Ozadja ure

Ozadja ure prikažejo veliko več kot le čas. Ozadje ure vsebuje najbolj aktualne in pomembne informacije, vključno s stanjem aktivnosti, srčnim utripom, zadnjimi treningi, stanjem Nightly Recharge, predlogi za vadbo na zahtevo FitSpark, vremenom in tedenskim povzetkom vadbe. Po ozadjih ure se lahko pomikate tako, da podrsate levo ali desno, za bolj podroben pogled pa tapnete ozadje ure.

Polar Ignite 2 podpira do deset različnih ozadij ure. Odprite Menu (Meni) > Watch views (Ozadje ure) in izberite, katera ozadja ure bodo prikazana na zaslonu v prikazu časa.

Izbirate lahko med analognim in digitalnim prikazom, ki ga določite v Watch settings (Nastavitve ure).

Time (Čas)

Osnovno ozadje ure s časom in datumom.

Activity (Aktivnost)

Palični grafikon okoli ozadja ure in odstotek pod časom in datumom kažeta vaš napredek glede na dnevni cilj aktivnosti.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate naslednje podrobnosti skupne dnevne aktivnosti:

  • Koraki, ki ste jih doslej prehodili. Podatki o količini in vrsti gibanja telesa se beležijo in pretvarjajo v oceno korakov.
  • Aktivni čas vam pokaže skupni čas gibanja telesa, ki je dobro za vaše telo in zdravje.
  • Kalorije, porabljene z vadbo, aktivnost in BMR (osnovno hitrost presnove: minimalna aktivnost presnove, potrebna za vzdrževanje življenja).

Za več informacij glejte poglavje Sledenje aktivnosti 24/7.

Srčni utrip

Če uporabljate funkcijo Continuous heart rate (Neprekinjeno merjenje srčnega utripa), vam ura neprekinjeno meri srčni utrip in ga prikazuje na ozadju s srčnim utripom.

Funkcija Neprekinjenega merjenja srčnega utripa vam omogoča, da spremljate najvišje in najnižje dnevne vrednosti svojega srčnega utripa in preverite, koliko je znašal vaš najnižji srčni utrip prejšnjo noč. Funkcijo neprekinjenega merjenja srčnega utripa na uri lahko vklopite, izklopite ali preklopite na način merjenja samo ponoči v možnosti Settings (Nastavitve) > General settings (Splošne nastavitve) > Continuous HR tracking (Neprekinjeno merjenje srčnega utripa).

Za več informacij glejte poglavje Neprekinjeno merjenje srčnega utripa.

Če ne uporabljate funkcije Neprekinjeno merjenje srčnega utripa, lahko vseeno hitro preverite svoj trenutni srčni utrip, ne da bi začeli z vadbo. Zapnite zapestni pašček, izberite to ozadje ure in tapnite zaslon, da se izpiše vaš trenutni srčni utrip. Pritisnite gumb, da se vrnete na ozadje s srčnim utripom.

Zadnje vadbe

Oglejte si čas od zadnje vadbe in zadnji vadbeni šport.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate povzetke vaših vadb zadnjih 14 dni. Izberite vadbo, ki si jo želite ogledati, tako da podrsate navzgor/navzdol, nato pa se dotaknite zaslona, da odprete povzetek. Za več informacij glejte poglavje Povzetek treninga.

Ozadje ure z Nightly Recharge


Ko se zbudite, si lahko ogledate status Nightly Recharge. Status Nightly Recharge vam pove, kako dobro ste se regenerirali čez noč. Funkcija Nightly Recharge združuje samodejno izmerjene podatke o tem, kako se je vaš avtonomni živčni sistem (AŽS) umiril v prvih urah spanca (status AŽS) in kako dober je bil vaš spanec (status spanca). Za več informacij tapnite podrobnosti o statusu AŽS ali podrobnosti o statusu spanca.

Za več informacij glejte Nightly Recharge™ recovery measurement (merjenje regeneracije Nightly Recharge™) ali Sleep Plus Stages™ sleep tracking (sledenje spanju Sleep Plus Stages™).

Ozadje ure s FitSpark


Vaša ura predlaga najbolj primerne vadbene cilje za vas na podlagi zgodovine vadb, telesne pripravljenosti in trenutnega statusa regeneracije. Tapnite prikaz ure, da se prikažejo vsi predlagani vadbeni cilji. Za ogled podrobnih informacij o vadbenem cilju tapnite enega od predlaganih vadbenih ciljev.

Za več informacij glejte FitSpark daily training guide (Dnevni vodnik za vadbo FitSpark™).

Weather (Vreme)

Preverite aktualno vremensko napoved po urah neposredno na svojem zapestju. Tapnite zaslon, da prikažete podrobnejše vremenske podatke, vključno z npr. hitrostjo in smerjo vetra, vlažnostjo ter možnostjo padavin, prav tako pa tudi triurno vremensko napoved za naslednji dan in šesturno napoved za dan zatem.

Za več informacij glejte razdelek Vreme.

Tedenski povzetek

Oglejte si povzetek svojih tedenskih treningov. Skupni čas trajanja treningov čez teden, ki se deli na različna območja treninga, je prikazan na zaslonu. Za podrobnejši prikaz tapnite zaslon. Ogledali si boste lahko razdaljo, treninge, skupno porabo kalorij in čas, ko ste trenirali v posameznih območjih srčnega utripa. Poleg tega so na voljo tudi povzetek in podatki prejšnjega tedna ter načrtovane vadbe za prihodnji teden.

Podrsajte navzdol in tapnite zaslon, da prikažete več informacij o posamezni vadbi.

Ne pozabite, da ozadij ure in vsebine ne morete urejati.

Vaše ime

Prikazani so čas, datum in vaše ime.

Upravljanje glasbe

Zdaj lahko glasbo in vsebine, ki se predvajajo v vašem telefonu, upravljate s svojo uro na ozadju za upravljanje glasbe.

Za več informacij glejte razdelek Upravljanje glasbe.