Polar GoFit

Individualiserad hälso- och idrottsundervisning med pulsmätning och konditionsbedömning.

Polar GoFit är ett idrottsekosystem med pulsmätning och konditionsbedömningar. Det gör att du enkelt kan se, analysera och utvärdera dina elevers fysiska aktivitet online. Det hjälper dig att motivera dem att ha en hälsosam livsstil och ge dem lektioner som de kommer ihåg – lektioner för livet.

Polar GoFit består av två delar: webbtjänsten Polar GoFit (polargofit.com) och Polar GoFit-programmet.

Webbtjänsten Polar GoFit används för att:

• hantera lärar- och elevekonton
  • hantera skolans pulsmätningsenheter
  • hantera utvärderingstyper
  • hålla pulskurser och för att hantera kursinställningar och -deltagare
  • hålla konditionstester
  • få kurssummeringar
  • få kursutvärdering och rapporter med elevuppgifter
  • få skolrapporter.

Programmet Polar GoFit används för att:

• hålla pulslektioner relaterade till pulskurser
  • övervaka elevernas puls under lektioner
  • få feedback direkt efter pulslektioner.

Logga in

Logga in på webbtjänsten på Polar GoFits hemsida (www.polargofit.com). Det första användarkontot för lärare skapades när licenserna köptes. En länk för att välja ett lösenord för kontona lämnades i välkomstmeddelandet. Fler användarkonton för lärare kan skapas när du har loggat in. Både lärare and elever använder samma inloggningssida.

Allmänna krav:

• Polar GoFit-konto
  • Dator med en Internetanslutning för att få åtkomst till webbtjänsten Polar GoFit

För att kunna hålla pulslektioner, även:

• En iPad eller en Google Chromebook och en pålitlig och snabb mobildata- eller Wi-Fi-anslutning
  • Polar GoFit iOS-appen från App Store eller Polar GoFit Chromebook-appen från Google Play
  • Polar GoFit-kompatibla pulsmätningsenheter

Webbläsare

Vi rekommenderar att man använder de senaste versionerna av moderna webbläsare.

Det är inte rekommenderat att använda Internet Explorer.

iPad

• iPadOS 13.2 eller nyare

Chromebook

• Chromebook med Bluetooth 5.0 eller nyare

Polar GoFit-kompatibla enheter

Polar GoFit-appen använder Bluetooth®-teknik och är kompatibel med flera Polar pulssensorer. Mer information om kompatibla pulssensorer finns i Polar GoFit-kompatibla enheter.

Proxyinställningar

Kontrollera att din webbläsares proxyinställningar är korrekta. Kontakta din IT-administratör om du behöver hjälp med webbläsarinställningarna.

Om användarhandboken

Användarhandboken innehåller anvisningar för olika delar av webbtjänsten. Du kan ladda ner hela användarhandboken i PDF-format genom att klicka på "Ladda ner i PDF-format" i navigeringspanelen till vänster.

Om Polar GoFit-appen.

Lärarna använder Polar GoFit iPad-appen/Chromebook-appen för att följa och dela pulsdata under idrottslektioner. Dataöverföringen mellan Polar GoFit-appen och Polar GoFit webbtjänst är automatisk.

Licensavtal

Alla lärare måste godkänna licensavtalet när de loggar in till webbtjänsten för första gången. Licensavtalet kan öppnas genom att klicka på Juridiskt meddelande i Polar GoFit sidfot.