Polar-kuntotesti Polar Flow ‑sovelluksessa

Polar-kuntotestin voi tehdä yhteensopivan Polar-sykesensorin ja Polar Flow ‑sovelluksen avulla. Polarin yhteensopivat sykesensorit ovat H6, H7, H9, H10, OH1 and Verity Sense.

Sinun on yhdistettävä Polar-sykesensori ensin Polar Flow ‑sovellukseen, jotta voit käyttää sitä Flow’n kanssa.

Yhdistä Polar-sykesensori:

1. Pue sensori yllesi (ohjeet optisen sykesensorin ja sykevyön pukemiseen).
  2. Käynnistä optinen sensori (OH1 tai Verity Sense).
  3. Avaa Flow-sovellus ja siirry kohtaan Aloita > Testaus.
  4. Napauta asetusten rataskuvaketta, etsi sensori Yhdistä-tekstin vierestä ja napauta sitä yhdistääksesi sensorin.

Polar-kuntotesti optisella sykkeen mittauksella on helppo, nopea ja turvallinen tapa arvioida aerobista (kardiovaskulaarista) kuntoa levossa. Tuloksena saatava Polar OwnIndex on verrattavissa maksimaaliseen hapenottokykyyn (VO2max), jota käytetään yleisesti aerobisen kunnon mittarina. OwnIndex-arvoon vaikuttavat pitkän aikavälin treenitausta, syke, sykevälivaihtelu levossa, sukupuoli, ikä, pituus ja paino. Polar-kuntotesti on kehitetty terveiden aikuisten käytettäväksi.

Aerobinen kunto on verrannollinen siihen, kuinka hyvin verenkiertoelimistösi pystyy kuljettamaan happea eri puolille kehoasi. Mitä parempi aerobinen kuntosi on, sitä vahvempi ja tehokkaampi sydämesi on. Hyvällä aerobisella kunnolla on useita etuja terveyden kannalta. Se muun muassa alentaa korkean verenpaineen riskiä ja pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin tai aivohalvaukseen. Aerobisen kunnon kohottaminen niin, että OwnIndex-arvossasi näkyy selkeä muutos, vaatii keskimäärin kuuden viikon säännöllistä treenaamista. Huonompikuntoisilla henkilöillä kehitys on vielä nopeampaa. Mitä parempi aerobinen kuntosi on, sitä hitaammin OwnIndex-arvosi nousee.

Aerobista kuntoa parantavat parhaiten lajit, joissa käytetään suuria lihasryhmiä. Tällaisia liikuntamuotoja ovat esimerkiksi juoksu, pyöräily, kävely, soutu, uinti, luistelu ja murtomaahiihto. Aloita kehityksesi seuraaminen mittaamalla OwnIndex-lukemasi pari kertaa ensimmäisten kahden viikon aikana, jotta saat vertailuarvot jatkoa varten. Toista sitten mittaus noin kerran kuukaudessa.

Noudata seuraavia perusohjeita, jotta saat luotettavat tulokset:

• Voit suorittaa testin missä tahansa (kotona, töissä tai esim. kuntosalilla), kunhan paikka on riittävän rauhallinen. Ympäristössä ei saa olla häiritseviä ääniä (esim. tv, radio, puhelin), eivätkä muut ihmiset saa puhua sinulle.
  • Suorita testi aina samassa ympäristössä ja samaan aikaan.
  • Vältä tukevia aterioita ja tupakointia 2–3 tuntia ennen testiä.
  • Vältä raskasta fyysistä rasitusta, alkoholia ja piristysaineita testipäivänä ja sitä edeltävänä päivänä.

Sinun on oltava rentoutunut ja rauhallinen. Rentoudu pitkälläsi 1–3 minuuttia ennen testiä.

Kuntotestin tekeminen:

Pue Polar-sykesensori oikein.

Aloita testi Flow-sovelluksesta:

Pysy rentona ja vältä liikkumista sekä puhumista. Testin aikana on tärkeää pysyä mahdollisimman liikkumatta, koska pienikin liike voi häiritä testiä ja johtaa sen epäonnistumiseen. Kun testi on valmis, Flow-sovellus näyttää kuvauksen kuntotestin tuloksesta ja arvion VO2max-arvostasi.