Reittiopastus (Grit X Pro, Grit X2 Pro, Pacer Pro, Vantage V2 ja Vantage V3)

Reittiopastus ohjaa sinua aiemmin tallentamillasi reiteillä ja reiteillä, jotka olet tuonut Flow-verkkopalveluun kolmannen osapuolen palveluista, kuten komootista tai Stravasta. Reittitiedostoja voi tuoda Flow-verkkopalveluun myös suoraan GPX- tai TCX-muodossa. Lisätietoja reittien tuomisesta on kohdassa Reitin tuominen Polar Flow ‑verkkopalveluun ja sen käyttäminen treenilaitteessa.

Reitin lisääminen kelloon

Voit lisätä reitin kelloosi tallentamalla sen suosikiksi Flow-verkkopalvelussa tai -sovelluksessa ja synkronoimalla sen sitten kelloosi. Katso lisätietoja kohdasta Suosikkien ja treenitavoitteiden hallinnointi Polar Flow’ssa.

Reitti- ja korkeusprofiilit Grit X2 Pro- ja Vantage V3 ‑kelloissa

Kun olet valinnut reitin, näet sen yleiskatsauksen ja korkeusprofiilin. Näin tunnistat helposti reitit ja tiedät, mitä voit odottaa treeniltäsi. Reitti- ja korkeusprofiilit ovat saatavana suunnitelluille ja suunnittelemattomille reiteille, mutta jos haluat käyttää opastettua reittiprofiilia, suunnittele reitti ensin ja synkkaa se kelloosi.

Reitti- ja korkeusprofiilit Grit X Pro-, Pacer Pro- ja Vantage V2 ‑kelloissa

Kun olet valinnut reitin, näet sen yleiskatsauksen ja korkeusprofiilin. Näin tunnistat helposti reitit ja tiedät, mitä voit odottaa treeniltäsi. Reitti- ja korkeusprofiilit ovat saatavana suunnitelluille ja suunnittelemattomille reiteille, mutta jos haluat käyttää opastettua reittiprofiilia, suunnittele reitti ensin ja synkkaa se kelloosi.

Suunniteltujen reittien kokonaisnousu ja -lasku

Kun aloitat suunnitellun reitin, näet näytöllä reitin kokonaisnousun ja -laskun. Seuratessasi reittiä nousu- ja laskulukemat päivittyvät, joten näet aina reitin jäljellä olevan nousun ja laskun. Näet myös kulloisenkin nousun tai laskun kaltevuuden. Tiedät siis aina, missä olet menossa ja kuinka paljon nousua ja laskua sinulla on vielä jäljellä. Kun seuraat suunnittelematonta reittiä, näet edellisen kilometrin nousun ja laskun sekä kulloisenkin nousun tai laskun kaltevuuden.

Treenin aloittaminen reittiopastusta käyttäen

Voit mennä reitin aloituspisteeseen, päätepisteeseen tai reitin lähimpään pisteeseen (reitin varrella oleva piste). Kellosi opastaa sinut ensin valitsemaasi aloituspisteeseen. Kun olet reitillä, kellosi opastaa sinut reitin loppuun asti. Noudata vain näytöllä näkyviä ohjeita. Näytön alareunasta näet, kuinka pitkä matka on vielä jäljellä.

1. Valitse haluamasi lajiprofiili ja paina treenin aloitustilassa VALO-nappia tai napauta PIKAVALIKON KUVAKETTA, niin pääset pikavalikkoon.
  2. Valitse luettelosta Reitit ja sitten reitti, jonka haluat kulkea.
  3. Lisää halutessasi hiilarimuistutus tai juomamuistutus ja valitse Aloita.
  4. Valitse piste, josta haluat aloittaa reitin: Aloituspisteestä, Reitin varrelta, Päätepisteestä vastak. suuntaan tai Reitin varrelta vastak. suuntaan
  5. Pysy treenin aloitustilassa, kunnes kello löytää sykkeesi ja GPS-satelliittisignaalit. Aloita sitten treeni painamalla OK-nappia. Kello saattaa pyytää sinua kalibroimaan kompassin ennen treenin aloittamista. Kalibroi se noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita.
  6. Kellosi opastaa sinut reitille. Kun saavut aloituspisteeseen, näyttöön tulee ilmoitus Reitin aloituspiste löydetty. Voit nyt aloittaa treenin.

Kun reitti on suoritettu, näyttöön tulee ilmoitus Reitin päätepiste saavutettu.

Ruudulla näkyvät tiedot (Grit X2 Pro ja Vantage V3)

• Nykyinen nousukulma/laskukulma
  • Nykyinen korkeus
  • Reitin nousu ja lasku (päivittyy matkan edetessä) suunnitelluilla reiteillä / viimeisen kilometrin nousu ja lasku suunnittelemattomilla reiteillä.

Näkymän lähentäminen

Paina karttanavigointinäkymässä OK, jotta pääset karttanavigointivalikkoon. Aktivoi kartan liikuttamisen ja zoomauksen tila valitsemalla Liikuta ja zoomaa. Voit zoomata karttaa YLÖS (+) ja ALAS (–) ‑napeilla  ja liikuttaa sitä pyyhkäisemällä näyttöä. Vahvista uusi zoomaustaso ja poistu tilasta painamalla lopuksi OK-nappia. Sijaintisi keskitetään kartalla automaattisesti. Jos poistut liikuttamisen ja zoomauksen tilasta painamalla TAKAISIN-nappia, karttanäkymä palautuu aiempaan zoomaustasoon.

Reitin vaihtaminen kesken treenin

Paina karttanavigointinäkymässä OK, jotta pääset karttanavigointivalikkoon. Valitse Reitit, jolloin kello kysyy: Haluatko muuttaa reittiä? Valitse Kyllä ja sitten haluamasi reitti luettelosta.

Lisätietoja on offline-karttojen tukiasiakirjan Karttanavigointivalikko-osiossa.

Ruudulla näkyvät tiedot (Grit X Pro, Pacer Pro ja Vantage V2)

• Nykyinen nousukulma/laskukulma
  • Nykyinen korkeus
  • Reitin nousu ja lasku (päivittyy matkan edetessä) suunnitelluilla reiteillä / viimeisen kilometrin nousu ja lasku suunnittelemattomilla reiteillä.

Näkymän lähentäminen

Reittinäkymää voi lähentää tai loitontaa. Paina OK-nappia ja valitse Zoomaa +/-. Säädä sitten reittinäkymää napeilla + ja -.

Reitin vaihtaminen kesken treenin

Reittiä voi vaihtaa treenin aikana.

1. Keskeytä treeni TAKAISIN-nappia ja avaa pikavalikko VALO-napilla.
  2. Valitse Reitit, jolloin kello kysyy: Haluatko muuttaa reittiä? Valitse Kyllä ja sitten haluamasi reitti luettelosta.
  3. Valitse Aloita, kun olet valmis.