahko vseeno hitro preverite svoj trenutni srčni utrip, ne da bi začeli z vadbo. Zapnite zapestni pašček, izberite ustrezen prikaz ure in se dotaknite zaslona, da se izpiše vaš trenutni srčni utrip. Pritisnite gumb, da se vrnete na prikaz ure s srčnim utripom.

Zadnje vadbe

Oglejte si čas od zadnje vadbe in šport zadnje vadbe.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate povzetke vadb zadnjih 14 dni. Izberite vadbo, ki si jo želite ogledati, tako da podrsate navzgor/navzdol, nato pa se dotaknite zaslona, da odprete povzetek. Za več informacij glejte razdelek Povzetek treninga.

Prikaz ure Nightly Recharge


Ko se zbudite, si lahko ogledate status Nightly Recharge. Status Nightly Recharge vam pove, kako dobro ste se regenerirali čez noč. Funkcija Nightly Recharge združuje samodejno izmerjene podatke o tem, kako se je vaš avtonomni živčni sistem (AŽS) umiril v prvih urah spanca (status AŽS) in kako dober je bil vaš spanec (status spanca). Za več informacij pritisnite podrobnosti o statusu AŽS ali podrobnosti o statusu spanca.

Za več informacij glejte razdelek Merjenje regeneracije s funkcijo Nightly Recharge™ ali Sledenje spanja Sleep Plus Stages™.

Prikaz ure FitSpark


Ura predlaga najbolj primerne cilje treninga za vas na podlagi zgodovine treningov, ravni fizične pripravljenosti in trenutnega stanja regeneracije. Dotaknite se prikaza ure, da prikažete vse predlagane cilje treninga. Za ogled podrobnih informacij o cilju treninga pritisnite enega od predlaganih vadbenih ciljev.

Za več informacij glejte razdelek Dnevni vodnik za trening FitSpark.

Vreme

Preverite aktualno vremensko napoved po urah neposredno na svojem zapestju. Dotaknite se zaslona za ogled podrobnejših vremenskih podatkov, vključno z npr. hitrostjo in smerjo vetra, vlažnostjo ter možnostjo padavin, prav tako pa tudi 3-urno vremensko napoved za naslednji dan in 6-urno napoved za dan zatem.

Za več informacij glejte razdelek Vreme.

Tedenski povzetek

Oglejte si povzetek svojih tedenskih treningov. Skupni čas trajanja treningov čez teden, ki se deli na različna območja treninga, je prikazan na zaslonu. Za podrobnejši prikaz se dotaknite zaslona. Prikažete lahko razdaljo, treninge, skupno porabo kalorij in čas, ko ste trenirali v posameznih območjih srčnega utripa. Poleg tega so na voljo tudi povzetek in podatki prejšnjega tedna ter načrtovane vadbe za prihodnji teden.

Podrsajte navzdol in se dotaknite zaslona, da prikažete več informacij o posamezni vadbi.

Ne pozabite, da prikazov ure in vsebine ne morete urejati.

Vaše ime

Prikazani so čas, datum in vaše ime.

Upravljanje glasbe

Glasbo in vsebine, ki se predvajajo v telefonu, lahko upravljate z uro na prikazu ure za upravljanje glasbe.

Za več informacij glejte razdelek Upravljanje glasbe.