Du är här: Polar GoFit > Activarium

Activarium

Activarium är ett spel som eleverna kan spela med den dagliga aktivitet som de samlar på sina aktivitetsmätare: Ju mer daglig aktivitet på Polar Active, desto fler aktivitetspoäng i Activarium!

Varje elev har sin egen fisk som representerar henne/honom i spelet, och tillsammans som grupp bygger eleverna en struktur, som t.ex. ett slott eller ett skeppsvrak, genom att nå sitt dagliga aktivitetsmål. Eleverna kan se hur byggnadsprojektet fortskrider och med de insamlade aktivitetspoängen kan de anpassa sina fiskar. Lärare kan också köpa dekorationer för Activarium med kursens aktivitetspoäng.

Activarium kan aktiveras för alla kurser. Flera Activarium kan användas samtidigt. Skolan kan visa antingen alla aktiverade Activarium eller till exempel ett som har valts ut på en stor skärm i skolan. Elever kan få tillgång till Activarium för en kurs efter att ha loggat in på webbtjänsten om Activarium har aktiverats.

Activarium ingår inte automatiskt i licenserna för Polar GoFit. Det måste köpas separat för skolan.

Se även Aktivera Activarium för en kurs, Öppna Activarium, Dekorera Activarium och Öppna Activarium-visning.

Aktivitetspoäng

Den dagliga aktiviteten som eleverna samlar ihop på sina aktivitetsmätare omvandlas till aktivitetspoäng. Fisken kan anpassas och Activarium kan dekoreras med aktivitetspoäng.

Det finns tre typer av aktivitetspoäng:

• All daglig aktivitet som en elev samlar ihop ökar hans/hennes individuella aktivitetspoäng. Eleverna kan anpassa sin egen fisk med dessa aktivitetspoäng. Att anpassa innebär att köpa tillbehör och ändra färg och mönster.
  • Den dagliga aktivitet eleverna gradvis samlar ihop bygger upp den valda strukturen automatiskt.
  • Den ihopsamlade aktiviteten som överskrider det dagliga aktivitetsmålet ökar kursens aktivitetspoäng. Läraren kan dekorera Activarium med dessa aktivitetspoäng.

Activarium-kontroller

Peka på det övre högra hörnet av Activarium. En meny visas.

I kursens Activarium:

Slå på och av ljudet genom att klicka på den första ikonen.
Visa Activarium i helskärmsläge genom att klicka på den andra ikonen.
Köp dekorationer för Activarium genom att klicka på den tredje ikonen.

I kursens eller skolans Activarium-visning:

Slå på och av ljudet genom att klicka på den första ikonen.
Visa Activarium i helskärmsläge genom att klicka på den andra ikonen.