Synkronisera

Du kan överföra data från din klocka till Polar Flow-appen trådlöst via Bluetooth-anslutning. Eller så kan du synkronisera din klocka med Polar Flow-webbtjänsten genom att använda en USB-port och FlowSync-programvaran. För att kunna synkronisera data mellan din klocka och Flow-appen måste du ha ett Polar-konto. Om du vill synkronisera data från din klocka direkt till webbtjänsten, förutom ett Polar-konto, behöver du FlowSync-programvaran. Om du har ställt in din klocka har du skapat ett Polar-konto. Om du ställer in din klocka med en dator har du FlowSync-programvaran på din dator.

Kom ihåg att synkronisera och hålla dina data uppdaterade mellan din klocka, webbtjänsten och mobilappen var du än befinner dig.

Synkronisera med Flow-mobilappen

Kontrollera följande innan du synkroniserar:

  • Du har ett Polar-konto och Flow-appen
  • Din mobilenhet har Bluetooth aktiverat och flygplansläge/flygläge är inte aktiverat.
  • Du har parkopplat din klocka med din mobil. Mer information finns i Parkoppling.

Synkronisera dina data:

  1. Logga in på Flow-appen och tryck och håll in knappen TILLBAKA på din klocka.
  2. Ansluter till telefon visas följt av Ansluter till Polar Flow-appen.
  3. Synkronisering slutförd visas när du är klar.

Din klocka synkroniseras automatiskt med Polar Flow-appen en gång i timmen om din telefon är inom räckvidden för Bluetooth. Den synkroniseras också automatiskt när du avslutar ett träningspass eller ändrar inställningarna på klockan. När din klocka synkroniserar med Flow-appen synkroniseras även dina aktivitets- och träningsdata automatiskt till Flow webbtjänst.

För support och mer information om hur du använder Polar Flow-appen kan du gå till support.polar.com/en/support/Flow_app.

Synkronisera med Flow webbtjänst via FlowSync

Vi rekommenderar att du synkar med Flow-appen eftersom vi trappar ner FlowSync. FlowSync har inte stöd för alla funktioner på din klocka, vilket innebär att en del data inte synkas. Det är bland annat rutter, favoriter och mål, liksom mätning av hudtemperatur, syrenivå i blodet och EKG på handleden. Om du fortsätter med FlowSync ändå kan du synka de data som saknas med Polar Flow-appen senare.

För att synkronisera data med Flow webbtjänst måste du ha FlowSync-programmet. Gå till flow.polar.com/start, och ladda ner och installera det innan du försöker synkronisera.

  1. Anslut din klocka till datorn. Kontrollera att FlowSync-programmet körs.
  2. FlowSync-fönstret öppnas på datorn och synkroniseringen startar.
  3. Slutfört visas när du är klar.

Varje gång du ansluter din klocka till din dator kommer Polar FlowSync-programvaran att överföra dina data till Polar Flow-webbtjänsten och synkronisera alla inställningar du kan ha ändrat. Om synkroniseringen inte startar automatiskt, startar du FlowSync från skrivbordsikonen (Windows) eller från programmappen (Mac OS X). Varje gång en firmware-uppdatering finns tillgänglig kommer FlowSync att meddela dig och uppmana dig att installera den.

Om du ändrar inställningar i Flow-webbtjänsten medan din klocka är ansluten till din dator trycker du på synkroniseringsknappen på FlowSync för att överföra inställningarna till din klocka.

För support och mer information om hur du använder Flow-webbtjänsten, gå till support.polar.com/en/support/flow.

Support och mer information om hur du använder FlowSync-programmet finns på support.polar.com/en/support/FlowSync.