Sykesensorin signaalin vastaanoton vianetsintä

Jos Polar-harjoitustietokoneesi/-sensorisi ei toimi asianmukaisesti, tee vianetsintä ennen kuin otat yhteyttä lähimpään Polar-palveluun.

1. Oletko pukenut sykesensorin päällesi oikein?
    Sykesensorin pitäisi olla kiinni ihossa, Polar-logo oikeinpäin. Katso esimerkkiä tästä.

2. Ovatko sykesensorin elektrodit täysin märät? Katso esimerkkiä tästä.

3. Ovatko sykesensori ja joustava kiinnitysvyö puhtaat?
    Lue lisätietoja tekstiilivyöllä varustetun sykesensorin hoitamisesta tai T31- ja T31C-lähettimistä. Katso myös opastusvideo.

4. Onko sykesensori yhteensopiva harjoitustietokoneen kanssa?

5. Onko GymLink-tiedonsiirtoa käyttävä harjoitustietokone enintään yhden metrin päässä sykesensorista?

6. Jos käytät Polar T31 -lähetintä, varmista, ettei yhden metrin päässä ole GymLink-tiedonsiirtoa käyttävää sykesensoria. Napsauta tässä minkä tyyppistä tiedonsiirtoa harjoitustietokone käyttää.

7. Ovatko sykelukemat epätavallisen korkeita tai muuten epätavallisia?
    Harjoitustietokoneen siirtäminen tai sykesensorin sijoittaminen toiseen kohtaan kehollasi voi auttaa. Mahdollisia häiriöitä aiheuttavia tekijöitä on lueteltu sivulla Epänormaaleja sykelukemia harjoituksen aikana.

8. Onko valtuuttamaton taho vaihtanut pariston? Joihinkin Polar-harjoitustietokoneisiin voit vaihtaa pariston itse, muihin suositellaan tämän teettämistä Polarin valtuutetussa huollossa. Katso lisätietoja tästä.

9. Vaihteleeko EKG-signaalin voimakkuus?
    EKG-signaalin voimakkuus vaihtelee yksilöllisen kudosrakenteen mukaisesti. Sykkeen mittaukseen liittyvät ongelmat ovat prosentuaalisesti yleisempiä vesiliikunnassa kuin normaalissa käytössä.

10. Käytitkö harjoitustietokonetta merivedessä tai sen lähistöllä tai uima-altaassa? Onko painikkeita painettu veden alla?
    Merivesi ja uima-altaiden kemikaalit voivat vaikuttaa EKG-signaalin vastaanottoon. Älä paina painikkeita veden alla, sillä tämä voi aiheuttaa vuotoja. Katso lisätietoja Polar-tuotteiden käytöstä vedessä sivulta Polar-tuotteet vesiliikunnassa.

11. Onko näyttö jäässä?
    Jos näyttö on jäätynyt, kokeile harjoituslaitteen nollaamista. Katso ohjeet harjoituslaitteen käyttöohjeesta.

Jos edellä annetut tiedot eivät auta, ota yhteys paikalliseen Polar-huoltopisteeseen täältä.