Brukerhåndbok for Polar Grit X2 Pro

Denne brukerhåndboken hjelper deg i gang med den nye klokken din. Du kan se videoveiledninger og vanlige spørsmål på support.polar.com/en/grit-x2-pro.

Innledning

Gratulerer med din nye Polar Grit X2 Pro!

Polar Grit X2 Pro er en røff og robust utendørs sportsklokke av militær kvalitet som utstyrer oppdagere og eventyrere med et høyteknologisk verktøysett for å navigere og prestere i ethvert miljø med all nødvendig selvtillit. AMOLED-berøringsskjermen med høy oppløsning er beskyttet av ripebestandig safirkrystallglass og ramme i rustfritt stål. Den viser viktig informasjon tydelig, selv under de mest krevende forhold. Polar Grit X2 Pro er utstyrt med lang batteritid og en omfattende pakke med trenings- og restitusjonsverktøy og er et viktig redskap laget for å oppdage både planetens og kroppens underverker.

Med tofrekvent-GPS og offline-kart vet du alltid hvor du er, slik at du kan utforske ethvert miljø med full selvtillit. Du kan laste ned detaljerte topografiske kart fra Polar Flow-nettjenesten og overføre dem til klokken ved hjelp av en datamaskin. Under trening er kartene tilgjengelige som en treningsvisning for kartnavigasjon i full skjerm, og utenom treningen kan du få tilgang til dem via navigasjonsvisningen. Du kan bruke offline-kart med andre navigasjonsfunksjoner på klokken, som Ruteveiledning, komoot-ruter, Tilbake samme rute og Tilbake til start. Med komoot kan du planlegge detaljerte ruter og synkronisere dem med klokken ved hjelp av Polar Flow-appen for å få ruteveiledning i sanntid mens du er ute og trener. Rute- og høydeprofiler hjelper deg til å planlegge fremtidige eventyr enda bedre og se hvor du er langs ruten. Brødsmuler gjør at du kan gå tilbake veien du kom, ved å følge sporet av geolokaliserte merker du har etterlatt deg. Funksjonene Tilbake samme rute og Tilbake til start leder deg tilbake til startpunktet – du kan velge å bli ledet via samme rute eller ved å vise retningen til startpunktet.

Klokken kommer med avanserte treningsmarkører for uteidrett, inkludert Vertikal hastighet, VAM og 3D-hastighet. Vertikal hastighet er en umiddelbar sanntidsmåling av opp- og nedstigning som brukes til å beregne hvor mange meter eller fot du stiger eller synker per minutt, og tar kun høyde med i beregningen. VAM måler gjennomsnittlig stigningshastighet i vertikale meter per time, både i et 30-sekunders vindu og siden starten av en etappe. 3D-hastighet måler hastighet ved å ta både vertikal og horisontal bevegelse med i beregningen. Med Hill Splitter får du vite hvordan du presterte i mot- og nedoverbakker underveis i treningsøkten. Hill Splitter bruker hastighet, distanse og høydedata til automatisk å gjenkjenne alle mot- og nedoverbakker.

Biomålingsteknologien Polar Elixir utruster Polar Grit X2 Pro med muligheten til å måle hudtemperatur, oksygeninnhold i blodet og hjertets elektriske signaler med EKG-test på håndleddet og Gen-4 optisk pulsmåling.

Verktøy for treningsbelastning og restitusjon lar deg optimalisere treningen og unngå overtrening. Den unike restitusjonsløsningen Recovery Pro bidrar til å forhindre overtrening og skade. Den måler hvor restituert kroppen din er, og gir deg tilbakemelding på restitusjon og veiledning. Med EKG-test på håndleddet kan du utføre ortostatisk test, en viktig del av Recovery Pro-funksjonen, uten en sammenkoblet Polar-pulssensor. Nå din ideelle treningsmengde for å yte ditt beste ved hjelp av Training Load Pro. Registrer fremgang over tid med Polar-tester. Med Ytelsestest for løping får du vite hvordan løpeytelsen din er nå, og den gjør det mulig å tilpasse puls-, hastighets- og effektsoner slik at du alltid får best utbytte av løpeturene. Du kan også finne makspuls med denne testen. Ytelsestest for sykling gjør at du kan tilpasse effektsoner og oppdage din personlige funksjonelle terskeleffekt. Med Restitusjonstest for ben finner du ut om benene dine er klare for trening med høy intensitet i løpet av noen få minutter uten behov for spesialutstyr – alt du trenger, er klokken.

