Compatibele sensoren

Verhoog je trainingsbeleving en krijg meer inzicht in je prestaties met compatibele Bluetooth®-sensoren. Je horloge kan worden gecombineerd met een aantal Polar sensoren, maar is ook volledig compatibel met verschillende sensoren van andere fabrikanten.

Bekijk de volledige lijst met compatibele sensoren en accessoires van Polar

Bekijk compatibele sensoren van andere fabrikanten

Voordat je een nieuwe sensor in gebruik neemt, moet je de sensor koppelen met je horloge. Het koppelen duurt maar een paar seconden en zorgt ervoor dat je horloge alleen signalen van jouw sensoren ontvangt, zodat je ongestoord kunt trainen in een groep. Voer de koppeling thuis uit voordat je aan een evenement of wedstrijd meedoet. Zo voorkom je interferentie door gegevensoverdracht. Zie Sensoren koppelen met je horloge voor instructies.

Polar Verity Sense

De veelzijdige, kwalitatief hoogwaardige Polar Verity Sense optische hartslagsensor meet je hartslag aan je arm of slaap. Het is een uitstekend alternatief voor hartslagmeting via een borstband of horloges met optische hartslagmeting. Draag hem met de armband, de clip voor zwembril of plaats hem overal waar hij dicht tegen je huid zit. De Polar Verity Sense biedt maximale bewegingsvrijheid en werkt in talloze sporten. Hij registreert onder andere hartslag, afstand, tempo en keerpunten bij zwemmen. Je kunt je workouts opslaan in het interne geheugen van de sensor en de trainingsgegevens na afloop synchroniseren naar je smartphone, of de sensor koppelen met je horloge en je hartslag in realtime volgen tijdens je training.

Polar OH1 optische hartslagsensor

De Polar OH1 is een compacte en veelzijdige optische hartslagsensor, die je hartslag op verschillende manieren kan meten; via een armband om je arm of via een clip op je zwembril. Deze veelzijdige sensor is een uitstekend alternatief voor hartslagmeting via een borstband of horloges met optische hartslagmeting. De Polar OH1 zendt je realtime hartslag naar je sporthorloge, smartwatch of naar Polar Beat of andere trainingsapps via Bluetooth en tegelijkertijd naar ANT+ apparaten. De Polar OH1 heeft een intern geheugen, zodat je met alleen je OH1 kunt trainen en je mobiele telefoon thuis kunt laten. Na je training synchroniseer je de trainingsgegevens naar je telefoon. De hartslagsensor wordt geleverd met een comfortabele armband die je kunt wassen in de wasmachine en een clip die je kunt bevestigen aan je zwembril (in Polar OH1+ productset).

Je kunt je sensor ook gebruiken in combinatie met Polar Club, Polar GoFit en de Polar Team app.

Polar H10 hartslagsensor

Volg je hartslag met maximale nauwkeurigheid met de Polar H10 hartslagsensor met een borstband.

De Polar H10 hartslagsensor geeft je de nauwkeurigste hartslagmeting bij sporten waar het lastiger is de optische hartslagsensor aan de achterkant van je horloge op een vaste plaats op je huid te houden, of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van je pols. De Polar H10 hartslagsensor reageert beter op een snel veranderende hartslag en is dus ook de ideale optie voor intervaltrainingen met korte sprints.

De Polar H10 hartslagsensor heeft een intern geheugen waarmee je één trainingssessie kunt opnemen zonder dat je daarvoor een aangesloten trainingsapparaat of een mobiele trainingsapp in de buurt nodig hebt. Je hoeft alleen maar de H10 hartslagsensor te koppelen aan de Polar Beat app en de trainingssessie te starten met de app. Op die manier kun je bijvoorbeeld je hartslag tijdens je zwemsessies registreren met de Polar H10 hartslagsensor. Zie voor meer informatie de ondersteuningspagina's voor Polar Beat en Polar H10 hartslagsensor.

Als je de Polar H10 hartslagsensor gebruikt tijdens je fietssessies, kun je het horloge op het stuur van je fiets monteren, zodat je je trainingsgegevens eenvoudig kunt bekijken tijdens het fietsen.

Polar H9 hartslagsensor

Polar H9 is een hartslagsensor van hoge kwaliteit voor dagelijkse sportbeoefening. De sensor wordt geleverd met de Polar Soft strap en meet je hartslag nauwkeurig. Polar H9 werkt ideaal in combinatie met de Polar Beat app en vele apps van derden: je verandert je smartphone gemakkelijk in een fitness tracker. Bovendien zorgen de Bluetooth®, ANT+™ en 5 kHz technologieën dat je de sensor kunt koppelen met tal van sport- en fitnessapparaten. Dankzij de meting via de borstband reageert Polar H9 onmiddellijk op wat er in je lichaam gebeurt en geeft je een nauwkeurige calorieverbranding.

Polar loopsensor Bluetooth® Smart

De loopsensor Bluetooth® Smart is voor hardlopers die hun techniek en prestaties willen verbeteren. Geeft informatie over je snelheid en afstand, of je nu op een loopband of modderig pad loopt.

  • Meet elke pas die je zet om je loopsnelheid en -afstand weer te geven
  • Stelt je in staat je hardlooptechniek te verbeteren dankzij de weergave van je pasfrequentie en paslengte
  • De kleine sensor past perfect op je schoenveters
  • Schok- en waterbestendig voor de meest veeleisende trainingen

Polar snelheidssensor Bluetooth® Smart

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op je fietssnelheid. Je conditie is er natuurlijk een van, maar ook weersomstandigheden en hoogteverschillen in de weg spelen een grote rol. De meest geavanceerde manier om te meten welke invloed deze factoren hebben op je snelheid is met de aerodynamische snelheidssensor.

  • Meet je actuele, gemiddelde en maximale snelheden
  • Registreert je gemiddelde snelheid zodat je je voortgang en prestaties kunt volgen
  • Licht maar robuust, eenvoudig te bevestigen

Polar trapfrequentiesensor Bluetooth® Smart

Onze geavanceerde draadloze trapfrequentiesensor is de handigste manier om je fietssessie te meten. De sensor meet je actuele, gemiddelde en maximale trapfrequentie in omwentelingen per minuut, zodat je de techniek van je rit kunt vergelijken met die van je vorige ritten.

  • Verbetert je fietstechniek en herkent je optimale trapfrequentie
  • Storingsvrije trapfrequentiegegevens zodat je je eigen prestaties kunt beoordelen
  • Lichtgewicht, aerodynamisch ontwerp

Vermogenssensoren van andere fabrikanten

Fietsvermogen

Het meten van je fietsvermogen helpt je je fietsprestaties en traptechniek te controleren en te verbeteren. In tegenstelling tot je hartslag is je geleverde vermogen een absolute, objectieve weergave van je inspanning. Dit betekent dat je je vermogenswaarden ook kunt vergelijken met medefietsers van hetzelfde geslacht en met ongeveer dezelfde lengte als jij; of vergelijk watt per kilogram voor de meest betrouwbare resultaten. Doordat je ziet hoe je hartslag samenhangt met de vermogenszones, krijg je ook meer inzicht.