Polar-juoksusensorin kalibrointi Grit X:n / Pacerin / Vantagen avulla

Kalibrointi tehdään lajiprofiilikohtaisesti. Varmista tarkin kalibrointitulos erilaisia alustoja (esim. maantietä tai polkua) varten käyttämällä kullakin alustalla eri lajiprofiilia.

Manuaalinen juoksusensorin kalibrointi

Manuaalisen kalibroinnin voi tehdä kahdella tapaa. Voit juosta tuntemasi matkan ja asettaa kierroksen oikean pituuden. Voit myös asettaa kalibrointikertoimen manuaalisesti, jos tiedät, mikä kerroin antaa tarkan matkan.

Kalibroi juoksemalla tunnettu matka:

1. Valitse haluamasi juoksulajiprofiili selaamalla.
  2. Siirry pikavalikkoon painamalla VALO-painiketta ja valitse Kalibroi juoksusensori > Kalibroi juoksemalla.
  3. Aloita treeni ja juokse matka, jonka pituuden tunnet. Matkan on oltava yli 400 metriä.
  4. Kun olet juossut matkan, mittaa kierros painamalla OK-painiketta.
  5. Aseta juoksemasi matkan todellinen pituus ja paina OK-painiketta. Kalibrointikerroin on päivitetty.

Manuaalisen kalibroinnin voi aloittaa myös treenin aikana. Keskeytä treeni painamalla TAKAISIN-painiketta ja valitse sitten pikavalikosta Kalibroi juoksusensori.

Huomaa, että intervalliajastinta ei voi käyttää kalibroinnin aikana. Jos olet käynnistänyt intervalliajastimen, kello pyytää pysäyttämään sen, jotta juoksusensori voidaan kalibroida manuaalisesti. Voit käynnistää ajastimen taukotilasta kalibroinnin jälkeen.

Kalibroi asettamalla kalibrointikerroin:

1. Valitse haluamasi juoksulajiprofiili selaamalla.
  2. Siirry pikavalikkoon painamalla VALO-painiketta ja valitse Kalibroi juoksusensori > Kalibrointikerroin.
  3. Aseta kalibrointikerroin ja paina OK-painiketta. Näyttöön tulee ilmoitus: Kalibroitu. Kalibrointikerroin: X.XXX.

Automaattinen juoksusensorin kalibrointi

Juoksusensorin automaattinen kalibrointi perustuu GPS-tietoihin, ja kalibrointi tapahtuu taustalla. Vauhti, askelpituus ja kumulatiivinen matka päivitetään ja näytetään oikein automaattisen kalibroinnin jälkeen. Huomaa, että kello ei ilmoita kalibroinnista.

Automaattinen kalibrointi suoritetaan kaksi kertaa ja saatujen kahden kalibrointikertoimen keskiarvoa käytetään. Seuraavassa treenissäsi käytetään edellisen kalibrointikertoimen ja aloittamasi treenin aikana määritetyn kalibrointikertoimen keskiarvoa.

Automaattinen kalibrointi alkaa 100 metrin kuluttua. Seuraavien ehtojen on täytyttävä 500 metrin kalibrointimatkan aikana.

• Käytettävissä on oltava vähintään kuusi satelliittia.
  • Nopeuden on oltava vähintään 7 km/h tai 8.56 min/km (älä pysähdy tai kävele).
  • Nousun ja laskun on oltava alle 30 metriä.
  • Kalibrointi keskeytyy, jos jokin yllä mainituista ehdoista ei täyty. Kalibrointi alkaa alusta heti, kun kaikki ehdot täyttyvät.

Juoksusensorin kalibroiminen sisätiloissa juoksemista varten

Juoksumatto-lajiprofiilissa GPS on oletuksena poissa käytöstä, joten juoksusensorin kalibrointi sisätiloissa juoksemista varten edellyttää GPS:n ottamista käyttöön ja kalibroinnin suorittamista ulkona.

1. Kirjaudu Polar Flow’hun ja siirry kohtaan Lajiprofiilit.
  2. Valitse Juoksumatto ja napsauta Muokkaa.
  3. Siirry kohtaan GPS ja korkeus ja valitse GPS-tallennusnopeus-asetukseksi Suuri tarkkuus.
  4. Napsauta Tallenna ja synkronoi muutokset kelloosi.

Seuraavaksi:

1. Siirry ulkotiloihin loitolle korkeista rakennuksista ja puista.
  2. Siirry treenin aloitustilaan ja valitse Aloita treeni.
  3. Selaa Juoksumatto-lajiprofiiliin.
  4. Odota, kunnes kello löytää GPS-signaalin, ja odota vielä 30 sekuntia, jotta kello löytää mahdollisimman monta satelliittia.
  5. Aloita treeni.
  6. Juokse vähintään 500 metriä ja pidä vauhti tasaisena (vähintään 7 km/h eli 8.56 min/km). Varmista, että reitilläsi on enintään 30 metriä korkeita nousuja tai laskuja.
  7. Lopeta treeni ja tallenna se.
  8. Tallenna toinen treeni toistamalla kohdat 2–7, jotta juoksusensori kalibroituu asianmukaisesti sisätiloissa juoksemista varten.

Kun olet suorittanut kalibroinnin, poista GPS käytöstä Polar Flow’n Juoksumatto-lajiprofiilissa ja synkronoi muutokset kelloosi. Juoksusensori on nyt kalibroitu juoksumatolla juoksemista varten.