Mikä on Ignite 3:n akunkesto?

Ignite 3:ssa on sisäinen ladattava akku. Akunkestoon vaikuttavat monet tekijät, kuten kellon käyttöympäristön lämpötila, käyttämäsi toiminnot, taustavalon käyttö sekä akun ikä. Alla esimerkejä akunkestosta kolmessa erilaisessa käyttötilanteessa:

Täyden mittaustarkkuuden treenitila: Jopa 18 tuntia

• Optinen sykkeenmittaus: KYLLÄ
  • Yhdistetty BLE-sykesensori: EI
  • Kaksitaajuuksinen GPS: KYLLÄ (tallennus sekunnin välein)
  • Näyttö aina päällä: EI
  • Esimerkkilajiprofiili: Juoksu

Tässä tilassa käytössä ovat tehokkaimmat ja tarkimmat treenien seurantatoimintomme, mutta akku kuluu nopeammin.

Virtaa säästävä treenitila: Jopa 88 tuntia

• Optinen sykkeenmittaus: EI
  • Yhdistetty BLE-sykesensori: EI
  • Yksitaajuuksinen GPS: KYLLÄ (tallennus 2 minuutin välein)
  • Näyttö aina päällä: EI
  • Esimerkkilajiprofiili: Pyöräily

Tässä tilassa akku kestää treeneissä pisimpään, mutta mittaustoimintoja on rajoitettu.

Älykellotila: Jopa 5 päivää

• Ympärivuorokautinen optinen sykeseuranta: KYLLÄ
  • Puhelimen ilmoitukset: KYLLÄ
  • Näyttö aina päällä: EI
  • Älä häiritse ‑tila: KYLLÄ (8 tuntia yössä)
  • Ei treenejä

Tämä tila on suunniteltu päivittäiseen käyttöön ja unen ja aktiivisuuden seurantaan ilman treenejä.

Akunkestoon vaikuttavia tekijöitä

Seuraavat asetukset ja olosuhteet vaikuttavat akunkestoon:

Jatkuva sykeseuranta on oletusarvoisesti käytössä Polar Ignite 3:ssa. Jatkuvan sykeseurannan pitäminen päällä kuluttaa akkua nopeammin. Päällä vain yöaikaan ‑tilan käyttö parantaa akunkestoa. Voit ottaa kellon jatkuvan sykeseurannan käyttöön, poistaa sen käytöstä tai ottaa sen käyttöön vain yöaikaan siirtymällä kohtaan Asetukset > Yleisasetukset > Jatkuva sykeseuranta.

Näytön Aina päällä ‑tila on oletusarvoisesti pois käytöstä Polar Ignite 3:ssa, eli näyttö sammuu kokonaan, kun sitä ei käytetä. Jos käytät kellossasi näytön Aina päällä ‑tilaa (ajannäyttötilassa tai treenien aikana), kellon akku kuluu huomattavasti oletusasetusta nopeammin. Jos haluat, että näytöllä näytetään aina kellonaika, voit ottaa näytön Aina päällä ‑tilan käyttöön kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Näyttö aina päällä > valitse Näytä aika. Jos haluat käyttää Aina päällä ‑tilaa treenin aikana, avaa Pikavalikko pyyhkäisemällä alaspäin näytön yläreunasta ja napauta Taustavalo-kuvaketta.

Taustavalo ei ole jatkuvasti päällä, koska se kuluttaa kellon akkua. Taustavalo syttyy automaattisesti päälle, kun käännät rannetta katsoaksesi kelloa. Taustavalon kirkkauden oletusasetus on Korkea. Voit pidentää akunkestoa vähentämällä taustavalon kirkkautta. Taustavalon kirkkautta voi säätää kohdassa Yleisasetukset valitsemalla asetukseksi Korkea, Keskitaso tai Matala. Näytössä on ympäristön valoisuuden anturi, joka säätää valon kirkkautta automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan.

Puhelimen ilmoitukset ja usein toistuva synkronointi Polar Flow ‑sovellukseen lyhentävät akunkestoa. Kun puhelimen ilmoitukset ovat käytössä, kellon ja puhelimen akut kuluvat nopeammin, sillä Bluetooth on jatkuvasti päällä. Myös ilmoitusten värinähälytykset ja taustavalon sytyttäminen ilmoitusten katselun ajaksi voi lyhentää akunkestoa merkittävästi, jos saat paljon ilmoituksia.

Akunkesto lyhenee huomattavasti myös silloin, kun lämpötila on selvästi nollan alapuolella. Kellon pitäminen päällystakin alla pitää laitteen lämpimänä ja pidentää akun kestoa.