Med Grit X2 Pro får du en detaljert analyse av kroppens restitusjon over natten og en prognose for energinivået for dagen som ligger foran deg. Søvnregistreringen Sleep Plus Stages™ overvåker søvnstadiene dine (REM, lett og dyp søvn), og gir deg tilbakemelding om søvnen din, samt en numerisk søvnvurdering. Nightly Recharge er en nattlig restitusjonsmåling som viser hvor godt du henter deg inn etter dagens krav. Med Sleepwise-funksjonen kan du forstå hvordan søvnen bidrar til dagens våkenhetsnivå og dagsform.

Andre viktige funksjoner omfatter:

 • Hold energinivået oppe gjennom hele treningsøkten ved hjelp av den nye FuelWise energipåfyllingsassistenten. FuelWise gir påminnelser om påfyll av energi og gjør det lettere å vedlikeholde tilstrekkelig energinivå under langøkter.

 • Se hvordan kroppen din benytter seg av forskjellige energikilder under en treningsøkt.

 • Gjør løpe- og sykkelturene dine mer spennende med Strava Live-segmenter. Få varsler om segmenter i nærheten, se ytelsesdata i sanntid under et segment, og sjekk resultatene dine rett etter at du har fullført.
 • Få mer omfattende innsikt i intensiteten av løpeøktene dine med Effekt ved løping.
 • Med Svømmeberegninger-funksjonen registreres puls, svømmestil, distanse, tempo, takt og hviletider automatisk. Distanse og takt måles også ved svømming i åpent vann.
 • Hvileveilederen analyser pulsen mens du driver styrketrening slik at du får personlig tilpasset veiledning for å optimalisere hviletiden. Den gjør dette ved å varsle deg når du er klart til å begynne neste sett, slik at du ikke starter før du er tilstrekkelig restituert.

 • Treningsveilederen FitSpark sørger for at du trener variert med ferdiglagde treningsprogrammer tilpasset restitusjonsnivået, treningshistorikken og dagsformen din.
 • Taleveiledning-funksjonen lar deg få taleveiledning i sanntid via Polar Flow-appen med hodetelefoner eller høyttalere mens du trener.
 • Polar Grit X2 Pro leveres med essensielle smartklokkefunksjoner: musikkontroll, vær og telefonvarsler.
 • De utskiftbare reimene gjør det enkelt å tilpasse klokken alt etter situasjonen du befinner deg i og dagens humør og stil.
 • Polar Grit X2 Pro har støtte or over 150 forskjellige sporter. Via Polar Flow kan du legge de sportsprofilene du bruker mest, på klokken og tilpasse sportsspesifikke treningsvisninger basert på egne preferanser og markørene du vil måle under trening.

Vi utvikler kontinuerlig produktene våre for å skape en bedre brukeropplevelse. For å holde klokken oppdatert og oppnå best mulig ytelse må du alltid sørge for å oppdatere programvaren når en ny versjon er tilgjengelig. Firmwareoppdateringene forbedrer funksjonaliteten til klokken gjennom forbedringer.

Få fullt utbytte av Polar Grit X2 Pro

Koble deg til Polars økosystem slik at du får mest mulig ut av klokken.

Polar Flow-appen

Last ned Polar Flow-appen fra App Store® eller Google PlayTM. Synkroniser klokken din med Flow-appen etter trening, og få en umiddelbar oversikt over og tilbakemelding på treningsresultatene og ytelsen din. I Flow-appen kan du også se hvor aktiv du har vært i løpet av dagen, hvordan kroppen din har restituert seg fra trening og stress i løpet av natten, og hvor godt du har sovet. Basert på den automatiske nattlige Nightly Recharge-målingen og andre parametere vi har målt hos deg, får du personlig tilpassede tips i Flow-appen om trening, og tips om søvn og regulering av energinivået ditt de dagene det virkelig butter imot.

Polar Flow-nettjenesten

Synkroniser treningsdataene dine med Polar Flow-nettjenesten ved hjelp av FlowSync-programvare på datamaskinen din eller via Flow-appen. I nettjenesten kan du planlegge treningen, følge med på prestasjonene dine, få veiledning og se en detaljert analyse av treningsresultater, aktivitet og søvn. Fortell vennene dine om fremgangen din, finn treningskompiser og få motivasjon fra ditt sosiale treningsfellesskap.

Du finner alt dette på flow.polar.com.