Polar Grit X2 Pro ‑käyttöohje

Tutustu uuteen kelloosi tämän käyttöohjeen avulla. Opetusvideoita ja usein kysyttyjä kysymyksiä on osoitteessa support.polar.com/fi/grit-x2-pro.

Esittely

Onnittelut Polar Grit X2 Pron valinnasta!

Polar Grit X2 Pro on kestävä premium-urheilukello, jonka edistykselliset navigointi- ja urheiluominaisuudet auttavat suunnistamaan ja suoriutumaan kaikissa olosuhteissa. Korkearesoluutioinen AMOLED-kosketusnäyttö näyttää tiedot kristallinkirkkaasti myös haastavimmissa olosuhteissa, ja se on suojattu naarmuja kestävällä safiirilasilla ja ruostumattomasta teräksestä valmistetulla kehyksellä. Pitkä akunkesto ja kattavat treeni- ja palautumistyökalut tekevät Polar Grit X2 Prosta täydellisen työkalun sekä ympäröivän maailman että oman suorituskyvyn rajojen tutkimiseen.

Kaksitaajuuksinen GPS ja offline-kartat pitävät sinut aina reitillä, joten voit tutustua uusiin paikkoihin turvallisin mielin. Voit ladata yksityiskohtaisia topografisia karttoja Polar Flow ‑verkkopalvelusta ja siirtää ne kelloon tietokoneella. Treenien aikana kartat ovat saatavilla koko näytön karttanavigoinnin treeninäkymässä, ja treenien ulkopuolella voit käyttää niitä navigointinäkymän kautta. Voit käyttää offline-karttojen kanssa myös kellon muita navigointiominaisuuksia, joita ovat muun muassa Reittiopastus, Komoot-reitit, Takaisin alkuun ja Takaisin samaa reittiä. Voit suunnitella yksityiskohtaisia reittejä Komootissa ja synkata ne kelloosi Polar Flow ‑sovelluksella. Näin sinulla on reittiopas aina mukanasi. Reitti- ja korkeusprofiilit auttavat hahmottamaan tarkemmin tulevan seikkailusi ja seuraamaan edistymistäsi reitillä. Kuljettu reitti auttaa palaamaan samaa reittiä takaisin. Takaisin samaa reittiä- ja Takaisin alkuun ‑toiminnot ohjaavat sinut takaisin treenisi lähtöpisteeseen – voit valita opastuksen samaa reittiä pitkin tai suoran suunnan alkupisteeseen.

Kellossa on edistyneitä ulkotreeniominaisuuksia, kuten nousu-/laskunopeus, VAM ja 3D-nopeus. Nousu-/laskunopeus on reaaliaikainen nousujen ja laskujen mittaustoiminto, joka näyttää, kuinka monta metriä nouset tai laskeudut minuutissa, ja huomioi vain korkeussuuntaisen liikkumisen. VAM mittaa keskimääräistä nousunopeuttasi pystysuuntaisina metreinä tunnissa sekä 30 edellisen sekunnin aikana että kierroksen alusta lähtien. 3D-nopeus mittaa nopeuttasi ottaen huomioon sekä pysty- että vaakasuuntaisen liikkeen. Hill Splitter™ ‑toiminnon avulla tiedät, kuinka suoriuduit treenin ylä- ja alamäissä. Hill Splitter tunnistaa automaattisesti kaikki ylä- ja alamäet nopeus-, matka- ja korkeustietojen perusteella.

Polar Elixir™ ‑biomittausteknologioiden ansiosta Polar Grit X2 Pro voi mitata ihon lämpötilaa, veren happipitoisuutta ja sydämen sähköistä toimintaa EKG-rannemittauksella ja neljännen sukupolven optisella sykkeen mittauksella.

Treenikuormituksen ja palautumisen seurantatyökalut auttavat optimoimaan treenin ja välttämään ylikunnon. Ainutlaatuinen Recovery Pro ‑palautumistoiminto auttaa välttämään liiallista treenaamista ja vammoja. Se mittaa kehosi palautumista ja tarjoaa palautumisoppaan sekä ohjausta. Olennainen osa Recovery Pro ‑toimintoa on Ortostaattinen testi, jonka tekemiseen voi nyt käyttää ranteesta tehtävää EKG-testiä yhdistetyn Polar-sykesensorin sijasta. Training Load Pro auttaa treenaamaan juuri sopivasti, jotta saavutat parhaat mahdolliset tulokset. Polarin testeillä voit arvioida oman kuntotasosi ja seurata kehittymistäsi ajan mittaan. Juoksukuntotestin avulla voit selvittää juoksusuorituksesi nykytason ja mukauttaa syke-, nopeus- ja tehoalueesi yksilöllisesti, jotta saat aina parhaan hyödyn irti lenkeistäsi. Voit selvittää testillä myös maksimisykkeesi. Pyöräilykuntotesti auttaa asettamaan yksilölliset tehoalueet ja kertoo funktionaalisen kynnystehosi. Jalkojen palautumistesti kertoo muutamassa minuutissa, ovatko jalkasi valmiina korkean intensiteetin treeniin. Erikoisvälineitä ei tarvita – kello riittää.

