Ortostatisk test

En ortostatisk test er et verktøy som ofte brukes til å overvåke balansen mellom trening og restitusjon. Ved hjelp av denne kan du følge med på hvordan kroppen din reagerer på trening. I tillegg til treningsinduserte endringer, er det mange andre faktorer som kan påvirke resultatene av den ortostatiske testen, som mentalt stress, søvn, latent sykdom og miljøendringer (temperatur, høyde over havet) for å nevne noen.

Testen er basert på måling av puls og pulsvariabilitet. Endringer i puls pulsvariabilitet reflekterer endringer i den autonome reguleringen av hjertet.

Slik utfører du testen

Du kan utføre testen enten ved hjelp av en sammenkoblet Polar-pulssensor eller EKG-test på håndleddet på klokken. Testene varer i fire minutter, og for å sikre at testresultatene blir så nøyaktige som mulig, må du ta testen under lignende forhold hver gang – vi anbefaler at du tar testen om morgenen før frokost. Gjennomfør testen regelmessig for å fastsette din individuelle basislinje. Plutselige avvik fra gjennomsnittet kan tyde på at noe er i ubalanse. Se instruksjonene nedenfor:

Ortostatisk test med Recovery Pro

Den ortostatiske testen er også en del av Recovery Pro-funksjonen, som forteller deg om det kardiovaskulære systemet er restituert eller ikke. Det sammenligner resultat av den ortostatiske testen med basislinjen som er registrert over tid, og tar også hensyn til subjektiv restitusjon, i tillegg til langsiktig treningshistorikk.