Csuklón mért EKG

A Vantage V3 csuklón mérő EKG-érzékelővel rendelkezik, amely lehetővé teszi az elektrokardiogram (EKG) jel rögzítését az órád segítségével. A csuklón mérő EKG-érzékelő rögzíti a szív által kibocsátott elektromos jelek időzítését és erősségét két elektróda segítségével, amelyek közül az egyik a bal felső gombon, a másik pedig az óra hátulján található. Az EKG-jel a két elektróda közötti feszültségkülönbségből származik.

Az EKG-teszttel mindössze 30 másodperc alatt rögzítheted nyugalmi EKG-jeledet. A teszt eredménye alapján egy grafikont készítünk az EKG-jelről, valamint az átlagos pulzusszámról, a szívfrekvencia-változékonyságról, a szívdobbanások között eltelt időről és a pulzusérkezési időkről (PAT). Nyomon követheted ezeket, hogy figyelemmel kísérd szíved és artériáid egészségét.

A csuklón mért EKG segítségével Ortosztatikus tesztet is végezhetsz, amely a pulzus és a szívfrekvencia-változékonyság mérésén alakul, és nem szükséges hozzá párosított Polar pulzusérzékelő.

A csuklóalapú EKG-érzékelő mérési funkciója nem szolgál semmilyen orvosi, diagnosztikai vagy kezelési célra (beleértve az öndiagnosztizálást vagy az orvosi konzultációt), és az adatok semmilyen gyógyászati célra nem használhatók fel.

A teszt elvégzése

A pontos mérés érdekében javasoljuk, hogy legalább tíz perccel a mérés előtt már viseld az órát. Ügyelj arra, hogy az órát a beállításokban kiválasztott kézen viseld. A beállítást a Fizikai beállítások > Általános beállítások > Itt viselem az órámat (Bal kéz/Jobb kéz) menüpontban ellenőrizheted. A tesztet ülve végezd el, és a nap mindig azonos időpontjában. Ez a funkció csak nyugalmi állapotban végzett mérésekre szolgál. További információkért lásd a Csuklón mért EKG (angol nyelven) támogatási dokumentumot.

 1. A sportórának szorosan kell illeszkednie a csuklóra, közvetlenül a csuklócsont mögött. Az órádon válaszd ki a Tesztek > EKG > Mérés most lehetőséget.

 2. A karodat tartsd lazán, nyújtott helyzetben az asztalon vagy az öledben. Helyezd a másik kezed mutatóujját az óra bal felső gombjára (VILÁGÍTÁS). Ne nyomd meg a gombot.

 3. Miután az óra megtalálja a jelet, várj, amíg az időzítő lejár.

 4. A teszt után a következő eredmények jelennek meg az órádon:

  • Átl. pulzus (átlagos pulzus)
  • HRV (szívfrekvencia-változékonyság)
  • Szívdobbanások között eltelt idő

  A tipikus nyugalmi pulzus értéke valahová 40 és 100 szívverés per perc közé esik. Az átlagértékek mindig személyesek, ezért a pulzusértékeidet csak saját korábbi méréseiddel hasonlítsd össze. A szívfrekvencia-változékonyság az egymást követő szívverések között eltelt idő változékonysága. A szívdobbanások közötti átlagos időintervallumot a szívdobbanások között eltelt időnek nevezzük.

  A legfrissebb teszteredményeidet megtekintheted az órádon a Tesztek > EKG > Legfrissebb eredmények alatt.

  A pulzusra vonatkozó részletesebb információk, valamint az EKG-jel grafikonja a Polar Flow alkalmazásban érhető el, miután szinkronizáltad az órát vele.

Az EKG-teszt eredmények a Polar Flow alkalmazásban

Az EKG-teszt eredmények alkalmazásban történő megjelenítéséhez szinkronizáld órádat a Polar Flow alkalmazással.

Vedd figyelembe, hogy szinkronizálnod kell az órádat a Polar Flow alkalmazással. Az EKG-teszt eredmények nem szinkronizálhatók a számítógépeden található Polar FlowSync szoftverrel.

Az aktuális nap EKG-teszt eredményeit a Napló menüpontban ellenőrizheted. Ha a kártyára koppintasz, megnyílik a részletes teszteredmény nézet.

A részletes teszteredmény nézetben az alábbi eredményeket láthatod az órán megjelenített eredmények mellett:

 • PAT ellazuláskor és PAT összehúzódáskor: A pulzusérkezési idő (PAT) azt az időt jelenti, amíg a szívdobbanás által keltett nyomáshullám eléri a csuklódat. A PAT összehúzódáskor és a PAT ellazuláskor értékeket a rendszer a nyomáshullám két különböző időpontjában méri.

 • EKG-grafikon: Az EKG-grafikonon a tüskék jelzik a szívdobbanásokat. A grafikont pöccintéssel görgetheted függőlegesen.

Az EKG-teszt eredményét PDF-fájlba exportálhatod. A lista ikonra koppintva megjelennek a korábbi EKG-tesztek a napló keresési nézetében.

Tudj meg többet az Csuklón mért EKG-ről.