Gebruiksaanwijzing Polar Vantage V2

Deze gebruiksaanwijzing helpt je op weg met je nieuwe horloge. Op support.polar.com/en/vantage-v2 vind je videotutorials en veelgestelde vragen.

Inleiding

Gefeliciteerd met je nieuwe Polar Vantage V2!

Het Polar Vantage V2 premium multisporthorloge bevat alle sportexpertise van Polar in één horloge. Het is voorzien van geavanceerde hartslagmeting aan de pols en GPS. Met Polar Vantage V2 weet je waar je staat met je training en kun je eenvoudig je vorderingen bijhouden. De tools voor trainingsbelasting en herstelmeting helpen je om je trainingen te optimaliseren en om overtraining te voorkomen. Test je prestaties en personaliseer je hartslag-, snelheids- en vermogenszones met de prestatietesten voor hardlopen en fietsen. In het lichtgewicht ontwerp zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Polar Vantage V2 bevat essentiële slimme horlogefuncties: muziekbediening, weer- en smartphonemeldingen.

Recovery Pro, de unieke oplossing voor herstel, helpt je om overtraining en blessures te voorkomen. De functie meet in hoeverre je lichaam is hersteld en geeft je herstelfeedback en begeleiding bij je herstel.

Bereik de ideale hoeveelheid training om optimaal te presteren met Training Load Pro. Deze functie geeft je een holistisch inzicht in hoe je trainingssessies de verschillende systemen van je lichaam belasten en je prestaties beïnvloeden.

Met de Prestatietest hardlopen kun je je vooruitgang bijhouden en je hartslag-, snelheids- en vermogenszones personaliseren.

Met de Prestatietest fietsen kun je je vermogenszones personaliseren en je persoonlijke FTP (functional threshold power) bepalen.

Met de Hersteltest benen weet je in een paar minuten en zonder specialistische apparatuur of je benen klaar zijn voor een training met hoge intensiteit - het enige wat je nodig hebt is je horloge.

Muziekbediening Navigeer eenvoudig door je afspeellijst en stel het volume direct op je horloge in. Polar Vantage V2 maakt verbinding met je muziekapp, zodat je je muziek kunt instellen zonder je smartphone er bij te hoeven halen.

Hill Splitter™ vertelt je hoe je hebt gepresteerd tijdens de heuvelopwaartse en heuvelafwaartse delen van je trainingssessie. Je krijgt gedetailleerde gegevens over het hoogteprofiel van je trainingssessie en je kunt heuvelstatistieken tussen verschillende sessies vergelijken. Hill Splitter detecteert automatisch alle stijgingen en dalingen met behulp van je gegevens over snelheid, afstand en hoogte. Het geeft een gedetailleerd inzicht in je prestaties, zoals hartslag, afstand, snelheid, stijging en daling, voor elke gedetecteerde heuvel op je route.

Blijf energiek tijdens je trainingssessie met de nieuwe FuelWise™energie-assistent. FuelWise™ herinnert je eraan om energie bij te tanken en helpt je je optimale energieniveau te behouden tijdens je lange trainingssessies. Bekijk hoe je lichaam verschillende energiebronnen gebruikt tijdens een trainingssessie. Je energieverbruik wordt opgesplitst in koolhydraten, eiwitten en vetten.

Blijf op het juiste pad met Polar Vantage V2 en Komoot. Wanneer je je grenzen opzoekt buiten de gebaande paden, is het van vitaal belang om de weg te weten. Importeer routes vanuit Polar Flow of vanuit Komoot en volg de realtime routebegeleiding op je horloge. Wanneer je je route rechtstreeks vanuit Komoot importeert, krijg je gedetailleerde stapsgewijze routebegeleiding.

Andere belangrijke functies zijn onder meer:

  • Geavanceerde hartslagmeting aan de pols met de Precision Prime™ sensorfusietechnologie.
  • Gedetailleerde weersinformatie direct op je horloge. Bekijk actuele weersinformatie en een tweedaagse voorspelling direct op je horloge.
  • De FitSpark™ trainingsbegeleiding zorgt ervoor dat je voorbereid bent als je de paden op wilt gaan met kant-en-klare dagelijkse workouts die passen bij je herstel, fitheid en trainingsgeschiedenis.
  • Zie hoe goed je tijdens de nacht herstelt van je dag met Nightly Recharge™.
  • Verdiep je inzicht in de intensiteit van je hardloopsessies met Hardloopvermogen.
  • De functie Zwemgegevens detecteert automatisch je hartslag, zwemstijl, afstand, tempo, aantal slagen en rusttijden. Afstand en slagen worden ook bijgehouden wanneer je in open water zwemt.
  • Blijf verbonden dankzij smartphonemeldingen van je mobiel. Ontvang meldingen voor inkomende oproepen, tekstberichten, e-mails, afspraken in je agenda en meer.
  • Je hardloopsessies en fietstochten worden nog leuker met Strava Live-segmenten. Ontvang waarschuwingen wanneer je een segment nadert, bekijk realtime prestatiegegevens tijdens een segment en check je resultaten na afloop.
  • De Polar Vantage V2 ondersteunt meer dan 130 verschillende sporten. Voeg in Polar Flow je favoriete sporten toe aan je sporthorloge.

We zijn voortdurend bezig onze producten verder te ontwikkelen en je een nog betere gebruikerservaring te bieden. Werk de firmware van je horloge bij zodra er een nieuwe versie beschikbaar is om je horloge up-to-date te houden en optimaal te laten werken. De firmware-updates verbeteren de functionaliteit van je horloge met nieuwe functies en verbeteringen.

Je Vantage V2 optimaal gebruiken

Je horloge is direct uit de verpakking te gebruiken, maar als je wilt profiteren van alle mogelijkheden die Polar biedt, sluit je je horloge aan op Polar Flow, onze gratis app en webservice.

Polar Flow app

Je kunt de Polar Flow app downloaden van de App Store® of van Google PlayTM. Synchroniseer je horloge na de training met de Flow app en je krijgt direct een overzicht van je trainingsresultaten en je prestaties, met bijbehorende feedback. Bovendien kun je je prestaties delen met al je vrienden. In de Flow app kun je ook zien hoe je hebt geslapen en hoe actief je overdag bent geweest.

Webservice Polar Flow

Synchroniseer je trainingsgegevens met de FlowSync software op je computer of via de Flow app naar de Polar Flow webservice. In de webservice kun je je training plannen, je prestaties volgen, begeleiding krijgen en een gedetailleerde analyse van je trainingsresultaten, je activiteit en je slaap bekijken. Informeer al je vrienden over je prestaties, zoek medesporters en krijg motivatie van je sociale trainingscommunity's. Om de ontwikkelingen op lange termijn te kunnen volgen, hebben we alle testgegevens op één plek in de Polar Flow webservice verzameld. Op de pagina Tests kun je alle tests die je hebt uitgevoerd zien en de resultaten ervan vergelijken. Je kunt je vooruitgang op langere termijn bekijken en gemakkelijk de veranderingen in je prestaties volgen.

Dit vind je allemaal op flow.polar.com.