Grit X2 Pro näyttää herätessäsi täyden analyysin kehosi palautumisesta yön aikana sekä ennusteen energiatasostasi ja vireystilastasi tulevana päivänä. Sleep Plus Stages™ ‑unen seuranta tarkkailee univaiheitasi (REM-uni, kevyt uni ja syvä uni) sekä antaa unipalautetta ja numeerisen unituloksen. Nightly Recharge™ on yön aikana tehtävä palautumisen mittaus, joka kertoo, kuinka hyvin olet palautunut päivän haasteista. Sleepwise™-ominaisuus auttaa hahmottamaan, miten uni vaikuttaa vireystilaasi ja suorituskykyysi päiväsaikaan.

Muita keskeisiä ominaisuuksia:

• Huolehdi energiatasoistasi koko treenin ajan uuden FuelWise™-tankkausavustajan tuella. FuelWise™ muistuttaa sinua tankkaamaan ja auttaa pitämään energiatasot riittävinä pitkien treenien aikana.

• Voit myös seurata, miten kehosi käyttää eri energianlähteitä treenin aikana.

• Tee juoksu- ja pyörälenkeistäsi entistä jännittävämpiä Strava Live ‑segmenteillä. Saat ilmoituksia lähellä olevista segmenteistä, näet reaaliaikaista suoritustietoa segmenttien aikana ja voit tarkistaa tuloksesi heti suorituksesi jälkeen.
  • Juoksuteho antaa kattavan kuvan juoksuharjoituksen intensiteetistä.
  • Uintitilastot-ominaisuus havaitsee sykkeen, uintityylin, uintimatkan, vauhdin, vedot ja lepoajat automaattisesti. Järjestelmä pystyy seuraamaan uintimatkaa ja vetoja myös avovesiuinnissa.
  • Lepovaiheen optimointi seuraa sykettäsi voimaharjoittelun aikana ja antaa yksilöllistä opastusta lepovaiheen sopivasta pituudesta. Toiminto ilmoittaa, kun olet riittävän palautunut aloittamaan seuraavan setin.

• FitSpark™-treeniopas tarjoaa palautumis- ja valmiustasosi sekä treenihistoriasi mukaisia treenejä ja varmistaa siten, että olet valmiina uusiin koitoksiin.
  • Äänipalaute-toiminnolla saat treenin aikana reaaliaikaisia ääniohjeita Polar Flow ‑sovelluksesta kuulokkeisiisi tai kaiuttimiisi.
  • Polar Grit X2 Prossa on älykellojen keskeiset ominaisuudet: musiikin hallinta, sää ja puhelimen ilmoitukset.
  • Vaihdettavien rannekkeiden avulla voit mukauttaa kellon tyyliisi tilanteessa kuin tilanteessa.
  • Polar Grit X2 Pro tukee yli 150:tä urheilulajia. Voit lisätä suosikkilajisi kelloon Polar Flow’ssa ja muokata lajikohtaisia treeninäkymiä mieltymystesi mukaan, jotta näet treeneissä haluamasi tiedot.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan käyttäjäkokemusta kehittämällä tuotteitamme edelleen. Muista päivittää kellon laiteohjelmisto aina, kun uusi versio on saatavilla, jotta kellosi pysyy ajan tasalla ja saat siitä kaiken irti. Laiteohjelmistopäivitykset parantavat kellon toimintaa tuomalla siihen parannuksia.

Hyödynnä Polar Grit X2 Pron kaikki mahdollisuudet

Liitä kellosi Polar-järjestelmään ja hyödynnä kaikki sen tarjoamat mahdollisuudet.

Polar Flow -sovellus

Hanki Polar Flow ‑sovellus App Store®- tai Google PlayTM ‑kaupasta. Synkronoi kello ja Polar Flow -sovellus treenin jälkeen, niin saat välittömästi yhteenvedon ja palautetta treenituloksestasi ja suorituksestasi. Polar Flow -sovelluksesta näet myös, miten aktiivinen olet ollut päivän aikana, miten kehosi on palautunut treenaamisesta ja stressistä yön aikana sekä miten olet nukkunut. Yön aikana automaattisesti mitattujen Nightly Recharge ‑tietojen ja muiden mitattujen parametrien pohjalta saat Polar Flow ‑sovelluksessa henkilökohtaisia päivittäisiä liikunta- ja univinkkejä sekä erityisen rankkoina päivinä energiatasojen säätelyvinkkejä.

Polar Flow -verkkopalvelu

Synkronoi harjoitustiedot Polar Flow ‑verkkopalveluun tietokoneen FlowSync-ohjelman tai Polar Flow ‑sovelluksen avulla. Verkkopalvelussa voit suunnitella treenejä, seurata saavutuksiasi, saat ohjeita ja näet yksityiskohtaiset tiedot treenituloksistasi, aktiivisuudestasi ja nukkumisestasi. Kerro ystävillesi saavutuksistasi, etsi muita ahkeria liikkujia ja hae lisämotivaatiota sosiaalisista treeniyhteisöistä.

Kaikki tämä on osoitteessa flow.polar.com.